1. Kan ik later nog een verzekering afsluiten?

Verzekeringen

Kan ik later nog een verzekering afsluiten?
Heb je je vakantie al geboekt, maar wil je toch nog graag een verzekering afsluiten? Dat is geen enkel probleem. Je regelt dit eenvoudig in je ‘Mijn Vakanties’-account. Je vindt de verzekeringen onder het kopje "Extra's".

Om aanspraak te maken op je verzekering, heb je te allen tijde bewijsstukken nodig. Deze moet je overhandigen aan de verzekeringsmaatschappij. Alleen met geldige bewijsstukken worden schade en/of annuleringskosten vergoed.  
 

Reisverzekering afsluiten 
Voor de reisverzekering is het geen enkel probleem om deze later nog af te sluiten. Je maakt namelijk pas gebruik van de verzekering op de dag dat je op vakantie gaat. 

De verzekeringskaart met meer informatie over de reisverzekering en de dekking kan je HIER bekijken.   


Reisverzekering wijzigen
Het wijzigen van de gegevens op een reisverzekering kan niet. Het polis blad kan niet worden aangepast door de Europese Verzekeringen. Wel kunnen zij hiervan een interne notitie maken en deze aan ons bevestigen per e-mail.

Voor wijzigingen zal de Europese Verzekeringen vragen om het polisnummer, dit is jouw factuurnummer.

Reisverzekering annuleren 
Een reisverzekering kan je ten alle tijden nog kosteloos annuleren. Dit kan per mail aan ons doorgeven worden. Wij zorgen er dan voor dat deze uit je boeking wordt gehaald. Je ontvangt daarna een aangepaste factuur van ons.

Annuleringsverzekering afsluiten 
Het is ook mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten nadat je de boeking hebt gemaakt. Doe je dit binnen 7 dagen? Dan is alles gedekt vanaf het moment dat je je vakantie hebt geboekt. Sluit je je annuleringsverzekering later af? Houd er dan rekening mee dat er geen annuleringen of schades vergoed worden om een reden die al bestond 3 maanden voordat je de annuleringsverzekering afsloot. 

Stel je breekt je been op 12 april en je sluit je annuleringsverzekering op 13 april af. Je wilt je vakantie annuleren, omdat je niet in staat bent om te reizen met je gebroken been. De verzekering kan de vergoeding voor de annulering dan afwijzen. Je been was namelijk al eerder gebroken dan dat je de verzekering had. 

Je kan dus alleen aanspraak maken op je annuleringsverzekering als je kan aantonen dat jouw situatie is voorgevallen terwijl je de verzekering al had.

De verzekeringskaart met meer informatie over de annuleringsverzekering en over de dekking kan je HIER bekijken.   

Annuleringsverzekering annuleren

Een annuleringsverzekering kan je binnen 14 dagen kosteloos annuleren, mits je de annuleringsverzekering buiten 30 dagen voor thuiskomst geboekt hebt. Ook dit kan je per mail aan ons doorgeven.

Soms komt het voor dat je per ongeluk dubbel verzekerd bent. Wil je de annuleringsverzekering bij ons kosteloos annuleren? Dan kan je ons een kopie van je polisblad opsturen. Op het polisblad moet te zien zijn dat de verzekering eerder is afgesloten dan de verzekering die je bij ons hebt afgesloten. Wij zullen de annuleringsverzekering dan annuleren.

Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     02:09:40 | 0,41 | Vakanties | NMT-WEB-122 TourWeb © NetMatch
nm-pixel