Vakantie Nicosia

Cultuurliefhebbers opgelet, want de hoofdstad van Cyprus heeft tal van bezienswaardigheden. Ontdek ze allemaal tijdens je vakantie in Nicosia.

Rijke historie en cultuur
Griekse en Turkse invloeden
Centraal op Cyprus
Sorteren op populariteit

Over een vakantie in Nicosia

Een vakantie naar Nicosia, op het eiland Cyprus. Nicosia is een stad rijk aan geschiedenis en bezienswaardigheden. Een echte must visit voor cultuurliefhebbers!

Nicosia is de hoofdstad van Cyprus. Bijzonder aan de stad is dat hij net als de rest van het eiland Cyprus door tweeën wordt gedeeld door de Groene Lijn. Het zuidelijke deel van de stad behoort tot Grieks Cyprus terwijl het noordelijke deel van Nicosia tot Turks Cyprus behoort. Er zijn drie punten op de Groene Lijn waar je van het zuidelijke deel naar het noordelijke deel kunt oversteken, en andersom. Zorg wel dat je je paspoort meeneemt voor de oversteek! Nicosia is een stad die rijk is aan historische stadsmuren, musea, vele kerkjes en andere historische bezienswaardigheden. Ontdek ze allemaal tijdens je vakantie in Nicosia.

Wat kan ik doen tijdens een vakantie in Nicosia?

Nicosia is een grote stad met veel bezienswaardigheden. Er springen zeker wat plekken uit die je niet mag missen bij een bezoek aan de stad. Neem een kijkje bij de Venetiaanse stadsmuren uit 1570 die om de oude binnenstad te vinden zijn. De Venetianen bouwden deze enorme muur om zich te beschermen tegen het Ottomaanse rijk. De Famagusta-poort is het best bewaarde deel van de muur dat nog overeind staat.

Wil je wat meer te weten komen over de cultuur en geschiedenis van Cyprus tijdens je vakantie in Nicosia? Breng een bezoekje aan het Cyprus museum. Dit is een archeologisch museum en bevat vondsten van de gehele cultuurgeschiedenis van Cyprus. 

Natuurlijk kun je ook heerlijk slenteren door de stad. Hiervoor moet je bij de Ledra zijn, dit is namelijk dé winkelstraat van Nicosia. De straat wordt gekarakteriseerd door de driehoekige doeken die de straat afschermen van de zon. In de Ledra zijn talloze winkels, restaurants en cafés te vinden, ook de welbekende ketens. 

Waar verblijf ik tijdens een vakantie in Nicosia?

Bij Vakanties.nl vind je verschillende hotels in Nicosia, Cyprus. Zo kun je in iedere prijsklasse een hotel vinden voor je vakantie in Nicosia. Dit biedt de gelegenheid om deze unieke stad te verkennen en te genieten van een nachtrust met de gewenste comfort!

Het weer in Nicosia

In Nicosia vind je een warm mediterraan klimaat. Dit zorgt voor droge en hete zomers. De temperaturen kunnen daarom in de zomer oplopen tot zo’n 34 graden. In de winter is het koeler en natter in de stad. Dan liggen de temperaturen tussen de 15 en 20 graden, met meer kans op neerslag. Vanaf het voorjaar gaan de temperaturen omhoog en geniet je van een zonvakantie in Nicosia.

Eten en drinken in Nicosia

De keuken van Cyprus kent natuurlijk vooral invloeden van de Griekse en Turkse keuken, maar ook invloeden vanuit Italië, Engeland en het Midden-Oosten zijn te herkennen. Vlees en vis staan in de Cypriotische keuken centraal. Als bijgerecht vind je vaak verse salades en brood op het menu. Het nationale bier van Cyprus heet Keo en kom je vooral in Grieks Cyprus tegen. In Turks Cyprus is het Turkse Efes bier populair.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • Ideal
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Vakanties.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.