Winterzon vakantie

  • Vitamine D boost
  • Ontvlucht de koude dagen
  • De beste deals
Zoek in de winter de zon op tijdens een welverdiende winterzon vakantie! 
Pine Bay Holiday Resort Jungle Aqua Park Titanic Palace Side Star Resort Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa Hurghada Granada Luxury Belek Fame Residence Lara & Spa Sunrise Holidays Resort Hurghada (Adults Only) Lopesan Baobab Resort Marina Lodge at Port Ghalib
Houd jij, net als wij, enorm van de zon? Dan is een winterzon vakantie écht iets voor jou! Als je kiest voor een vakantie in de winter dan heeft dat een aantal voordelen. Naast dat je de kou, wind en regen in Nederland ontvlucht, zijn de vakanties in de winter vaak een stuk goedkoper! En met een goede dosis vitamine D en een bruin kleurtje ben jij er weer helemaal klaar voor om er tegenaan te gaan!


Winterzon vakanties

Het is soms jammer dat de zomer niet het hele jaar duurt in Nederland. Als de zomervakantie net voorbij is, begint het al heel snel steeds kouder te worden. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Je gaat in het donker naar werk en je komt in het donker weer thuis. Je hebt last van een vitamine D tekort en je voelt dat je minder energie hebt. Hoe lang ga je dit nog volhouden? Gelukkig kan je er met onze winterzon vakanties even tussenuit! De zomer duurt niet het hele jaar in Nederland, maar er zijn gelukkig genoeg landen waar het in onze wintermaanden juist zomer is. Zoek de zon dus op tijdens je winterdip, laad op, krijg weer genoeg vitamine D en ga er daarna weer vol op tegenaan. Bij onze winterzon vakanties kan je gegarandeerd genieten van de zon in de wintermaanden. Je ontsnapt aan de donkere en koude Nederlandse dagen en ruilt deze om voor dagen met heerlijke zonnestralen.

 

Winterzon tijdens de wintermaanden

Je wilt natuurlijk graag weten waar de winterzon is in de maand dat jij op vakantie wilt. Wij denken dat je tijdens de maanden novemberdecemberjanuari en februari het meest naar de warme zon verlangt, en we willen je dus graag helpen om de zon terug te vinden. De energie boost die je hier krijgt, zorgt er voor dat je de overige wintermaanden door kan komen, én dat je niet meer zo lang hoeft te wachten op de volgende vakantie. Tijdens elke maand zijn er verschillende landen waarvan wij weten dat deze perfect geschikt zijn voor deze dagen. Zo ga je sowieso naar een land waar de zon in die maand schijnt en kun je makkelijk even de koude dagen ontlopen. Waar de winterzon is, hebben we voor je uitgezocht.

November is net dat tussenmaandje. Bijna overal op de wereld is de overgang van het ene seizoen naar het andere seizoen in deze maand. Dat betekent dat het op veel plekken nog net niet ideaal is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je er niet heen kan, maar een maandje later heb je kans op beter weer. Toch is het ook in november mogelijk om de winterzon op te zoeken. Als jij op zoek bent naar een vakantie waarbij je kunt genieten van de zon in een prachtig resort, raden we je Kaapverdië aan. In November is het hier ongeveer 28 graden en de kans op regen is maar klein. Wie een combinatie zoekt tussen een stedentrip en zonvakantie, kan in november terecht in Dubai. De heetste maanden zijn in november net voorbij en de temperatuur is gedaald tot ongeveer 31 graden, wat natuurlijk nog steeds ontzettend warm is!

Als je aan de feestdagen denkt, denk je snel aan koude dagen en misschien zelfs sneeuw. Maar het is natuurlijk ook ontzettend leuk om de feestdagen eens door te brengen in de zon! Maar waar vind je de winterzon in december? Als je wilt relaxen in de zon in een heerlijk all inclusive resort, kies je voor Gambia in december. De kans op regen is nihil en de temperatuur ligt er rond de 32 graden. Perfect om even helemaal op te laden. Wie graag wat wil zien tijdens de vakantie kiest voor Thailand. Vanaf november tot en met maart heeft Thailand weinig regen en is het niet te warm, namelijk rond de 30 graden. Thailand heeft een prachtige natuur, interessante cultuur en de mooiste stranden. Genoeg redenen om een vakantie naar Thailand te boeken dus!

