1. Wat zijn de kosten voor het annuleren van mijn reis?

Mijn boeking

Wat zijn de kosten voor het annuleren van mijn reis?

Wanneer je je vakantie annuleert, zijn daar kosten aan verbonden. Deze kosten bestaan uit de kosten voor je vliegtickets en een stukje aanbetaling voor de accommodatie. Bij het maken van de boeking worden je vliegtickets direct definitief vastgelegd.

Naast de annuleringskosten van de betreffende touroperator, rekent Vakanties.nl bij annuleringen € 50,- per boeking aan administratiekosten.

Het belang van een annuleringsverzekering wordt vaak onderschat. Toch is het raadzaam om na het boeken van een reis ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan door persoonlijke omstandigheden voorkomen dat je niet op vakantie wilt of niet op reis kunt. In dat geval kan je een beroep doen op je annuleringsverzekering. In je 'Mijn Vakanties'-account kun je ook na je boeking een verzekering aan je vakantie toevoegen. Lees het artikel van Consuwijzer over het annuleren van je reis
 

Ik heb mijn vakantie geboekt tijdens de vroegboekactie en maar € 100 aanbetaald. 
Je annuleringskosten zijn niet gelijk aan de tijdelijk verlaagde aanbetaling van €100,-. De kosten worden berekend op de daadwerkelijk gemaakte kosten en de voorwaarden van de betreffende touroperator. Verwijst de touroperator naar de ANVR reisvoorwaarden? Dan berekenen we ook de annuleringskosten op de standaard aanbetaling van 35%, zoals opgenomen in de ANVR-voorwaarden.

In alle gevallen betekent dit dat er bij een annulering extra kosten worden berekend. Je bent dus niet alleen je aanbetaling kwijt wanneer je annuleert. Daarnaast rekenen wij €50 administratiekosten voor het verwerken van je annulering.

 
Wanneer een verzoek tot annulering op een zon- of feestdag wordt ingezonden geldt de annuleringstermijn van de eerstvolgende werkdag. Deze termijn is bepalend voor de te betalen annuleringskosten. 

Wil je precies weten wat de annuleringskosten worden? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     00:40:13 | 0,41 | Vakanties | NMT-WEB-122 TourWeb © NetMatch
nm-pixel