Openingstijden

Maandag uur
Dinsdag uur
Woensdag uur
Donderdag uur
Vrijdag uur
Zaterdag uur
Let op Wegens drukte is onze reactietijd langer dan je van ons gewend bent. We doen ons best om zo snel mogelijk antwoord te geven op je vraag. Onze excuses voor het ongemak.
  1. Wat is toeristenbelasting en hoeveel betaal ik hiervoor?

Prijzen en kortingen

Wat is toeristenbelasting en hoeveel betaal ik hiervoor?

Toeristenbelasting wordt ook wel eens stadsbelasting genoemd. Dit heft de gemeente om hiermee het gebruik van voorzieningen door toeristen te financieren. Dit bedrag betaal je als je aankomt bij je accommodatie en is meestal per persoon per nacht. Soms wordt de toeristenbelasting ook per persoon per verblijf berekend in plaats van per nacht. De tarieven zijn voor ieder land weer anders. Meestal betaal je het genoemde bedrag voor acht dagen. Blijf je er negen dagen of meer dan wordt 50% van de toeristenbelasting berekend. Houd er wel rekening mee dat ook deze regel per land en accommodatie verschillend is en dat de bedragen kunnen afwijken.

 

Albanië

In Albanië kost de toeristenbelasting € 1,- per persoon per nacht.

 

Barbados

De toeristenbelasting in Barbados kost $ 5 per kamer per nacht voor hotels met 1 tot en met 3 sterren. Vier-en vijfsterrenhotels vragen $ 10 per kamer per nacht.

 

Bulgarije

In Bulgarije is de toeristenbelasting afhankelijk van het gebied waar het hotel zich bevindt en de sterrenclassificatie van het hotel. De toeristenbelasting ligt tussen 0,98 en 1,34 Bulgaars Lev. Verblijf je in een resort, dan is de toeristenbelasting per persoon per verblijf geldig.

 

Griekenland

Per 1 januari 2018 hanteert Griekenland toeristenbelasting. De tarieven zijn als volgt:

1 en 2 sterren hotels : € 0,50 per kamer per nacht
3 sterren hotels: € 1,50 per kamer per nacht
4 sterren hotels: € 3,- per kamer per nacht
5 sterren hotels: € 4,- per kamer per nacht

1 en 2 sterren appartementen : € 0,25 cent per kamer per nacht
3 sterren appartementen: € 0,50 per kamer per nacht
4 sterren appartementen: € 1,- per kamer per nacht

 

Hongarije

Voor Hongarije is de toeristenbelasting 4% van de kamerprijs per nacht.

 

Italië

In Italië is de toeristenbelasting per stad en hotelclassificatie verschillend. Kinderen onder de 10 jaar betalen geen toeristenbelasting. In Rome kost de toeristenbelasting tussen € 3 en € 7.

 

Kroatië

In Kroatië is de toeristenbelasting afhankelijk van het seizoen en de accommodatie waar je verblijft. De toeristenbelasting is geldig voor reizigers vanaf 18 jaar. Tussen 12 en 18 jaar bedraagt de toeristenbelasting 50%. Kinderen onder de 12 jaar betalen geen toeristenbelasting. De toeristenbelasting bedraagt tussen 2 en 7 Kroatische Kuna.

 

Maleisië

Als je verblijft in een 1,2 of 3-sterren hotel, dan betaal je ongeveer $ 1,55 per kamer per nacht. Voor een viersterren hotel betaal je $ 3,10 per kamer per nacht en voor een 5-sterren hotel betaal je $ 6,20 dollar per kamer per nacht.

 

Marokko

In Marokko is er geen duidelijke afspraak over de hoogte van de toeristenbelasting. De hoogte van de toeristenbelasting is afhankelijk van de stad, het soort hotel en de sterrenclassificatie. Gemiddeld genomen betaal je tussen de 20-60 dirham per persoon per nacht. Dat komt neer op een bedrag tussen de € 1,82 - € 5,48. De ene keer zijn kinderen gratis, de andere keer niet. Het is daarom raadzaam om van te voren contact op te nemen met het hotel om te vragen naar de hoogte van de toeristenbelasting. 
 

Mexico

Voor een verblijf in resorts in Cancun en Riviera Maya betaal je $ 1 per kamer per nacht.

 

Portugal

In Portugal bedraagt de toeristenbelasting € 1 per persoon per nacht. Kinderen jonger dan 13 jaar hoeven geen toeristenbelasting te betalen. In Porto betaal je € 2 aan toeristenbelasting.

 

Roemenië

In Roemenië bedraagt de toeristenbelasting 1% van het totaal bedrag van de accommodatie per nacht. Verblijf je in een resort dan betaal je alleen voor de eerste nacht toeristenbelasting. Kinderen onder 18 jaar hoeven geen toeristenbelasting te betalen.

 

Slovenië

In Slovenië bedraagt de toeristenbelasting tussen € 0,60 - € 2,50 per persoon per nacht. De toeristenbelasting in Slovenië is afhankelijk van de locatie en classificatie van de accommodatie. Kinderen tussen 7 en 18 jaar betalen de helft van de toeristenbelasting en kinderen jonger dan 7 jaar hoeven geen toeristenbelasting te betalen.

 

Spanje

Op de eilanden van de Balearen (Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca) geldt een Ecotax heffing. Ga je op vakantie naar één van deze eilanden, dan betaal je bij aankomst extra toeristenbelasting. De kosten bedragen tussen de € 1,- en € 2,- per persoon per nacht, afhankelijk van het soort verblijf. Kinderen jonger dan 16 jaar hoeven deze belasting niet te betalen en vanaf de 9e dag van het verblijf geldt een korting van 50%.

Deze belasting is in 2016 ingevoerd door het parlement van de Balearen als ‘Belasting voor Duurzaam Toerisme’ (ook wel Ecotax genoemd) en heeft als doel om de omgeving te onderhouden en de kwaliteit van het toerisme op de eilanden te verbeteren.

 

Turkije

Voor Turkije betaal je de toeristenbelasting in de vorm van je visum. We informeren je graag over hoe je je visum aanvraagt.

 

Verenigde Arabische Emiraten
Het is normaal dat je voor je verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten toeristenbelasting moet betalen. De hoogte van de toeristenbelasting is afhankelijk van de accommodatie waar je in verblijft. Gemiddeld gezien is de toeristenbelasting voor een 5-sterren hotel 20 Dirham per kamer, per nacht. Voor een 4-sterren hotel betaal je 15 Dirham en ongeveer 3 Dirham voor een 3-sterren hotel. 

 

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten wordt een bedrag van $ 28 bij de hotelkamerprijs berekend per nacht.

Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     00:55:24 | 0,3 | Vakanties | NMT-WEB-122 TourWeb © NetMatch
nm-pixel