Vakantie Thailand

  • Parelwitte stranden en azuurblauwe zee
  • Heerlijke temperaturen
  • Ontdek de mooie tempels
Ontdenk het land van de glimlach tijdens je vakantie naar Thailand.
Sunwing Resort Kamala Beach Lanta Cha-da Resort Thai Garden Resort The Green Park Resort Tai Pan Hotel Tai Pan Resort Condominium Rembrandt Hotel Bangkok The Cottage Suvarnabhumi Krabi La Playa Resort Rawai Palm Beach Resort
Thailand wordt ook wel het land van de glimlach genoemd. En dat is niet zonder reden. De bewoners zijn namelijk enorm vriendelijk. Gelukkig zijn er nog meer redenen om naar Thailand op vakantie te gaan. Zo kan je grote tempels, fascinerende natuurverschijnselen, jungles en witte zandstranden zien en kan je genieten van de heerlijke, soms pittige, Thaise keuken. Na meer dan 10 uur vliegen kom je in een paradijs met vele gezichten. Geloof ons, de reis is echt de moeite waard.


Wat kan ik doen in Thailand?

Thailand wordt “Het land van de glimlach” genoemd. Dit komt omdat gastvrijheid en de vriendelijke bevolking voorop staan. Het is de ideale bestemming als je een keer een verre reis wilt boeken. Het land behoort tot één van die vakantielanden die voor iedereen iets te bieden heeft. Daarbuiten is het helemaal niet duur, je kan veel krijgen voor weinig geld. Thailand biedt veel exotische stranden zoals Maya Bay, Koh Nang Yaun en Railay Beach. Elk strand is hagelwit met mooie palmbomen en een prachtige zee. De badplaatsen Hua Hin en Cha-am zijn erg geliefd en liggen dicht bij Bangkok. 

Bangkok zelf moet je natuurlijk ook even bezoeken. In deze hoofdstad vind je de perfecte mix van modern en cultuur. Zo kan je verschillende markten en rooftop bars. Ook vind je hier veel oude tempelcomplexen en bijzondere paleizen. Je kan deze stad verkennen op de fiets, zodat je het échte Bangkok kan ervaren. 

En over tempels gesproken, vergeet niet het beroemde Tiger Cave Temple te bezoeken. Dit is een van de bekendste tempels in Thailand. Deze tempel wordt omgeven door grotten waarin gemediteerd wordt. Als je boven bent zie je een enorm gouden Boeddhabeeld en kan je daarna genieten van een uitzicht over de jungle! 

Tijdens je vakantie kan je genieten van de warme en zonnige dagen en van de heerlijke Thaise keuken. Geniet van het gevarieerde landschap met dichte jungles, heldere meren, witte zandstranden en uitgestrekte rijstvelden.  Bezoek ook veel plekken waar veel toeristen niet van af weten, zo ontdek je hoe Thailand écht is, en niet hoe toeristen het kennen. 

 

Het eten in Thailand

De inwoners van Thailand eten niet op vaste tijden, er wordt gegeten wanneer men trek heeft. Zo kan er op ieder tijdstip gegeten worden. In Thailand houden ze met hart en ziel van lekker eten en vinden dat je beter 10 keer per dag iets kleins kan eten, dan 3 keer per dag iets groots. In veel gerechten, van ontbijt tot en met desserts, komt rijst terug. Het is zelfs zo dat als je in het Thais zegt “ik wil eten”, zeg je letterlijk “ik wil rijst eten”. Ook worden er veel noedels gegeten. Er zijn veel gerechten die best pittig zijn en waar veel kruiden in zitten, maar er zijn nog genoeg andere gerechten voor als je hier niet van houdt. Ingrediënten die naast rijst veel gebruikt worden zijn fruit en vlees. Als je niet zo’n fan bent van pittig eten dan kan je bij het bestellen van eten “Mai pet” aangeven, wat “niet pittig” betekent. Als je wel bestendig bent tegen wat pittiger eten dan kan je kiezen hoe pittig je het gerecht wilt. “Pet” is gemiddeld pikant en “Pet Pet” is heel pikant. Eten in Thailand moet soms wel met een open geest, want ook sprinkhanen, kikkers en ratten worden er gegeten. Veel gerechten zijn heel goedkoop, vooral bij streetfood krijg je waar voor je geld! Ga vooral naar tentjes waar je veel locals ziet, dan weet je dat het eten goed en vers is. 
 

Het weer in Thailand

Thailand kent een tropisch klimaat waardoor het het hele jaar warm en soms wat vochtig is. Van november tot en met maart is het droge en koelere seizoen. Deze maanden hebben de meeste zonuren, temperaturen van ongeveer 28°C en weinig neerslag. Tijdens deze periode komen de meeste toeristen naar Thailand. Van april tot en met mei is de heetste periode van het jaar. De temperaturen liggen overdag rond de 30°C en 35°C met weinig neerslag. Van juni tot en met oktober is het regenseizoen. Er komen dan zowel heftigere als korte buien voor, maar vaak is dit niet heel de dag waardoor je diezelfde dag gewoon op pad kan gaan!
 

Dit wist je nog niet over Thailand!

Er zijn zoveel leuke feiten over Thailand, maar deze vonden we extra leuk en interessant. De inwoners van dit land zijn heel erg bijgelovig, in tegenstelling tot veel Nederlands. Zo nemen ze kleuren heel serieus. Elke dag van de week heeft een andere kleur, en het dragen van kleding in diezelfde kleur brengt dan ook geluk. Als je benieuwd ben naar de dagen en kleurencombinaties lees dan even verder: maandag heeft de kleur geel, dinsdag heeft roze, woensdag heeft groen, donderdag hoort bij oranje, vrijdag hoort bij lichtblauw, zaterdag is de dag van de paarse kleur en zondag hoort bij rood. 
Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     18:07:34 | 1,32 | Vakanties | NMT-WEB-121 TourWeb © NetMatch
nm-pixel