1. De 5 tips voor je vakantie in Barcelona

De 5 tips voor je vakantie in Barcelona

Barcelona is een van de bekendste wereldsteden en trekt buiten veel voetballiefhebbers ook veel toeristen. De warme zomerse temperaturen, de mooie stranden en de vele toeristische trekpleisters maken Barcelona de ideale vakantiebestemming. We begrijpen als geen ander dat het soms lastig is om te kiezen uit alle leuke bezienswaardigheden. Daarom hebben we speciaal voor jou deze top 5 samengesteld om alles uit je vakantie in Barcelona te halen!
 

1. Naar het strand

Vanwege de vele mooie stranden en de warme temperaturen in Barcelona is het lekker om af en toe bij te bruinen en regelmatig een frisse duik te nemen. Een van de bekendste stranden is Platja de la Barceloneta. Dit is een druk strand met veel verkopers en toeristen, maar ook het strand met de meeste leuke strandtenten. De andere stranden van Barcelona zijn minder bekend bij toeristen, maar populairder bij de inwoners van Barcelona. Wil je dus rustig op je strandhanddoek onder parasols relaxen, dan is het strand Platja de la Bogatell een goede keuze. Als je de tijd wilt nemen en het niet erg vindt om even te reizen, dan zijn de stranden Platja de la Mar Bell en Platja de la Sitges de ideale plekken. Deze stranden zijn het rustigst en de omgeving geeft je het gevoel dat je buiten de drukte van Barcelona ligt! 

Barcelona strand


2. Op zijn Hollands met de fiets 

De drukte van Barcelona is misschien even wennen, maar als je je een beetje aangepast hebt is het reizen met de fiets perfect. Er zijn veel fietspaden en er is weinig hoogte verschil, waardoor het fietsen heel gemakkelijk gaat. Je kan je route zelf bepalen, maar je kan ook mee gaan met een (culturele) fietstour. Je kan met de fiets snel van A naar B en ziet zo het meeste van de stad. En Barcelona is zeker een stad die je helemaal wilt zien!
 

Fietsen in Barcelona

3. Scooter rijden 

Mocht je iets sneller en iets verder willen reizen, dan is het huren van een scooter een goed idee. Je kan al een scooter huren voor ongeveer 40 euro per dag. Omdat je met de scooter een stukje verder kan gaan dan met de fiets, kan je ook de bezienswaardigheden bezoeken die niet in je directe omgeving liggen. Zo kan je bijvoorbeeld rustige de stranden bezoeken die hierboven genoemd zijn!

Scooter huren in Barcelona
 

4. Ontdek het zelf! 

Naar het strand gaan is natuurlijk niet het enige wat je kan doen tijdens je vakantie in Barcelona, er zijn namelijk genoeg bezienswaardigheden! Omdat er zoveel te doen is, hebben we voor jou een uiteenlopende selectie gemaakt. 

1. Sagrada Familia - Dit is het symbool van Barcelona en het meest bezochte monument. Het is zeker de moeite waard om dit ontwerp van Gaudí van binnen te bekijken. 
2. Park Güell- Het beroemde stadspark met kleurrijke mozaïeken en de salamander in het stadsdeel Gràcia. Dit wil je niet missen! 
3. Camp Nou- De voetballiefhebber weet het al, dit is het bekende voetbalstadion van FC Barcelona. 
4. La Rambla- Een lange en drukke straat met levende standbeelden, leuke terrassen, winkels, kraampjes en nog veel meer. 
5. La festa major de Gracia- Dit festival vindt plaats in de periode van 15 tot en met 21 augustus. De straten zijn versierd, er treden verschillende bands op en er diverse hapjes en drankjes.  

Niet alle bezienswaardigheden zijn gratis, en het is soms handig om van te voren een kaartje te kopen zodat je niet lang in de rij hoeft te wachten! 

Park Güell
 

5. Een goed gevulde maag

Na een dag Barcelona verkend te hebben, is het altijd fijn om de dag af te sluiten met een goed gevulde maag en een lekker drankje. Gelukkig zijn er vele restaurants waardoor er keuze genoeg is. De meeste restaurants sluiten pas om 12 uur ’s nachts, omdat er in Barcelona ook later gegeten wordt dan in Nederland.
De eetgewoontes van de inwoners zien er ongeveer als volgt uit: 
Er zijn 5 maaltijden per dag, waaronder 2 warme maaltijden. In de ochtend een ontbijt, gevolgd door een tussendoortje rond 10:00- 11:00 uur. Rond 14:00- 15:30 uur wordt er geluncht, dit wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag en is daarom ook de grootste maaltijd bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Rond 18:00 uur nemen ze weer een tussendoortje en rond 21:00 begint het avondeten. Dit is vaak minder zwaar dan de lunch en het hoofdgerecht bestaat dan uit vlees of vis. 

Er zijn veel restaurants dus er is in elke straat wel iets lekkers te vinden. Ondanks de vele maaltijden is er elke dag wel iets nieuws te eten en zijn er diverse keuzes. 
1. Tapas- Barcelona staat bekend om de vele lekkere tapas die je kan bestellen, dit zijn allemaal verschillende kleine gerechtjes. Een populaire tapa in Barcelona is Patatas bravas. 
2. Spaanse keuken- In de Spaanse keuken maken ze veel gebruik van verse producten. Ze halen hun vis (tonijn en kabeljauw, maar ook inktvis en schaaldieren) dan ook bij speciaalzaken. 
3. Catalaanse keuken: Mediterraan - Dit is traditioneel eten in landen rond de Middellandse Zee (zoals Italiaans, Grieks, Turks, Marokkaans en natuurlijk Spaans), dit bevat onder ander veel vis en olijfolie. Een goed voorbeeld is Paella.

Barcelona tapas

Barcelona is een stad waar voor ieder iets te doen en te eten is. Er is natuurlijk nog veel meer te doen in Barcelona. Nieuwsgierig? Bekijk dan ons aanbod of stel ons een vraag, we helpen je altijd graag! 

Kan je nu echt niet meer wachten? Bekijk al onze vakanties naar Barcelona!
 
Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     15:41:46 | 0,13 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel