Vakantie Malta

  • Zomerse temperaturen boven de 30 graden
  • Proef van de lokale keuken
  • Oude vissersdorpjes
Voor een perfecte zonvakantie vlieg je naar het prachtige Malta.
Bayview Hotel & Appartements - Hotel The Westin Dragonara Resort The George Radisson Blu Resort Malta St. Julian's Ramla Bay Resort Grand Hotel Excelsior Maritim Antonine & Spa Luna Holiday Alexandra Ta' Cenc
Malta is de perfecte vakantiebestemming voor een echte zonvakantie. Er zijn talloze stranden te vinden met schoon zand en helderblauw water. Daarnaast staat het eiland bekend om zijn prachtige snorkel -en duikgebieden. Ook de cultuurliefhebber kan in Malta terecht. Er zijn op het gehele eiland ruim 360 verschillende kerken te vinden. Zo kan je tijdens je vakantie in Malta genoeg bezienswaardigheden bekijken. 


Wat kan ik doen op Malta?

Het eerste waar je aan denkt bij een vakantie op een eiland zoals Malta is natuurlijk het strand! In de badplaats Mellieha vind je het welbekende Golden Bay Beach. Omdat dit een van de bekendste stranden is, is deze in de zomermaanden erg druk bezocht. Naast Golden Bay is er nog een niet te missen strand. De Blue Lagoon is gelegen op het kleinste eiland Comino, welke maar vijf permanente bewoners heeft. Het spierwitte strand is erg klein, maar er zijn genoeg platte rotsen waar je heerlijk kan zonnebaden. 

De voormalige hoofdstad Mdina, wordt ook wel 'de stille stad' genoemd. Het bijzondere aan deze stad is dat het gebouw is op een rotsplateau op een hoogte van 210 meter. Volgens archeologische vondsten is de stad al meer dan 4000 jaar bewoond! De naam 'de stille stad' komt van het feit dat er geen gemotoriseerde voertuigen de stad in mogen. Veel mensen bezoeken deze stad op de indrukwekkende St. Pauls kathedraal te zien. In deze kathadraal schijnt het begin van het katholieke geloof te zijn gesticht. Daarnaast zijn er veel muurschilderingen en goudwerken te zien.

In de hoofdstad Valletta, kan je op zondag de grootste markt van het eiland bezoeken. Il-Monti, wat de Malteese vertaling is van 'de kraampjes', is ook de populairste markt van het eiland. Je kan hier namelijk alles vinden! Van leuke souveniers tot aan kleding, lekkere streetfood en heerlijk vers fruit! 
 

Wat kan ik eten op Malta?

De Malteese keuken is een mix van Europeese, Midden Oosten en Afrikaanse invloeden. Wat ze precies serveren, wordt sterk beïnvloed van het seizoen.  Zo wordt er veel lokale vis geserveerd in restaurants in combinatie met groenten uit het seizoen. Zo wordt er veel inktvis gegeten (calamari) en granc (krab). De visgerechten worden vaak geserveerd met een rijke saus, of kapunata, een soort ratatouille.
 

Hoe is het weer op Malta?

Malta is enorm populair vanwege het prachtige weer. Met zijn warme zomers en milde winters heeft het eiland meer dan 3000 zonuren per jaar. De gemiddelde zee temperatuur ligt rond de 20 graden, dit is het warmst van heel Europa! Hierdoor heb je gedurende zomer en wintermaanden 

 

Dit wist je nog niet over Malta!

Wist je dat er in Malta twee officiële talen worden gesproken? Maltees, wat een combinatie is tussen Italiaans, Arabisch en Engels, en als tweede taal Engels. 

 
Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     18:06:55 | 1,17 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel