Openingstijden

Maandag uur
Dinsdag uur
Woensdag uur
Donderdag uur
Vrijdag uur
Zondag uur
Let op Bij drukte is chatten sneller dan bellen.

Vakanties Italië

We kennen Italië allemaal als het land met het heerlijke eten. Pizza's, pasta's, ijs en nog meer lekkers heb je er in overvloed. Wat Italië zo geliefd maakt onder de Nederlandse vakantiegangers is de diversiteit van het land. Wil je graag op zonvakantie? Dat kan! Boek je vakantie naar het Gardameer, Calabrië of een andere Italiaanse stad aan de kust. Italië is ook erg geliefd onder de cultuurliefhebbers. In alle grote steden vind je een rijke geschiedenis met de daarbijhorende architectuur.  

Wat kan ik doen in Italië?

Cultuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op in het cultuurrijke land aan de Middellandse zee. Tijdens je stedentrip naar Italië kies je voor de bekende steden Rome, Venetië of Milaan. In Rome bezoek je het indrukkende Colosseum en gooi je muntjes in de Trevi Fontein. In Venetië vaar je over de kanalen in een gondola. In Milaan bekijk je "The Last Supper", het meesterwerk van Leonardo da Vinci. Wil je de drukte van Milaan even ontlopen? Ga dan naar Navigli! Deze wijk in de grote stad heeft veel weg van Venetië met de gondel en de schattige kleine Italiaanse huizen. Bezoek tijdens je vakantie naar Italië één van de vele musea en leer meer over het prachtige land.

Italië heeft veel meer de bieden dan cultuur, architectuur en heerlijk eten. Zo geniet je tijdens je vakantie naar Italië ook van de prachtige landschappen van het land. Toscane is niet voor niets een super populaire vakantiebestemming! En dat komt eigenlijk door de veelzijdigheid van de regio. Aan de toscaanse kust geniet je namelijk van het mooie landschap, maar ook van zon, zee en strand! 

Houd je van luxe? Dan is de Amalfikust dé perfecte vakantiebestemming voor jou in Italië. Dit prachtige stukje kust wordt ook wel de Saint Tropez van Italië genoemd. Naast alle luxe kan je hier genoeg te doen. Zo heb je er de vulkaan Vesuvius en het antieke Pompeï. 

 

Wat kan ik eten in Italië?

Waar moeten we beginnen? Als liefhebber van de Italiaanse keuken is je vakantie naar Italië pas écht compleet als je uitgebreid hebt genoten van al het lekkers. We kennen de Italiaanse keuken allemaal dankzij de authentieke pizza en de diverse pasta's. Maar wist je dat bijna iedere Italiaanse maaltijd begint met aan antipasti? Antipasti betekent letterlijk voor de maaltijd en is vaak een schotel met een lichte salade. Je moet natuurlijk nog wel genoeg ruimte overhouden voor al het lekkers dat volgt. Je maaltijd is in Italië pas écht compleet als je er een heerlijke Italiaanse wijn bij drinkt. Kies voor de Chianti uit Toscane of de Orvieto uit Umbrië. 

 

Het weer in Italië

Wist je dat Italië officieel gezien 3 (!) klimaten heeft? Het vakantieland is zo groot! Zo heb je in een groot gedeelte van het noorden een zeeklimaat. Dat is te vergelijken met het weer in Nederland, alleen dan wat warmer. In het midden en het zuiden van Italië geniet je van het bekende mediterraan klimaat. Het meest noordelijke gedeelte van Italië heeft het hooggebergete klimaat. Dat is perfect voor als je wilt gaan skieën. Als je je vakantie naar Italië plant, kijk dan goed naar welk gedeelte je gaat. In de zomer is het zuiden perfect voor je zonvakantie. Plan je een stedentrip naar Rome of Venetië? Doe dit dan in de herfst of de winter. De temperatuur is dan het aangenaamst. 

 

Dit wist je nog niet over Italië! 

De naam Italië komt oorspronkelijk van het woord "italia", wat het land van de koe betekent. Deze naam heeft het land waarschijnlijk gekregen doordat de stier het symbool was van de zuidelijke Italiaanse stammen. 
Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     13:02:37 | 0,45 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel