Vakantie Costa Rica

Kom volledig tot rust tijdens een zonnige vakantie naar Costa Rica.

Prachtige natuur
Tropische stranden
Rijke flora & fauna
Sorteren op populariteit

Vakantie Costa Rica

Op Costa Rica geniet je van regenwouden, vulkanen tot prachtige stranden!

Wat kan ik doen in Costa Rica?

Begin maar alvast met het plannen van je vakantie, er is genoeg te doen in Costa Rica. Tussen alle nationale parken, watervallen, regenwoud, vulkanen, ondergrondse grotten en stranden is er echt genoeg te doen tijdens je vakantie in Costa Rica. Een van de bekendste en meeste bezochten vulkanen kun je vinden in Arenal Volcano Park. Deze prachtig vulkaan, wordt omringt met wilde natuur. Hier kan je prachtige wandelingen maken langs watervallen en over houten bruggen. Daarnaast kan je in dit adembenemende park een vlindertuin vinden en stomende hot springs. Je raakt er dus zeker niet uitgekeken!

Costa Rica is het huis van de grootste populatie Amerikaanse krokodillen ter wereld. Een van de bekendste plekken om naar krokodillen te kijken is toch wel de brug over de Rio Tárcoles. Je komt over deze brug zodra je van de stad Jaco naar Manuel Antonio gaat. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen, maar dan wel vanaf een veilige afstand.

Je kan in Costa Rica meer dan 300 stranden vinden! In Playa Avellenas, kan je een van de leukste beachbars vinden, genaamd Lola’s. Deze beachbar is vernoemd naar een varkentje die vrij rondloopt op het eiland. Maar ook het strand van Playa Flamingo is erg populair, hier  heb je verschillende beachbars waar je heerlijk kan genieten van een verse kokosnoot of lekkere cocktails.

Het eten in Costa Rica

Het eten in Costa Rica is vrij simpel, maar daarom niet minder lekker. Bij lokale restaurantjes kan je als ontbijt genieten van Gallo Pinto een rijst gerecht met bonen en ei. De lunch is in Costa Rica de belangrijkste maaltijd van de dag. Tijdens de lunch worden er verschillende rijstgerechten geserveerd met vis of vlees aangevuld met een lekkere salade.

Het weer in Costa Rica

Costa Rica, is het hele jaar door een mooie bestemming om op vakantie te gaan. Doordat het land zoveel hoogteverschillen heeft, is het klimaat nergens hetzelfde. De droge tijd is van december tot april. De ideale periode voor een strandvakantie of een vakantie vol met leuke activiteiten. Ga je van mei tot november op vakantie naar Costa Rica, dan kan je genieten van het regenwoud op zijn mooist.

Dit wist je nog niet over Costa Rica!

In Costa Rica zijn er meer dan 121 vulkanen te vinden. Gelukkig zijn er maar zeven actief.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • Ideal
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Vakanties.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.