Vakantie Curaçao

 • Het populairste ABC eiland
 • Ontdek de kleurrijke hoofdstad
 • De mooiste stranden
Ben je opzoek naar parelwitte stranden, azuurblauwe zee, exotisch klimaat en een kleurrijke hoofdstad? Dan ben je in Curaçao op het juiste adres!
Livingstone Jan Thiel Resort LionsDive Beach Resort Trupial Inn Hotel & Casino Van der Valk Kontiki Beach Resort Acoya Curaçao Resort, Villas & Spa Baoase Luxury Resort Papagayo Beach Hotel Santa Barbara Beach & Golf Resort Curaçao Kunuku Aqua Resort Chogogo Resort
In dit Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden valt een hoop te beleven. Ga bijvoorbeeld voor een uitstapje naar het populairste strand van de locals, Kenepa Grandi (Groot knip) of breng een bezoek aan Sea Aquarium en zwem met dolfijnen!
      

Informatie over Curaçao

Curaçao is een eiland binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het land trekt ontzettend veel Nederlandse toeristen door het verleden met Nederland. Het is een prachtig eiland met een mooie natuur en heerlijke stranden. Er is genoeg te doen in de avonden, maar er zijn ook genoeg andere dingen te doen! Vooral in Willemstad zijn er interessante musea die onder andere over het slavernijverleden gaan. Daarnaast is het ook mogelijk om heerlijk te snorkelen!
     

Stranden en steden op Curaçao

Aangezien Curaçao een eiland is, is hier onze top 3 van beste stranden! Deze moet je bezoeken als je op het eiland bent:

 1. Grote Knip. Westpunt. Dit is een prachtig authentiek strand waar je alle rust gaat vinden.

 2. Playa Lagun. Dit strand ligt tussen twee kliffen.

 3. Mambo Beach. Dit is één van de populairste stranden van Curaçao met een boulevard.

 
Hier zijn de drie steden/regio's die je zeker een bezoekje moet geven!

 1. Willemstad

 2. Jan Thiel Baai

 3. Nieuwpoort
       

Cultuur en gastvrijheid op Curaçao

De bevolking van Curaçao is erg gastvrij. Mensen op straat verwelkomen je met een glimlach en maken spontaan een gezellige praatje op straat. De gehaaste levensstijl die wij in Nederland hanteren, kan je laten varen in Curaçao. Ze leven veel rustiger en kennen het woord “haast” bijna niet. Houd er dan ook rekening mee dat een tijdsafspraak vrijwel nooit op de afgesproken tijd begint!
     

Wat kan ik doen op Curaçao

Ben je avontuurlijk ingesteld? Plan dan een dagtrip naar de Christoffelberg. Dit is de hoogste berg van Curaçao (c.a. 375 m) en bevat ongeveer 2.000 hectare aan flora en fauna. In dit park spot je verschillende vogels en planten die je nergens anders op het eiland vindt. De meest bijzondere route in het park, is de route naar de top van de berg. Ga vroeg op pad, vanwege de temperaturen mag je niet later dan 11:00 de berg beklimmen. Ben je op de top van de Christoffelberg aangekomen? Dan geniet je van een prachtig uitzicht. Met helder weer kun je zelfs Bonaire spotten!
 
Het meest kleurrijke deel van Curaçao vind je in de hoofdstad: Willemstad. Willemstad bestaat uit Otrobanda en Punda. Deze twee wijken worden door de Koningin Julianabrug en de Koningin Emmabrug (ook wel de Pontjesbrug genoemd) verbonden. In Otrobanda kunnen jong en oud prima winkelen. In Otrobanda moet je een bezoek aan de Riffort hebben gebracht. Aan de ingang spot je een kanon en nog meer overblijfselen van de rijke geschiedenis van Curaçao.
 
In Punda kun je terecht voor nog meer leuke kleding winkels. Maak eens een leuke foto bij de grote letters “Dushi” & “Curaçao”. In het gebouw van Plasa nobo (waar de markt van Curaçao plaatsvindt), kun je heerlijk genieten van lokaal eten.
 
Curaçao kent ontzettend veel mooie stranden. Breng een bezoek aan de parelwitte stranden en azuurblauwe zee van Kenepa Grandi, Mambo Beach, Jan Thiel Beach, Playa Lagun en Caracasbaai.
Bezoek ook eens de Curaçao Ostrich Farm. Bij deze struisvogelfarm kun je struisvogels voeren. Daarnaast leer je alles over struisvogels.
 
Maak een boottochtje naar Klein Curaçao. Op dit onbewoond eiland kun je een heerlijke duik nemen. Daarnaast kun je volop van de natuur genieten.
     

Visum en reisdocumenten op Curaçao

Om Curaçao in te mogen heb je een Nederlands paspoort nodig die bij terugkomst nog geldig is. Als je de Nederlandse nationaliteit hebt, dan heb je geen visum nodig. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit? Check dan op www.visumcentrale.nl welke documenten jij nodig hebt voor jouw vakantie.
  

Taal en tijdsverschil op Curaçao

Op Curaçao is het in de zomer 6 uur vroeger en in de winter 5 uur vroeger dan in Nederland. Curaçao kent twee officiële talen: Nederlands en Papiamento. De meeste mensen op Curaçao spreken ook Engels.
      

Het weer op Curaçao

In Curaçao is het altijd aangenaam warm. Het eiland heeft namelijk een tropisch klimaat. Het is er gemiddeld 27 graden per dag! Curaçao kent enkel één afwijkend seizoen, namelijk het regenseizoen. Vanaf september tot  december valt er meestal een hoop neerslag. Deze periode is er ook kans op orkanen. Wonder boven wonder wordt Curaçao nooit getroffen door een orkaan. Deze raast er altijd bovenlangs.
     

Handige informatie over Curaçao

Op Curaçao wordt betaald met de Antilliaanse gulden. De netspanning is 127 V of 220 V en de stopcontacten zijn niet hetzelfde als in Nederland. Neem een reisstekker en spanningsomvormer mee. Bij vrijwel alle restaurants en winkels is het ook mogelijk om met de Amerikaanse dollar te betalen. Het alarmnummer op het eiland is 911. Er zijn geen aanbevolen of verplichte vaccinnaties voor Curaçao.
    

Openbaar vervoer op Curaçao

Het openbaar vervoer op het eiland is best beperkt. De enige manier om met het openbaar vervoer over het eiland te reizen is per bus. Het wordt normaal gesproken weinig door toeristen gebruikt. Er rijden grote bussen die “Konvooi” genoemd worden en kleinere minibussen. De grote bussen rijden over het hele eiland en de minibussen rijden vooral in Willemstad en Sea Aquarium Beach. Het openbaar vervoer is erg goedkoop,  maar je moet ook wel de tijd hebben omdat het niet de snelste manier van transport is.
    

Eten en drinken op Curaçao

Het is veilig om op Curaçao kraanwater te drinken. We raden aan om elke waterkraan voor gebruik op de heetste stand een paar minuten door te laten lopen. Op deze manier bestrijdt je de legionellabacterie het beste.
 
In Plasa nobo kan je terecht voor overheerlijk lokaal eten. Plasa is van maandag tot en met zaterdag geopend tot 15:00 uur. In Plasa nobo kan je gerechten eten zoals “Aros ku Kabritu” (rijst met gestoofd geitenvlees), “sopi di mondongo” (soep van runderpens) en “Bonchi Kóra” (rode kidney bonen soep).
 
Krijg je in de avond trek en weet je niet wat je kan eten? Breng dan een bezoek aan een truk’i pan. Dit is een foodtruck die geopend is van 9:00 uur tot ongeveer 4:00 uur. Over het hele eiland staan deze foodtrucks. Bij zo’n truk’i pan kun je terecht voor frietjes of brood met gegrild vlees of vis.
Ben je een vis liefhebber? Breng dan een bezoek aan Playa Lagun. Dit is het vissersstrandje. Hier wordt er volop gevist door vissers. Deze maken de vissen gelijk schoon en bieden deze te koop aan. Tegenover het strand heb je tal van restaurant waar je terecht kan voor een overheerlijke visschotel.
 
Er zijn genoeg plekken op Curaçao waar je goed en lekker kunt eten. Er is voor ieder wat wils.
     

Fooien en toeristenbelasting op Curaçao

Bij het boodschappen doen, staan er vaak medewerkers klaar die helpen met het inruimen van je boodschappen. Deze dienst hoef je niet te accepteren, maar als zij je wel helpen dan is het gebruikelijk om ze een paar dollar fooi te geven. Bij restaurants kan de fooi al bij de prijs inbegrepen zijn, anders is een fooi van 10% gebruikelijk. Ook taxichauffeurs ontvangen graag een fooi rond de 10%. Op Curaçao is de toeristenbelasting ongeveer 7% van het overnachtingstarief per nacht.
      

Autohuur op Curaçao

 Voor veel autoverhuurbedrijven geldt de minimale leeftijd van 23 jaar. Vaak moet je ook een bepaald aantal jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Let erop dat de creditcard op naam van de hoofdbestuurder staat en dat het een creditcard met pincode is. De borg moet namelijk met een creditcard betaald worden. Zonder de borg te betalen, krijg je de auto niet mee.
      

Dit wist je nog niet over Curaçao!   

De overheid van Curaçao heeft sinds december 2013 een wifi netwerk aangelegd in de hoofdstad, Willemstad. Hierdoor heb je in zowel Punda als Otrobanda vrijwel overal op straat een goed wifi bereik.
      

Prijsgarantie

Nee hè!? Net geboekt en nu vind je jouw vakantie op een andere website toch goedkoper. Stuur ons meteen een berichtje, en wij betalen je het verschil terug. Meer informatie over onze prijsgarantie lees je hier.

Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     00:56:37 | 1,59 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel