Vakantie Kroatië

  • Voor de allerleukste stedentrips
  • Warme temperaturen in de zomer
  • Prachtige kustlijn
Kroatië - een walhalla voor waterliefhebbers met de meest prachtige steden.
Remisens Hotel Admiral Amadria Park Hotel Andrija Hotel SENTIDO Bluesun Berulia Hotel Olympia Amadria Park Hotel Ivan Villas Kornati Laguna Molindrio Hotel Narcis - Maslinica Hotels & Resorts IN Valamar Zagreb Hotel
Mischien ben je op zoek naar een vakantie met wilde bossen en watervallen? Of een vakantie met cultuur en historische bezienswaardigheden? Of liever een een strandvakantie? Kroatië heeft het allemaal! Geniet van een ontspannen strandvakantie aan de Adriatische kust of plan je stedentrip naar Dubrovnik!


Wat kan ik doen in Kroatië?

In Kroatië kan je aan de Adriatische kust fantastisch duiken. Het heldere zeewater zit vol met kleurrijk zeeleven en er zijn meerdere fascinerende scheepswrakken te vinden. Daarnaast heeft het land het hoogste percentage aan schone stranden van heel Europa! Met meer dan 116 geregistreerde duikplekken kan je er als beginnende en ervaren duiker goed te recht. De gaafste regio's om te duiken in Kroatië zijn Istrië en Dalmatië. Beide plekken hebben een scheepswrak die nog in goede staat te bekijken is. 

Vlakbij Sibenik kan jet het Krka National Park vinden. Het park was ooit gebouwd om de in Krka rivier te beschermen die door het park heen stroomt. In het parkt zijn prachtige watervallen, Romeinse ruïnes en wandelpaden te vinden. Met een beetje geluk kom je bijzondere dieren tegen zoals een aantal bijzondere vogels die alleen op die plek leven. 

Ben je nog nooit in Dubrovnik geweest? Dan herken je de stad vast vanuit een een film of serie op tv. Dit stadje is sinds zijn verschijning in de serie Game of Thrones een ware toeristenmagneet! Vanwege al zijn goed onderhouden 15 en 16 eeuwse gebouwen is Dubrovnik een van de best bewaarde middeleeuwse steden van de wereld!
 

Wat kan ik eten in Kroatië?

De Kroatische keuken is een mix van de mediterraanse en Centraal Europese tradities. Zo wordt er in veel restaurants het Cevapi geserveerd. Dit is een gerecht bestaande uit gegrilld vlees op een stokje, met Kajmak, een zachte romige kaas en ajvar een rode peper dressing. Daarnaast zijn de Adriatische oesters enorm populair. Zij hebben een kenmerkende smaak waardoor foodies speciaal naar Dalmatië reizen deze oesters te proeven.  

 

Het weer in Kroatië

De beste tijd voor een zonvakantie in Kroatië is in de maanden mei tot en met september. Tijdens deze periode is de temperatuur van de zee rond de 24 graden. Perfect om in te zwemmen dus! De gemiddelde temperatuur in Kroatia in de zomer ligt tussen de 25 en 28 graden waardoor dit een ideale periode is voor een strandvakantie. 
 

Dit wist je nog niet over Kroatië!

Kroatië heeft super veel eilanden! 1246 om precies te zijn.
Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     18:00:21 | 0,96 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel