1. Mag ik vliegen als ik zwanger ben?

Mijn vlucht

Mag ik vliegen als ik zwanger ben?

Als je zwanger bent mag je vliegen, maar houd er wel rekening mee dat dit af hangt van hoeveel weken je zwanger bent. Zijn er complicaties of ben je zwanger van een meerling? Dan zijn de regels strenger. Controleer dit goed voordat je je vlucht boekt én overleg altijd met je gynaecoloog voordat je gaat vliegen! 

Heb je de reis geboekt? Dan raden we je aan om meerdere kopieën mee te nemen van belangrijke documenten zoals een doktersverklaring. Ze zeggen niet voor niets 'een goede voorbereiding is het halve werk'! Het kan je op de luchthaven namelijk een hoop stress schelen. 

Staat de luchtvaartmaatschappij die je zoekt er niet bij? Neem dan even contact met ons op. 


Transavia 

Tot 36 weken mag je met Transavia vliegen. Ben je in verwachting van een meerling of zijn er complicaties dan mag je na 34 weken niet meer vliegen. Let op: bij complicaties heb je altijd een Engelstalige doktersverklaring nodig voordat je het vliegtuig in mag! Deze mag niet ouder zijn dan 7 dagen en moet getekend zijn door een arts of gynaecoloog. Vanaf 36 weken mag je niet meer vliegen. Dit is voor zowel voor de baby als voor je eigen gezondheid. 

 

KLM

Tot 36 weken mag je met KLM vliegen. Vanaf 36 weken zwangerschap of in de eerste week na de bevalling raad KLM het af om te vliegen. Dit is voor de gezondheid van jou en je baby. Let op: ben je in verwachting van een meerling of heb je een zwangerschap met complicaties? Dan heb je een Engelstalige doktersverklaring nodig voordat je het vliegtuig in mag! Deze moet getekend zijn door een arts of gynaecoloog.  

 

Vueling

Tot en met 27 weken mag je met Vueling vliegen. Let op: ben je tussen de 28 en 35 weken zwanger dan heb je een Engelstalige doktersverklaring nodig voordat je het vliegtuig in mag! Hierop moet staan hoe lang de verklaring geldig is (begin- en einddatum), het collegenummer en de handtekening van de arts of gynaecoloog. Vanaf 36 weken mag je niet meer vliegen. Dit is voor zowel voor de baby als voor je eigen gezondheid. 

 

Easyjet 

Tot en met 35 weken mag je met Easyjet vliegen. Ben je in verwachting van een meerling? Dan mag je vliegen tot en met week 32. Let op: zijn er complicaties? Neem dan eerst contact met ons op. Tevens heb je een Engelstalige doktersverklaring nodig voordat je het vliegtuig in mag! Deze moet getekend zijn door een arts of gynaecoloog. Vanaf 36 weken mag je niet meer vliegen. Dit is voor zowel voor de baby als voor je eigen gezondheid. 

 

Corendon

Tot 28 weken mag je met corendon vliegen. Let op: ben je tussen de 28 en 36 weken zwanger dan heb je een Engelstalige doktersverklaring (of Fit 2 Fly rapport) nodig voordat je het vliegtuig in mag! Hierop moet staan dat je in goede gezondheid bent om te vliegen en wat de uitgerekende datum is. Deze mag niet ouder zijn dan 1 maand en moet getekend zijn door een arts of gynaecoloog. Vanaf 36 weken mag je niet meer vliegen. Dit is voor zowel voor de baby als voor je eigen gezondheid. 

 

Lufthansa

Tot en met 28 weken mag je met Lufthansa vliegen. Let op: ben je tussen de 29 en 36 weken zwanger dan heb je een Engelstalige doktersverklaring nodig voordat je het vliegtuig in mag! Hierop moet staan dat je in goede gezondheid bent, dat je mag vliegen, wat de uitgerekende datum is en de handtekening van een arts of gynaecoloog. Je dient tevens in bezit te zijn van DIT medisch document van Lufthansa. Vanaf 36 weken mag je niet meer vliegen. Dit is voor zowel voor de baby als voor je eigen gezondheid. Ben je in verwachting van een meerling? Dan mag je vliegen tot uiterlijk 28 weken.
 

TUIFly

Tot 29 weken mag je met TUIfly vliegen. Let op: ben je tussen de 29 en 36 weken zwanger dan heb je een Engelstalige doktersverklaring nodig. Hierop moet staan dat je in goede gezondheid bent, dat je mag vliegen, wat de uitgerekende datum is en de handtekening van de arts/gynaecoloog. Het document mag niet ouder zijn dan 14 dagen. Je dient ook bij de check-in een een vrijwaringbewijs (Form of Indemnity) te ondertekenen. Vanaf 37 weken mag je niet meer vliegen. Dit is voor zowel voor de baby als voor je eigen gezondheid. Ben je in verwachting van een meerling? Dan mag je vliegen tot uiterlijk 33 weken.
 

SunExpress

Tot 35 weken mag je met SunExpress vliegen. Let op: de uitgerekende datum moet dan nog wel minimaal 4 weken in de toekomst liggen, anders is het niet mogelijk. Er zijn geen speciale medische verklaringen nodig, maar we adviseren je om je wel goed voor te bereiden en documenten van de arts/gynaecoloog mee te nemen. Vanaf 36 weken mag je niet meer vliegen.

Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     17:26:28 | 0,3 | Vakanties | NMT-WEB-121 TourWeb © NetMatch
nm-pixel