Vakantie Verenigde Staten

  • Beleef 'The American Dream'
  • Tientallen bruisende steden
  • Enorm grote porties aan eten

Het meest diverse land van de wereld zijn toch wel de Verenigde Staten van Amerika. Met meer dan 35.000 musea, uitgestrekde landschappen en bruisende steden is er voor ieder wat wils! 

Holiday Inn Long Island City - Manhattan View DoubleTree by Hilton Orlando at SeaWorld Hyatt Place Long Island East End WorldQuest Orlando Miami International Airport Hotel Ramada Gateway Hotel Kissimmee DoubleTree Resort by Hilton Hollywood Beach Legacy Vacation Resorts-Orlando Ramada Plaza by Wyndham Orlando Resort & Suites Intl Drive Crowne Plaza Hotel Orlando-Universal

Wat kan ik doen in de Verenigde Staten?

De Verenigde Staten zijn zo enorm groot. Er zijn eigenlijk te veel bezienswaardigheden om op te noemen. Het kiezen van een staat kan al een lastige keuze zijn, laat staan een leuke stad. Elke staat heeft zijn eigen kenmerken is daarmee uniek. We hebben de leukste voor je op een rij gezet. 

Zo staat San Francisco in Californië bekend om zijn hoogtepunten zoals de Alcatraz gevangenis op het Alcatraz eiland en de Golden Gate Bridge. Met een totale lengte van 2737 meter is deze brug zeker de moeite waard om overheen te fietsen of lopen. Als je dan toch in California bent, dan moet je zeker een bezoekje aan Hollywood in Los Angeles niet vergeten. Aan de Hollywood Walk of Fame vind je meer dan 2600 sterren met namen van verschillende acteurs, entertainers, zangers en fictieve figuren. Daarnaast vind je hier ook nog het befaamde Hollywood Sign.

In Orlando kan je het altijd populaire Walt Disney World vinden. Om alle parken te kunnen zien, is het aan te raden om er meerdere dagen te verblijven, op deze manier kan je alles halen uit je vakantie naar Florida.

De populairste stad van heel Amerika is toch wel New York City, ook wel bekend als the Big Apple. De hoogtepunten in deze stad zijn toch wel Central Park, een mega groot en groen park midden in de stad en de Empire State building een 381 meter hoge wolkenkrabber.

 

Eten in Verenigde Staten

Het porties eten in Amerika staan bekend om zijn grote omvang! Je krijgt vaak meer eten dan je op kan. Het is daarom ook heel normaal om de ‘left overs’ mee te nemen in een doggybag. Verder staan de Verenigde staten bekend om zijn fastfood. Je kan hier dan ook alle bekende fastfoodketen met gemak vinden.

 

Het weer in de Verenigde Staten

Omdat de Verenigde Staten zo enorm groot zijn, vind je er ook een erg divers klimaatsysteem. Zo kan het in zomers in Texas wel 35 graden worden maar wordt het in Alaska niet warmer dan 17 graden!

 

Dit wist je nog niet over de Verenigde Staten!

In de Verenigde Staten wordt er gemiddeld 100 acres (= 404.690 m2) aan pizza per dag gegeten! Er worden gemiddelde 3 miljard pizza's per jaar verkocht. Je kan dus wel stellen dat pizza een favoriet gerecht is van Amerikanen. 

Naar wat voor vakantie je ook op zoek bent? In de Verenigde Staten kan je het vinden!

 

Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     08:27:51 | 0,78 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel