Openingstijden

Maandag uur
Dinsdag uur
Woensdag uur
Donderdag uur
Vrijdag uur
Zondag uur
Let op Bij drukte is chatten sneller!

Vakanties Turkije

  • Tientallen luxe resorts
  • Blinkt uit in all inclusive
  • Voor ieder wat wils
Turkije is zonder twijfel één van de meest geliefde vakantielanden onder de Nederlanders. En wij begrijpen wel waarom! Voor iedere vakantieganger is er wat te beleven. Jouw droomvakantie is maar 4 uur vliegen hier vandaan. Waar wacht je nog op?
Zo is de kustlijn van Turkije ontzettend indrukwekkend. En langs deze kustlijn liggen tientallen gezellige badplaatsen, zoals Kusadasi, Alanya en Marmaris. De temperatuur is er de hele zomer door erg aangenaam, dus aan zon en warmte geen gebrek tijdens je vakantie naar Turkije. Turkije staat bekend om de prachtige luxe resorts. Waan je dus in alle luxe terwijl je op het strand geniet van een heerlijke drankje. Tussen al het relaxen door zijn er genoeg mogelijkheden om de natuur te bekijken. Zo heb je aan de Turkse Rivièra adembenemende berglandschappen waar je de hele dag met de jeep doorheen rijdt.


Wat kan ik doen in Turkije?

Wat kan je niet doen in Turkije? Het vakantieland is zo veelzijdig dat er voor iedereen wat leuks te doen is! Zo zijn er tientallen mooie stranden, gezellige boulevards waar je in de avond over struint en de leuke excursies die worden aangeboden. Zo is het in bijna iedere badplaats mogelijk om een dag te touren in de jeep in de gebergte van de Turkse Rivièra. Of neem een kijkje in de culturele geschiedenis van Turkije bij Efeze en Didima. 

Plan een dag naar de hamam in. Een hamam is een Turks badhuis waar je compleet tot rust kan komen. Je wordt gemasseerd en krijgt een uitgebreide scrub behandeling. Na een dag in de hamam voel je je als herboren! 
 

Het eten in Turkije

Iedereen geniet van de Turkse keuken vanwege de grote variatie.  Van kruidig tot zoet en van mild tot pittig, er zit voor iedereen wel iets lekkers tussen. De variatie in de Turkse keuken komt vooral door de invloeden van andere landen. Grote kans dat jij onbeperkt geniet van de Turkse keuken in je all inclusive hotel. Proef vooral van de heerlijke baklava als nagerecht. 

 

Het weer in Turkije

Houd je van een heerlijke warme zonvakantie? Dan is Turkije perfect voor jou! De temperatuur ligt gemiddeld een heel stuk hoger dan in Nederland, namelijk tot boven de 30 graden in de zomer. Dat komt door het aangenaame mediterrane klimaat van Turkije. Zelfs in de winter wordt het eigenlijk niet heel erg koud. Zorg er wel voor dat je je voldoende insmeert. Met het heerlijke zonnetje de hele dag door wil je natuurlijk beschermd blijven. 

 

Dit wist je nog niet over Turkije! 

's Werelds oudste en grootste winkelcentrum is te vinden in Turkije. Om precies te zijn in Istanbul. De Grote Bazaar, genaamd Kapalı Çarşı, is gebouwd in 1455. In het winkelcentrum zijn meer dan 3000 winkels te vinden! Heb je dus zin in een dagje shoppen, ga dan vooral hierheen. Je slaagt gegarandeerd! 
Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     09:16:52 | 0,36 | Vakanties | NMT-WEB-121 TourWeb © NetMatch
nm-pixel