Openingstijden

Maandag uur
Dinsdag uur
Woensdag uur
Donderdag uur
Vrijdag uur
Zaterdag uur
Let op Bij drukte is chatten sneller dan bellen.

Vakanties Griekenland

  • Tientallen gezellige eilanden
  • Authentieke Griekse dorpjes
  • Tzatziki en gyros in overvloed
Griekenland heeft alles voor een onvergetelijke vakantie - van prachtige stranden tot eeuwenoude bezienswaardigheden.
Denk je aan Griekenland, dan denk je aan heerlijk weer en witte standen. Dat is heel logisch, want met meer dan 6000 eilanden heeft Griekenland heel veel kustlijnen en pareltjes van stranden. Naast het heerlijke weer en de mooie stranden heeft Griekenland een rijke geschiedenis. Hierdoor vind je door het hele land en op alle mooie eilanden honderden bezienswaardigheden. En het vliegen? Dat duurt maar 3,5 uur!


Wat kan ik doen in Griekenland?

Cultuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op tijdens hun vakantie in Griekenland. Door de rijke historie en eveneens rijke cultuur zijn er in Griekenland honderden bezienswaardigheden. Wil je echt niets missen van de Griekse geschiedenis? Ga dan zeker op vakantie naar Athene. In de Griekse hoofdstad vind je alles wat nog bewaard is gebleven uit de Griekse Oudheid. Zo vind je in Athene ook de wereldberoemde Akropolis. In het Grieks betekent Akropolis “het hoogste punt van de stad”. Die naam is niet geheel onterecht, want het prachtige gebouw ligt ook op een rotsplateau zo’n 80 meter boven de stad.

Natuurlijk is Athene niet de enige plek waar je terecht kan om te genieten van de fantastische Griekse cultuur. Eigenlijk is heel Griekenland één grote archeologische speeltuin. Zo heb je de historische stad Knossos op Kreta. Deze stad is heel bijzonder, omdat dit de aller oudste stad van Europa is! Tijdens je vakantie naar Kreta bekijk je in Knossos de prachtige overblijfselen van het grote paleis van koning Minos. Ook vind je er vele villa’s het grote theater en de graven van de oude Grieken.

Ga je op vakantie naar Kos? Breng dan een bezoek aan de ruïnes van Asklepieion. Dit is ‘s werelds eerste ziekenhuis en werd gebouwd in opdracht van Hippocrates. De arts werd geboren op het prachtige eiland. De overblijfselen van het ziekenhuis zijn nog goed bewaard gebleven.

Maak tijdens je vakantie in Griekenland een wandeling door de authentieke dorpjes. Zo loop je in de typisch witte straatjes en ervaar je het ultieme Griekenland gevoel. In deze dorpjes vind je ook de allergezelligste taverna’s en geniet je hier van het heerlijke eten.

 

Het eten in Griekenland

Wat zeker niet mag ontbreken tijdens je vakantie naar Griekenland, is een bezoek aan een restaurant van één van de locals. Want als de Grieken ergens wel raad mee weten, dan is het wel met de Griekse keuken. Eten neemt namelijk een hele belangrijke plek in het leven van de Grieken in. Zo eten ze vaak twee keer per dag warm, waarvan één vaak wordt genuttigd in een taverna (een klein lokaal restaurant). Dit komt omdat je dan vaak met meerdere mensen geniet van het heerlijke eten, en dat is precies waar de Grieken van houden.

De Griekse keuken zelf is eigenlijk erg mediterraans. Dat houdt in dat de keuken te vergelijken is met die van Italië en Turkije. Toch spreken we van de typische Griekse keuken als we het hebben over gerechten zoals de moussaka, dolmádes en natuurlijk de tatziki. De Grieken maken veel gebruik van olijfolie, kruiden en groenten. Van een goed stuk vlees zijn de Grieken ook niet vies. Zo vind je er veel gerechten met konijn-, lams- of varkensvlees. De Griekse keuken is erg veelzijdig en daarom is het voor iedereen genieten geblazen.
 

Het weer in Griekenland

Het vasteland en alle eilanden die bij Griekenland horen, kennen het warme en aangename mediterrane klimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door heerlijke warme en droge zomers. In de winter is het daarentegen erg zacht en aangenaam. Griekenland heeft gemiddeld per jaar 300 dagen zon! Of je in de zomer of in de winter gaat, je hebt hoe dan ook een heerlijk warme en zonnige vakantie. Zorg er dus voor dat je je zonnebrand mee neemt!
 

Dit wist je nog niet over Griekenland!

In Griekenland wordt vaker “naamdag” gevierd in plaats van de dag waarop je bent geboren. Zo eer je jaarlijks de Heilige met dezelfde naam als jij.

Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     14:53:07 | 1,41 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel