Vakantie Kenia

Ontdek tijdens een vakantie naar Kenia de ‘Big Five’, adembenemende natuur, stranden en oeroude volksstammen.

Spectaculaire safari’s
Schitterende natuurparken
Parelwitte stranden
Sorteren op populariteit
Vakantie Kenia

Tijdens een vakantie naar Kenia kan je tropische stranden afwisselen met prachtige safari´s, een ervaring om nooit te vergeten!

Vakantie Kenia
Vakantie Kenia
Vakantie Kenia
Vakantie Kenia
Vakantie Kenia
Vakantie Kenia

Kenia is hét safariland van Afrika. Het land van exotisch wild, de op één na hoogste berg van Afrika: Mount Kenya, grote variaties in landschappen, de mooiste natuurparken ter wereld en Masai dorpjes. Niks geen Europees gedoe: beleef Kenia op een echt Afrikaanse manier. Een vakantie naar Kenia wordt er één om nooit te vergeten!

Wat kan ik doen in Kenia?

Kenia is een ontzettend veelzijdig land waar jij je gegarandeerd zult vermaken! Bezoek het oudste en grootste nationaal park van Kenia: Tsavo East & West National Park. Deze twee parken vormden vroeger een groot park, maar zijn daarna gescheiden door een snelweg. Het Masai Mara Game Reserve wordt door de locals bestempeld als het mooiste national park van Kenia. Ontdek Kenia op zijn meest Afrikaans, spot de complete Big Five en kom oog in oog te staan met giraffen, zebra’s of gnoes! Tip: ook prachtig om vanuit een luchtballon te bekijken.

Daarnaast zijn een bezoek aan Amboseli National Park en Lake Nakuru ook zeker de moeite waard. Ontdek de ‘Home of Elephants’ of spot oneindig veel flamingo’s!

Voor de duikliefhebbers onder ons is Diani Beach de perfecte plek. Voor de kust liggen namelijk  indrukwekkende koraalriffen. En ook sportievelingen kunnen goed terecht in Kenia. Mount Kenya is bijvoorbeeld een geliefde berg onder bergbeklimmers. Het hoogste punt van Mount Kenya is maar liefst 5199 meter hoog en is bedekt met eeuwige sneeuw. Dompel je onder in de Masai cultuur en laat je meevoeren door dit prachtige land!

Het eten in Kenia

De Keniaanse keuken is niet besteed aan culinaire fijnproevers, maar gelukkig heeft de keuken de nodige invloed ondergaan van de in het land wonende Indiërs. Proef de overheerlijke chapati (soort pannenkoek) en samosa (hartig gevuld deeghapje). Aan de kust kun je jezelf verheerlijken met pilau of curry! Op de vele markten vind je een groot assortiment aan tropische vruchten zoals: mango’s, papaja’s, ananas, guaves en kokosnoten. Love it!

Het weer in Kenia

Kenia heeft een tropisch klimaat dat wordt beïnvloed door de Indische Oceaan en de haar locatie dicht bij de evenaar. Daardoor is het hier praktisch even lang donker als licht. Ook heeft Kenia bijna altijd een constante temperatuur. Heerlijk toch?! Verder zijn er twee regenperiode in Kenia: van oktober t/m december en van maart t/m mei. Je kunt het beste op vakantie naar Kenia in de maanden juli en augustus, heerlijke temperaturen gegarandeerd!

Dit wist je nog niet over Kenia

10% van Keniaans grondgebied bestaat uit nationale parken, er zijn in totaal meer dan 50 nationale parken in Kenia.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • Ideal
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Vakanties.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.