Ook in januari zoek je de winterzon op in Afrika. In Zuid-Afrika zijn de seizoenen namelijk omgedraaid. Als het bij ons winter is, is het in Zuid-Afrika zomer. In januari vind je in Kaapstad een heerlijk klimaat. Het is er ongeveer 27 graden en er valt bijna geen regen. De bestemming is voor iedereen: of je nu een strandvakantie zoekt of actief bezig wilt zijn. Zuid-Afrika heeft het allemaal. Ook in Senegal en Kenia kun je terecht als je een vakantie naar Afrika wilt boeken in de winter. In januari is het er erg warm en valt er weinig neerslag.

In februari vertrekken we naar het westen, namelijk naar het Caribisch gebied. In Cuba probeer jij de beste rum en sigaren, terwijl je geniet van de zon. Het is er zo’n 28 graden in februari en er valt in tegenstelling tot andere maanden weinig neerslag. Maar Cuba is niet de enige bestemming waar je kunt genieten van de zon in februari. Ook de ABC landen Aruba, Bonaire en Curaçao zijn in februari een goede bestemming om de winter in Nederland te ontvluchten. Het is er zo’n 30 graden en is weinig kans op neerslag. De eilanden zijn perfect voor wie houdt van witte zandstranden, helderblauw water en een ontspannen sfeer. Eigenlijk zijn alle bestemmingen in het Caribisch gebied een goede keuze als je winterzon zoekt in februari. Overweeg daarom ook eens de tropische landen Costa Rica en de Dominicaanse Republiek. Wil je een prachtig wit bountystrand met zon in Afrika? Kies dan voor Zanzibar en kom helemaal tot rust. Of kies je voor de droombestemming Malediven? De beste reistijd voor deze paradijselijke eilanden is februari, met weinig regen en temperaturen van ongeveer 30 graden.

 

De winterzon dichtbij

Helaas zijn veel bestemmingen met winterzon best ver weg. We kunnen ons voorstellen dat je daar niet altijd op zit te wachten. Het is natuurlijk veel fijner om in slechts 5 uurtjes in de zon te staan, in plaats van 10. Gelukkig zijn er ook bestemmingen dichterbij waar de zon schijnt. De temperaturen zijn misschien niet altijd 30 graden, maar ze zijn vaak wel een stuk hoger dan tijdens onze winter. Waar het wel altijd warm is, zijn de Verenigde Arabische Emiraten. Je kunt hier dan ook prima in de winter heen. Sterker nog, je kunt het hier het beste in de winter heen. In de zomer loopt de temperatuur vaak op tot boven de 40 graden. Omdat het er in de zomer erg droog is, is het klimaat er in die tijd ook onaangenaam.

Ook de Canarische Eilanden zijn altijd een goede vakantie bestemming. De temperatuur ligt in de winter rond de 20 graden en er valt weinig regen. Temperaturen richting de 30 graden vind je hier in de zomermaanden.

Ook in het noorden van Afrika vind je in de winter goed weer. In Egypte bijvoorbeeld is het in onze winter rond de 22 graden en de kans op regen is er maar minimaal. In Tunesië is er wel een grotere kans op regen, maar in november en december is het er nog rond de 20 graden. Ditzelfde geldt voor Marokko. Een stedentrip naar Marrakech is dus een ontzettend goed idee in de wintermaanden!

De winterdip kan je niet volledig ontlopen, maar je kan het wel verkorten en verminderen. Door onze winterzon bestemmingen geniet je tijdens jouw vakantie in de wintermaanden sowieso van de zon! Zo kun je er weer eventjes tegenaan en hoef je minder lang op de volgende vakantie te wachten.
 

Prijsgarantie

Nee hè!? Net geboekt en nu vind je jouw vakantie op een andere website toch goedkoper. Stuur ons meteen een berichtje, en wij betalen je het verschil terug. Meer informatie over onze prijsgarantie lees je hier

De populairste bestemmingen op dit moment

Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     07:28:01 | 1,82 | Vakanties | NMT-WEB-121 TourWeb © NetMatch
nm-pixel