Vakantie Cyprus

  • Een verrassende vakantiebestemming
  • Voor ieder wat wils
  • Veel authentieke dorpjes
Ontdek het hele eiland tijdens jouw vakantie naar Cyprus.
Elysium St. George Hotel Spa & Golf Beach Resort Evabelle Napa Hotel Apartments Olympic Lagoon Resort Paphos Constantinou Bros Athena Beach Hotel Constantinou Bros Athena Royal Beach Hotel Paphos Gardens Holiday Resort Louis Phaethon Beach Louis Ledra Beach Nelia Beach Hotel
Het eiland Cyprus wordt gezien als een eiland vol mooie cultuur, traditie en schone natuur. Vele historische leiders zijn in het verleden naar het eiland afgerezen om gebruik te maken van de strategische locatie van het eiland tussen de drie continenten van Afrika, Azie en Europa. Vandaag de dag heeft dit een heleboel invloeden.

 

Wat kan ik doen op Cyprus?

In Paphos kan je het Kato Archeologisch park vinden. In 1962 heeft een boer tijdens het omploegen van zijn land de immens grote archeologische vondst ontdekt. Het park is tegenwoordig benoemd als UNESCO werelderfgoed. Naast het park boven de grond zijn er ook een ondergrondse tombes te vinden uit de Romeinse tijd. Deze tombes zijn geïnspireerd op Egyptische bouwstijl waarbij de tombes hetzelfde als het voormalig huis eruit moeten zien.

Cyprus staat bekend om zijn schone stranden en felblauwe zee. Volgens het Europees milieuagentschap heeft Cyprus de schoonste stranden van heel Europa. Elk strand is gelegen aan de mediterraanse zee. De meeste luxe kustlijnen zijn te vinden bij Paphos en Limassol. Cyprus heeft stranden voor zowel de rustige vakantieganger als de watersporter.

Ben je een fan van snorkelen of duiken? Je hebt op verschillende plekken scheepswrakken zoals in Larnaca. Er worden op verschillende plekken op het eiland tours georganiseerd naar deze plek. Mocht je geen duikbrevet hebben, het water is super helder waardoor je het scheepswrak ook kan zien door te snorkelen.

Het eten op Cyprus

Eten is een groot onderdeel van de Cypriotische cultuur. Met een rijke geschiedenis en een eiland dat zich spreidt over drie verschillende continenten heeft Cyprus een enorm gevarieerde keuken. Doordat het eiland in de buurt van het midden-oosten ligt zijn de invloeden van deze keuken duidelijk zichtbaar in die van het eiland Cyprus. Halloumi is Cyprus meest bekende product. Het is herkenbaar aan zijn milde, licht zoutige en rubberachtige textuur en wordt wereldwijd gebruikt door verschillende chefs in gerechten zoals halloumi frietjes en geroosterde lam. Cyprus heeft ook veel Griekse invloeden. Zo kan je op het eiland een variatie op de Souvlaki vinden.
 

Het weer op Cyprus

Met zijn milde winters en hete zomers kan het niet misgaan op je vakantie naar Cyprus. Mocht je van wandelen houden, dan is het prima om Cyprus te bezoeken in de winter. Gedurende deze maanden is het tussen de 15 en de 17 graden. Vanaf april wordt het al warmer en stijgen de temperaturen naar de 22 graden. Zomers kan het heel heet worden in Cyprus. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen de 30 en 37 graden. Met een zeewindje is dit de perfecte temperatuur voor zonnige strandvakantie.

 

Dit wist je nog niet over Cyprus!

Cyprus is verdeeld over twee delen als Noord-Cyprus en Zuid-Cyprus. Het noordelijke deel van het eiland wordt ook wel het Turkse gedeelte genoemd, het zuidelijke deel het Griekse. 
Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     03:09:49 | 2,22 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel