1. Heb ik een visum nodig?

Belangrijke documenten

Heb ik een visum nodig?

Reis je naar een land binnen de Europese Unie? Dan is het vaak niet noodzakelijk om een visum aan te vragen. Voor landen die niet bij de Europese Unie horen, gelden andere regels. Neem altijd het zekere voor het onzekere en doe de Visa Quick Check. Hier staat per land aangegeven of je een visum nodig hebt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Visumpro of met de ambassade van het land van je bestemming. Vaak is je visumaanvraag goedkoper via de ambassade, maar een stuk minder snel. Zorg dat je een visum altijd ruim voor vertrek (het liefst minimaal 2 a 3 maanden) aanvraagt! Als je zekerheid wil over de levertijd van je visum, dit is afhankelijk van de drukte en het land waar je naartoe gaat, kan je bellen naar 0900-3150200.
Een visum bestellen via CIBT Visas raden wij af, zij kunnen achteraf onverwacht hoge kosten in rekening brengen.

Voor de volgende landen heb je geen visum nodig, maar wel een geldig Nederlands paspoort of Identiteitskaart:
Spanje, Griekenland, Italië, Portugal, Kroatië, Andorra, Albanië, Bulgarije, Costa Rica, Gambia, Groot Brittannië en Noord Ierland, Hongarije, Malta, Mexico, Monaco, Montenegro, Polen, Roemenië, Slovenië, Thailand, Tunesië, Curaçao, Aruba, Bonaire, St. Maarten, Saba, St. Eustatius, Barbados en Turkije. 
 

Albanië

Voor je vakantie naar Albanië dien je in het bezit te zijn van een paspoort of een geldig Nederlandse identiteitskaart. Bij aankomst in Albanië moet het reisdocument nog minimaal 3 maanden geldig zijn.
 

Canada

Voor Canada is er geen visum nodig bij een verblijfsduur van minder dan 6 maanden. Reis je per vliegtuig naar Canada of is Canada je doorreisland? Dan dien je een eTA (elektronische reisvergunning) aan te vragen. Deze kost ongeveer €5 en is 5 jaar geldig. Je kan hier terecht voor alle info omtrent de eTA. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden na aankomst in het land van bestemming met minstens één lege visumpagina.
 

Cyprus

Nee, je hebt geen visum nodig. Voor Noord-Cyprus wordt een gratis toeristenkaart bij aankomst verstrekt.
 

Cuba

Een geldig paspoort is vereist voor je reis naar Cuba. Deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na je vertrek uit Cuba. Voor je reis naar Cuba heb je ook een visum nodig. Een toeristenvisum kan worden aangevraagd bij het consulaat in Rotterdam. Het toeristenvisum is voor 30 dagen geldig en kost ongeveer € 22. Wil je een visum makkelijk en snel online aanvragen dan kan dat hier. Dit kost ongeveer € 22 exclusief bijkomende kosten. 
Voor FTI worden 5 dagen voor vertrek visa per post toegestuurd, die zijn inbegrepen bij de prijs. Voor andere organisaties niet.
 

Dominicaanse Republiek

Voor de Dominicaanse Republiek is een geldig paspoort vereist. Bij aankomst op de luchthaven wordt een toeristenvisum verstrekt voor €10. Verblijf je langer dan 30 dagen? Dan die je voor vertrek een visum aan te vragen.
 

Egypte

Voor je vakantie naar Egypte moet je in het bezit zijn van een digitaal E-visum. Wat je in elk geval moet weten:
-              Het is niet mogelijk om naar Egypte te reizen met een identiteitskaart.
-              Je bent in het bezit van een Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina in je paspoort
-              Op de dag dat je visum ingaat moet je reisdocument nog minimaal 8 maanden geldig zijn.
-              De prijs voor een single entry visum ligt rond de € 35 p.p.

Op E-Visums Egypte (een Nederlandse website) kan je ook met iDeal betalen.

Kom je uit België? Dan kan je hier een visum voor Egypte aanvragen! 

 

Gambia

Voor Gambia is een geldige paspoort vereist. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Gambia.
 

Groot Brittannië en Noord Ierland

Een geldig paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist voor een reis naar Groot Brittannië en Noord Ierland.
 

Indonesië

Voor Indonesië is een geldig paspoort vereist. Bij aankomst in Indonesië moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor Indonesië is geen visum nodig voor een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen. Dit geldt als je binnenkomt via een grenspost. Bekijk hier of jij binnenkomt via een grenspost. Kom je Indonesië binnen via een andere plaats? Dan dien je wel in het bezit te zijn van een visum. Bij aankomst is  het visum te koop voor ongeveer 35 USD. Wil je een bezoek brengen aan Atjeh, Molukken of Irian Jaya? Dan dien je een speciale vergunning aan te vragen bij het regionaal kantoor van de politie en bij Dinas Intel Pam Pol Mabak in Jakarta. Meer informatie hierover kan aangevraagd worden bij de immigratiedienst op de luchthaven van Indonesië.
 

