1. Reisvoorwaarden

Reisvoorwaarden

Op iedere boeking gelden de voorwaarden vanuit de betreffende touroperator en onze aanvullende reisvoorwaarden bovenop de ANVR reizigersvoorwaarden. De voorwaarden van iedere touroperator vind je onderaan deze pagina.

We vinden het belangrijk dat je onze reisvoorwaarden gemakkelijk kunt lezen. Daarom lees je hier eerst onze voorwaarden in het kort. Scroll je verder naar beneden, dan vind je de uitgebreide uitleg. Lees onze voorwaarden altijd vóór je je vakantie boekt. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Onze reisvoorwaarden in het kort:

- Je boeking is definitief en kan niet kosteloos gewijzigd of geannuleerd worden
- Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen
- (Medische) essenties en voorkeuren geef je aan voordat je boekt
- Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten
- Het is mogelijk dat je door ongunstige vluchttijden niet de volledige reisduur op je bestemming kan zijn
- Op iedere boeking gelden ook aanvullende voorwaarden vanuit de touroperator


Vakanties.nl is een online reisbureau. Bij het boeken van je vakantie ga je akkoord met onze voorwaarden én de voorwaarden vanuit de touroperator, verhuurder of accommodatie. Lees voor je vertrek ook de belangrijke reisinformatie goed door, hierin vind je informatie over je visum en je vlucht. Heb je een vraag over onze reisvoorwaarden? Neem dan contact op met ons. We helpen je graag verder. 
 

Je boeking is definitief

Wanneer je bij Vakanties.nl je vakantie boekt, geef je de volgende bevestiging:

  • Ik accepteer dat deze boeking definitief wordt ingeboekt onder de voorwaarden (ANVR + aanvullende voorwaarden) van Vakanties.nl + de voorwaarden van de uitvoerend touroperator

Wanneer je dit accepteert en de aanbetaling plaatst is je boeking definitief. Je boeking wordt namelijk direct geplaatst in de reserveringssystemen van de touroperator, vliegmaatschappij of hotel. Hierdoor is het voor ons niet meer mogelijk om je boeking te wijzigen. Ook niet binnen 24 uur. Let goed op dat je voordat je boekt de juiste namen, preferenties en essenties hebt doorgegeven. 

 

Een wijziging brengt kosten met zich mee

Het kan gebeuren dat je een verkeerde naam hebt ingevuld. Of dat er iets anders gewijzigd moet worden aan je reis. Het wijzigen van vertrekdatum is niet mogelijk, omdat je vlucht al definitief is vastgelegd. Neem voor een wijziging altijd direct contact met ons op. De hoogte van de wijzigingskosten is vooraf niet vast te stellen. Dat hangt namelijk af van de soort wijzigen en de mogelijkheden bij de touroperator. Naast de wijzigingskosten van de touroperator brengen wij ook €25 administratiekosten in rekening.

 

(Medische) essenties en voorkeuren geef je aan voordat je boekt

Je reist met een rolstoel of je wil graag een extra babystoeltje. Dit noemen we (medische) essenties en voorkeuren. Een (medische) essentie of voorkeur geef je altijd vóór het maken van de boeking aan ons door. Wij controleren dan eerst mogelijkheden en beschikbaarheid bij de touroperator, accommodatie- of luchtvaartmaatschappij. Een aanvraag kan tot uiterlijk 4 weken voor vertrek. Voor het aanvragen van een medische essentie bij de accommodatie of aangepast transfer kunnen kosten in rekening gebracht worden. Wij stellen je hiervan vooraf op de hoogte. Zo kom je niet achteraf voor verrassingen te staan.

Let op: wanneer je niet voorafgaand aan je boeking contact met ons hebt opgenomen, kunnen we helaas niet garanderen dat de accommodatie over voldoende beschikbaarheid of mogelijkheden beschikt. In dat geval zijn wijzigings- of annuleringskosten voor eigen rekening.

 

Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen

Vluchttijden, vluchtnummers, de luchthaven van vertrek en/of aankomst en vluchtschema’s kunnen afwijken van de tijdens boeking opgegeven informatie. Dit is toegestaan zolang de vlucht op dezelfde datum plaats vindt. Ook nog op de dag van vertrek uit Nederland (of bij terugreis uit het buitenland) kunnen wijzigingen worden aangebracht. Wanneer wij een vluchtwijziging ontvangen zullen wij deze zo snel mogelijk delen. Meer informatie hierover lees je in dit artikel van de Consuwijzer.

 

Een annulering brengt kosten met zich mee 

Het kan gebeuren dat je niet meer op reis kunt. Je reis moet daarom geannuleerd worden. Dit kan uitsluitend schriftelijk door de hoofdboeker. Vraag de annulering aan via je Mijn Vakanties.nl-account of stuur een e-mail naar help@vakanties.nl. Vermeld in je e-mail het boekingsnummer in het onderwerp veld. Je vindt het boekingsnummer o.a. in je boekingsbevestiging. 

Bij een annulering worden annuleringskosten berekend volgens de voorwaarden van de uitvoerende touroperator. Wanneer een verzoek tot annulering op een zon- of feestdag wordt ingezonden geldt de annuleringstermijn van de eerstvolgende werkdag. Deze termijn is bepalend voor de te betalen annuleringskosten. Lees het artikel van Consuwijzer over het annuleren van je reis.

Je annuleringskosten zijn niet gelijk aan de aanbetaling. De kosten zijn afhankelijk van voorwaarden van de betreffende touroperator. Daarnaast rekenen wij €50 administratiekosten.

 

Je hebt geldige reisdocumenten

Het is verboden om met een verlopen paspoort of identiteitskaart te reizen. In sommige landen dient je paspoort na thuiskomst nog een bepaald aantal maanden geldig te zijn. Als je niet de Nederlandse nationaliteit hebt, dien je altijd bij de ambassade van het land waar je heen wilt reizen na te gaan of je een visum nodig hebt. Het over de juiste reispapieren beschikken, is te allen tijde je eigen verantwoordelijkheid. Vakanties.nl kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

 

Ruimbagage

Ruimbagage is bij een groot deel van de vluchten niet inbegrepen. Bij al onze vakanties kun je wel gemakkelijk je ruimbagage direct bijboeken. Ook kun je later altijd zelf ruimbagage toevoegen aan je boeking. Op bagage gelden de bagagevoorwaarden van de betreffende vervoerder. Voor de meest recente voorwaarden verwijzen we je dan ook naar de website van je vervoerder.

 

Reisduur

Op het moment dat je je reis boekt, kies je de gewenste vertrek- en terugreisdatum. Deze dagen worden meegerekend in de reisduur. Bij een 8-daagse reis ben je dus 7 nachten op je bestemming. Het kan voorkomen dat je door ongunstige vluchttijden niet de volledige reisduur op je bestemming bent. Vakanties.nl is hiervoor niet aansprakelijk. Meer informatie hierover vind je in het artikel van de Consuwijzer over de reisduur van je vakantie.

 

Herroeping aanbod vanuit de touroperator

De reisorganisatie kan het aanbod herroepen. De reisovereenkomst komt daarmee te vervallen. De reisorganisatie doet dan een nieuw aanbod waarop de reiziger ja of nee kan zeggen. Wanneer een verzoek tot annulering op een zon- of feestdag wordt ingezonden geldt de herroepingstermijn van de eerstvolgende werkdag. Lees het artikel van de Consuwijzer over herroeping van de touroperator.
 

Kennelijke fouten

Kennelijke fouten en kennelijke vergissingen binden de reisorganisator niet. Dit zijn fouten en vergissingen die – vanuit het perspectief van de gemiddelde reiziger – op het eerste gezicht als zodanig kenbaar zijn of zouden moeten zijn.
 

Aanvullende voorwaarden vanuit de touroperator

Boek je een vakantie bij ons van een andere touroperator? Dan gelden er aanvullende voorwaarden. In de laatste stap voor je definiteve boeking vragen we je akkoord te gaan met deze voorwaarden. Ook voor het huren van een auto gelden aanvullende voorwaarden. Je kunt de voorwaarden ook hier nog even rustig nalezen.


Onze aanvullende reisvoorwaarden vind je hier
De voorwaarden van Travel Assist vind je hier
De voorwaarden van Alltours vind je hier
De voorwaarden van AlltoursX vind je hier
De voorwaarden van FTI vind je hier
De voorwaarden van TUI vind je hier
De voorwaarden van Corendon vind je hier
De voorwaarden van Schauinsland Reisen vind je hier
De voorwaarden van Thomas Cook vind je hier
De voorwaarden van Sunny Cars vind je hier


Verzekeringen

Ga altijd verzekerd op reis. De kosten die je maakt tijdens een noodsituaties worden door je reisverzekering gedekt. Zonder reisverzekering zijn kosten voor eigen rekening. De voorwaarden van de door ons aangeboden verzekeringen vind je hieronder:

De algemene voorwaarden van de Kortlopende Reisverzekering vind je hier.
De algemene voorwaarden van de Kortlopende Annuleringsverzekering vind je hier.
De algemene voorwaarden van de Doorlopende verzekering voor reizen vind je hier.
 
Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     23:43:43 | 0,08 | Vakanties | NMT-WEB-122 TourWeb © NetMatch
nm-pixel