Vakantie Aruba

Volop zon, zee en strand tijdens je vakantie naar Aruba.

Meer dan 300 dagen zon per jaar
Prachtige stranden
Bruisende hoofdstad
Sorteren op populariteit

Vakantie Aruba

Op Aruba geniet je van tropische stranden, warme temperaturen en een flinke dosis gezelligheid

Het eiland Aruba, een prachtig eiland waar je 100% tot rust kan komen. De tropische temperaturen en prachtige stranden zijn de basis voor een perfecte strandvakantie aan de Caribische zee. Het eiland heeft een rijke historie waardoor de culturele diversiteit heel groot is.

Wat is er te doen op Aruba

Aruba is niet veel groter dan het schiereiland Texel. Ondanks deze grootte, heeft het eiland veel verschillende soorten landschappen. De meeste mensen denken aan Aruba als een een eiland met alleen maar mooi stranden. Maar wist je dat een groot deel van het eiland een beschermd National Park is? Het Arikok National park is ruim 3000 hectaren groot! Hier kan je genieten van een door de natuur ontstaan zwembad, waar je kan zwemmen zonder last te hebben van de hoge golven.

Aruba staat bekend om zijn allermooiste stranden. Daarom is je vakantie natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan een aantal mooie stranden. Palm beach is met stipt het populairste strand van heel het eiland! Je vind aan dit strand daarom ook de mooiste hotels! Dit strand heeft zijn naam te danken aan de vele palmbomen die te vinden zijn op dit strand. Aan dit strand kan je genieten van heerlijk eten, aangezien er enorm veel leuke restaurants te vinden zijn. Op Eagle Beach vind je de beroemde dividivi boom. De bomen hebben een merkwaardige vorm. Ze hangen namelijk naar één kant! Een kenmerkend beeld voor Aruba, maar nog leuker om zelf een dutje onder te doen op het strand.

In Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, kan je heerlijk een middagje shoppen of een aantal mooie monumenten bekijken. Er zijn namelijk enorm veel koloniale huizen te zien in Oranjestad. Deze zijn allemaal in prachtige kleuren geschilderd! Zeker de moeite waard om even te bekijken en wat mooie foto’s te maken.

Na Oranjestad is Sint Nicolaas de grootste stad van het eiland Aruba. De stad is opgevrolijkt door middel van mooie muurschilderingen van street art kunstenaars van over het hele eiland. Daarnaast vind je hier de oudste bar van heel het eiland! Charlies Bar, opgericht in 1941, een plaatje om te zien en de mojito’s zijn hier super lekker!

Wat kan ik eten op Aruba

Het eten op Aruba is een mengelmoes van allerlei culturen. Het eiland is gelegen aan de Caribische zee, daarom zal je in veel restaurants dagverse vis vinden op de menukaart. Daarnaast wordt er veel stoba gegeten. Dit is een stoofpotje met geitenvlees of rundvlees in combinatie met rijst en verse groenten. Een lekkere snack voor onderweg is Pastechi, een gevuld pasteitje met vlees, kaas of vis.

Het weer op Aruba

Tijdens je vakantie op Aruba hoef je gelukkig geen rekening te houden met minder warme maanden. De gemiddelde temperatuur ligt altijd rond de 28 graden. De koudste maand is januari, het is er dan gemiddeld 26,5 graad, het hele jaar door kan je dus op vakantie naar Aruba!

Dit wist je nog niet!

Carnaval is een belangrijk onderdeel van de Arubaanse cultuur. In de hele maand februari zijn er parades, danscompetities, verkiezingen voor Miss Carnaval en veel meer! Een super feestelijke maand dat je zeker niet wilt missen!

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • Ideal
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Vakanties.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.