Kaapverdië

Een geldig paspoort is nodig om naar Kaapverdië te reizen. Deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit Kaapverdië.
Passagiers van boekingen gemaakt tot 31 december 2018 hebben een visumplicht. Het visum kan worden aangevraagd bij het consulaat in Rotterdam, maar kan ook op de luchthaven van Kaapverdië worden gekocht voor ongeveer € 35. Voor kinderen onder 12 jaar is een visum gratis. Heb je geboekt op 1 januari 2019 of later? Dan heb je géén visum nodig. 

Voor passagiers die vanaf 01 januari 2019 geboekt hebben, heeft Kaapverdië het visum vervangen door de Airport Security Tax (TSA) van ongeveer € 35,-. TSA registratie kan op: https://www.ease.gov.cv/
 

Kenia

Een paspoort is vereist voor een bezoek aan Kenia. Deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na aankomst in Kenia. De overheid van Kenia werkt met een digitaal visumsysteem. Een E-visa is een elektronische toestemming die door de autoriteiten wordt afgegeven. Deze toestemming vervangt het visum, er wordt geen visum of label in het paspoort geplaatst.
 

Malediven

Je hoeft voor de Malediven geen visum aan te vragen. Alle toeristen ontvangen bij aankomst een gratis visum die 30 dagen geldig is. Hiervoor moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.


Maleisië

Om naar Maleisië te reizen heb je een paspoort nodig. Deze moet nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na aankomst. Een visum is niet nodig voor een toeristisch verblijf.
 

Marokko

Voor Marokko is er een geldig paspoort vereist, deze moet nog minimaal 90 dagen geldig zijn na vertrek uit Marokko. Voor Marokko is er geen visum nodig.
 

Mauritius

Voor Mauritius is een geldig paspoort vereist, deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek. Het paspoort dient tevens één lege pagina te bevatten.
 

Mexico

Voor Mexico is een paspoort vereist,  deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Mexico.
 

Seychellen

Voor je reis naar Seychellen, dien je te beschikken over een geldige paspoort dat nog geldig is bij vertrek uit Seychellen. Er is een visum bij aankomst beschikbaar.


Suriname 

Vanaf 19 oktober is een e-visum of e-toeristenkaart verplicht. Deze kan je aanvragen op https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online. Houd er rekening mee dat het afhandeltermijn minimaal 3 (drie) werkdagen voor het e-visum en de e-toeristenkaart is. De aanvraag kan op zijn vroegst 2 maanden voor het vertrek worden ingediend.
 

Sri Lanka

Voor Sri Lanka is een paspoort vereist, deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na aankomst in Sri Lanka. Voor Sri Lanka is ook een visum nodig, deze vraag je hier makkelijk en snel online aan. Een visum kost ongeveer € 35 exclusief bijkomende kosten. 

 

Tanzania

Voor Tanzania is een paspoort vereist, deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aanvraag van het visum. Voor het visum worden twee tegenover elkaar liggende paspoortpagina’s gebruikt. Deze vraag je voor vertrek makkelijk online aan of regel je bij Consulaat van Tanzania in Den Haag. Een visum kost ongeveer € 50 exclusief bijkomende kosten.
 

Thailand

Een paspoort is vereist, deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na aankomst in Thailand. Dit document moet gedurende het gehele verblijf geldig zijn.
 

Turkije

Er is geen visumplicht voor reizigers vanuit Nederland, België, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Met deze visumvrije regeling heb je 90 dagen toegang per 180 dagen. Wel zal de toeristenbelasting weer worden ingevoerd. Hoe hoog deze toeristenbelasting is is afhankelijk van het soort hotel. 
 

Verenigde Arabische Emiraten

Bij aankomst op de luchthaven wordt er een gratis visum in het paspoort gestempeld, dat geldig is voor maximaal 90 dagen verblijf.
-              Je Nederlandse paspoort moet bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn
-              Ook moet er nog minstens één lege visumpagina in je paspoort zijn. Er wordt namelijk gratis een toeristenvisum gestempeld. 
-              Het is niet mogelijk om naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen met een identiteitskaart.

 

Verenigde Staten

Voor je reis naar de Verenigde Staten is een geldig paspoort vereist. Via de website van ESTA kun je zien of je in aanmerking komt om een ESTA formulier aan te vragen voor Amerika. Deze dient uiterlijk 72 uur voor aankomst in de Verenigde Staten te worden geregistreerd. Dit kost circa USD 15. Een visum vraag je minimaal 2 weken voor vertrek aan. Je kan ook via een Nederlandse bemiddelaar je visum aanvragen. Dit kost ongeveer € 15 exclusief bijkomende kosten en doe je hier
 

Vietnam

Een paspoort is vereist om te reizen naar Vietnam. Dit document dient nog 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Vietnam. Een visum is nodig, deze kan worden aangevraagd bij de consulaat van Vietnam in Den Haag of hier gemakkelijk online. Een visum voor Vietnam kost vanaf € 65 exclusief bijkomende kosten.
Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     02:50:57 | 0,47 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel