Openingstijden

Maandag uur
Dinsdag uur
Woensdag uur
Donderdag uur
Vrijdag uur
Zondag uur
Let op Bij drukte is chatten sneller dan bellen.
  1. Reisvoorwaarden

Reisvoorwaarden

We vinden het belangrijk dat je onze reisvoorwaarden gemakkelijk kunt lezen. Daarom lees je hier eerst onze voorwaarden in het kort. Scroll je verder naar beneden, dan vind je de uitgebreide uitleg. Lees de voorwaarden altijd goed door voordat je je vakantie boekt. Lees ook de belangrijke reisinformatie goed door, hierin vind je informatie over je visum en je vlucht.

Onze voorwaarden in het kort:

- Je boeking is altijd definitief
- Een wijziging brengt kosten met zich mee
- Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen
- (Medische) essenties en voorkeuren geef je aan voordat je boekt
- Je vakantie annuleren kan enkel schriftelijk 
Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten


Als je een vakantie boekt bij Vakanties.nl, dan ga je akkoord met de ANVR-reizigersvoorwaarden en de aanvullende voorwaarden vanuit de touroperator, verhuurder of accommodatie. We leggen je graag uit wat dit precies betekent voor jou. Heb je toch nog vragen over onze reisvoorwaarden? Neem dan contact op met ons. We helpen je graag verder. 
 

Je boeking is definitief

Wanneer je bij Vakanties.nl je vakantie boekt, geef je de volgende bevestiging:

  • Ik ga ermee akkoord dat deze boeking definitief wordt ingeboekt onder de ANVR reizigersvoorwaarden en de Algemene pakketvoorwaarden.

Op het moment dat je al jouw gegevens hebt ingevuld en je bent akkoord gegaan met de voorwaarden, dan beschouwen wij dit als een definitieve boeking. Je boeking wordt namelijk direct geplaatst in de reserveringssystemen van de touroperator, vliegmaatschappij of hotel. Hierdoor is het niet mogelijk om je boeking te herroepen. Er geldt dan ook geen bedenktijd op je boeking. Let goed op dat je voordat je boekt de juiste namen, preferenties en essenties hebt doorgegeven. 
 

Een wijziging brengt kosten met zich mee

Het kan gebeuren dat je een verkeerde naam hebt ingevuld. Of dat er iets anders gewijzigd moet worden aan je reis. Het wijzigen van vertrekdatum is niet mogelijk, omdat je vlucht al definitief is vastgelegd. Neem voor een wijziging altijd direct contact met ons op. De hoogte van de wijzigingskosten is vooraf niet vast te stellen. Dat hangt namelijk af van de soort wijzigen en de mogelijkheden bij de touroperator. Naast de wijzigingskosten van de touroperator brengen wij ook €25 administratiekosten in rekening.
Let op: binnen zes weken voor vertrek zijn de mogelijkheden tot wijzigen beperkt.

 

(Medische) essenties en voorkeuren geef je aan voordat je boekt

Je reist met een rolstoel of je wil graag een extra babystoeltje. Dit noemen we (medische) essenties en voorkeuren. Een (medische) essentie en voorkeur geef je altijd voor het maken van de boeking aan ons door. Wij controleren dan eerst mogelijkheden en beschikbaarheid bij de touroperator, accommodatie- of luchtvaartmaatschappij.
Een aanvraag kan tot uiterlijk 4 weken voor vertrek. Voor het aanvragen van een medische essentie bij de accommodatie of aangepast transfer kunnen kosten in rekening gebracht worden. Wij stellen je hiervan vooraf op de hoogte. Zo kom je niet achteraf voor verrassingen te staan.

Let op: wanneer je niet voorafgaand aan je boeking contact met ons hebt opgenomen, kunnen we helaas niet garanderen dat de accommodatie over voldoende beschikbaarheid of mogelijkheden beschikt. In dat geval zijn wijzigings- of annuleringskosten voor eigen rekening.
 

Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Conform de algemene ANVR-voorwaarden en de voorwaarden van de uitvoerende touroperator kunnen de vluchttijden, vluchtnummers, de luchthaven van vertrek en/of aankomst en vluchtschema’s afwijken van de tijdens boeking opgegeven informatie. Dit is toegestaan zolang de vlucht op dezelfde datum plaats vindt. Ook nog op de dag van vertrek uit Nederland (of bij terugreis uit het buitenland) kunnen wijzigingen worden aangebracht. Ook kan er besloten worden om een tussenlanding te maken.
 

Je reis annulering kan enkel schriftelijk

Het kan gebeuren dat je niet meer op reis kunt. Je reis moet daarom geannuleerd worden. Dit kan uitsluitend schriftelijk door de hoofdboeker. Vraag de annulering aan via je Mijn Vakanties.nl-account of stuur een e-mail naar help@vakanties.nl. Vermeld in je e-mail het boekingsnummer in het onderwerp veld. Je vindt het boekingsnummer o.a. in je boekingsbevestiging. 
 

Annuleringskosten 

Bij een annulering worden annuleringskosten berekend volgens de voorwaarden van de uitvoerende touroperator. Wanneer een verzoek tot annulering op een zon- of feestdag wordt ingezonden geldt de annuleringstermijn van de eerstvolgende werkdag. Deze termijn is bepalend voor de te betalen annuleringskosten. Lees het artikel van Consuwijzer over het annuleren van je reis

Je annuleringskosten zijn niet gelijk aan de aanbetaling. De kosten worden berekend op reeds gemaakte kosten en de voorwaarden van de betreffende touroperator.
 

Je hebt geldige reisdocumenten

Het is verboden om met een verlopen paspoort of identiteitskaart te reizen. In sommige landen dient je paspoort na thuiskomst nog een bepaald aantal maanden geldig te zijn. Als je niet de Nederlandse nationaliteit hebt, dien je altijd bij de ambassade van het land waar je heen wilt reizen na te gaan of je een visum nodig hebt. Het over de juiste reispapieren beschikken, is te allen tijde je eigen verantwoordelijkheid. Vakanties.nl kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.
 

Ruimbagage

Ruimbagage is bij een groot deel van de vluchten niet inbegrepen. Bij al onze vakanties kun je wel gemakkelijk je ruimbagage direct bijboeken. Ook kun je later altijd zelf ruimbagage toevoegen aan je boeking. Op bagage gelden de bagage-voorwaarden van de betreffende vervoerder. Voor de meest recente voorwaarden verwijzen we je dan ook naar de website van je vervoerder.
 

Reisduur

Op het moment dat je je reis boekt, kies je de gewenste vertrek- en terugreisdatum. Deze dagen worden meegerekend in de reisduur. Bij een 8-daagse reis ben je dus 7 nachten op je bestemming. Het kan voorkomen dat je door ongunstige vluchttijden niet de volledige reisduur op je bestemming bent. Vakanties.nl is hiervoor niet aansprakelijk. Meer informatie hierover vind je in het artikel van de Consuwijzer.
 

Herroeping aanbod vanuit de touroperator

De reisorganisatie kan het aanbod herroepen. De reisovereenkomst komt daarmee te vervallen. De reisorganisatie doet dan een nieuw aanbod waarop de reiziger ja of nee kan zeggen. Wanneer een verzoek tot annulering op een zon- of feestdag wordt ingezonden geldt de herroepingstermijn van de eerstvolgende werkdag.
Lees het artikel van de Consuwijzer over herroeping van de touroperator
 

Kennelijke fouten

Kennelijke fouten en kennelijke vergissingen binden de reisorganisator niet. Dit zijn fouten en vergissingen die – vanuit het perspectief van de gemiddelde reiziger – op het eerste gezicht als zodanig kenbaar zijn of zouden moeten zijn.
 

Aanvullende voorwaarden

Boek je een vakantie bij ons van een andere touroperator? Dan gelden er aanvullende voorwaarden. In de laatste stap voor je definiteve boeking vragen we je akkoord te gaan met deze voorwaarden. Ook voor het huren van een auto gelden aanvullende voorwaarden. Je kunt de voorwaarden ook hier nog even rustig nalezen.

De voorwaarden van Alltours vind je hier
De voorwaarden van AlltoursX vind je hier
De voorwaarden van FTI vind je hier
De voorwaarden van TUI vind je hier
De voorwaarden van Corendon vind je hier
De voorwaarden van Schauinsland Reisen vind je hier
De voorwaarden van Thomas Cook vind je hier
De voorwaarden van Sunny Cars vind je hier

Verzekeringen

Wanneer je een verzekering bij de reis hebt geboekt gaan wij ervan uit dat je op de hoogte bent van de algemene voorwaarden van de betreffende verzekering.
De algemene voorwaarden van de Kortlopende Reisverzekering vind je hier.
De algemene voorwaarden van de Kortlopende Annuleringsverzekering vind je hier.
De algemene voorwaarden van de Doorlopende verzekering voor reizen vind je hier.
 
Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     12:05:45 | 0,06 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel