Vakantie Rode Zee

De Rode Zee, geniet van prachtige stranden en een adembenemende onderwaterwereld.
Sindbad Club Roma Ali Baba Palace Titanic Palace Sunrise Holidays Resort Hurghada (Adults Only) Jasmine Palace Resort Aladdin Beach Resort Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa SUNRISE Royal Makadi Aqua Resort Titanic Beach Spa & Aqua Park

Wat kan ik doen in de Rode Zee?

De Rode Zee is dé perfecte plek voor een duikvakantie of een snorkelvakantie. Dit mag dan ook echt niet ontbreken tijdens je vakantie naar bijvoorbeeld Makadi Bay of El Gouna. De onderwaterwereld van de Rode Zee is werkelijk prachtig. Tijdens het snorkelen of duiken kom je gegarandeerd het mooiste koraal tegen. En voor je het weet, zwem je zo langs een schildpad. Met een beetje geluk zie je zelfs dolfijnen!

 

Natuurlijk is de Rode Zee ook prachtig boven water. Zo staat Egypte bekend om de overblijfselen uit de tijd van de farao’s. Zeker de moeite waard om te gaan bekijken! Zo zie je indrukwekkende piramides en mooie oude tempels van Karnak en Abu Simbel. Er zijn ook veel musea die archeologische vondsten hebben bewaard en nu tentoonstellen. Of breng een bezoek aan de prachtige Sinaïberg. Deze ligt op het schiereiland van Sinaï. Het bijzondere aan deze berg is het feit dat het ook wel de Mozesberg wordt genoemd, bekend van de Tien Geboden.

 

Aangezien de Rode Zee erg populair is onder vakantiegangers, merk je goed dat de bevolking hierop is ingespeeld. Er worden daarom ook talloze excursies aangeboden. Zo kan je heerlijk een dag weg met de boot, of scheur je met een 4x4 over het zand in de duinen. Wil je toch liever het water opzoeken? Bezoek dan één van de vele waterparken en glijd van alle glijbanen.

 

Het eten

Wellicht is de Egyptische keuken je niet heel erg bekend. Ondanks de onbekendheid heeft deze keuken wel zijn charmes. De keuken kenmerkt zich vooral door “street snacks”, hapjes die je bij kraampjes en kleine tentjes op straat haalt. Geniet van de heerlijke fuul, falafel of kebab die vers voor je bereid wordt. Haal je “street snacks” altijd bij een kraampje waar je meerdere Egyptenaren ziet staan. Zo weet je zeker dat je de lekkerste snacks krijgt. Verder kenmerkt de Egyptische keuken zich door veel lamsvlees, en dan het liefst van de barbecue. Mocht de Egyptische keuken je niet helemaal aanspreken? Geen zorgen! Doordat het gebied aan de Rode Zee erg toeristisch is ingesteld, vind je hier ook andere keukens, zoals Thais of Mexicaans.

 

Het weer

Egypte zelf heeft een woestijnklimaat. Dat betekent dus dat het er nauwelijks regent en dat het weer ‘t gehele jaar erg aangenaam is. In de winter kan je rekenen op 24 graden. Hierdoor is Hurghada of Marsa Alam ook dé ideale vakantiebestemming voor in de winter. In de zomer moet je je goed insmeren, want dan lopen de temperaturen op tot 37 graden!

 

Dit wist je nog niet!

In totaal grenzen 7 landen aan de Rode Zee. Mocht je dus heerlijk vakantie vieren in je luxe hotel in Hurghada of El Gouna, dan zou je ook nog met de boot naar Israël, Jordanië, Saoedi-Arabië, Jemen, Eritrea of Sudan kunnen gaan.

Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     09:06:18 | 1,28 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel