Vakantie Canarische Eilanden

  • Spectaculaire landschappen
  • Het hele jaar door de warme zon
  • Simpelweg genieten
Vlieg naar het paradijs van de Canarische Eilanden!
Relaxia Lanzasur Club Best Tenerife Hotel Beatriz Playa & Spa Lopesan Costa Meloneras Resort, Spa & Casino Abora Continental by Lopesan Hotels Bull Eugenia Victoria & Spa H10 Ocean Suites Abora Buenaventura by Lopesan Hotels HL Paradise Island Hotel H10 Conquistador
De Canarische Eilanden zijn een eilandengroep in de Atlantische oceaan. Vanwege de geografische ligging, vlakbij Afrika, hebben de Canarische Eilanden een subtropisch klimaat. Hierdoor is de temperatuur in de zomer gemiddeld 25 graden en in de winter niet kouder dan 18 graden. Dit maakt het een vakantiebestemming die geschikt is voor zowel de zomer- als de wintermaanden.

 

Canarische Eilanden

Er zijn maar liefst 7 Canarische Eilanden, en elk eiland heeft haar eigen charmes. Omdat het soms moeilijk is om te kiezen leggen wij kort uit wat je op elk eiland kan doen en zien.

 

Gran Canaria

Dit is het meest populaire eiland onder de Nederlanders omdat hier de meeste stranden te vinden zijn. In het zuiden vind je zandstranden en in het noorden vind je steenstranden. Gran Canaria kent veel verschillende landschappen, vooral het noorden en het zuiden verschillen van elkaar. Het noorden is vooral regenachtig en groen en het zuiden is droger omdat de zon hier veel schijnt. Deze scheiding tussen noord en zuid zie je ook terug in Tenerife.

 

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland en staat bekend om de “El Teide” wat een van de grootste vulkanen ter wereld is. Ook het nummer 1 waterpark van de wereld, Siam Park, is hier te vinden. Tijdens een vakantie naar Tenerife kan je van alles doen, er is genoeg te bezichtigen maar je kan ook lekker op strand liggen of mooie wandelingen maken.

 

Fuerteventura

Veel zonneaanbidders bezoeken dit eiland. Dit komt omdat Fuerteventura veel witte zandstranden heeft, en door een combinatie van nog redelijk weinig toeristen, zijn deze stranden rustig en voelen ze meer aan als privéstranden. Ook is het water heel aantrekkelijk voor (wind-)surfers en duikers. Het water is heel helder waardoor je veel vissen kan zien.
 

Lanzarote 

Het eiland is vrij ruig en heeft een woest vulkanisch landschap, kleurige lavaformaties en ongeveer 300 vulkanen. Toch kent het eiland ook prachtige lange stranden. Als je tijdens je vakantie op zoek bent naar rust en kalmte dan is Lanzarote misschien wel de juiste bestemming. 

 

El Hierro

Dit bergachtige eiland is voor alle wandelaars onder ons die het niet erg vinden om af en toe een bergje op te moeten lopen. El Hierro biedt prachtige paden en een adembenemende natuur.

 

La Palma

Dit eiland staat ook wel bekend als “La Isla Bonita”, wat het mooie eiland betekent, of “La Isla Verde”, wat het groene eiland betekent. Als je graag in de natuur bent dan is La Palma het perfecte eiland voor jou. La Palma kent weinig witte stranden, maar heeft wel zwarte stranden. Ook is er op het eiland nog maar weinig toerisme. Het is dus de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar rust en één wilt worden met de natuur.

 

La Gomera

Dit kleine en ronde eiland is eigenlijk alleen voor mensen die gek zijn op wandelen. Veel bezienswaardigheden heeft La Gomera niet. Het is het minst toeristische eiland en wordt vooral bezocht als bestemming voor één dag.Elk eiland heeft eigenlijk zo veel te bieden dat het te veel is om op te noemen. Neem rustig de tijd elk eiland te bekijken. We weten zeker dat de perfecte bestemming voor jou hier bij zit!

Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     16:45:20 | 2,37 | Vakanties | NMT-WEB-121 TourWeb © NetMatch
nm-pixel