1. Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn na terugkomst?

Belangrijke documenten

Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn na terugkomst?
Houd er rekening mee dat het kan zijn dat jouw paspoort na terugkomst nog enige tijd geldig moet zijn. Dit verschilt per land. Voor landen binnen de Europese Unie geldt dat je reisdocument op z'n minst tot de dag van vertrek geldig moet zijn. Voor landen buiten de Europese Unie geldt dat het paspoort bij terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Maar waarom moet mijn paspoort nog 6 maanden geldig zij?
Voor landen buiten de Europese Unie geldt dat het paspoort ten minste 6 maanden geldig moet zijn bij de eerste aankomst in het land. Bij terugkomst in Nederland moet het paspoort minimaal 60 dagen geldig zijn.
Deze regel geldt onder meer dat als jou iets overkomt ter plaatse waardoor jij dus langer in dat land moet blijven (denk hierbij aan ziekenhuisopname of iets dergelijks). Als jij hierdoor dus later terug zou moeten reizen dan dat je paspoort geldig is dan heb je dus een probleem. Dat je paspoort dus nog 6 maanden geldig moet zijn is dus een soort maatregel voor dit soort problemen.Wil je graag weten hoe lang je paspoort geldig moet zijn voor jouw vakantiebestemming? Op de website van CIBT Visumdienst vind je meer informatie over de geldigheid van je reisdocumenten. 

 

Albanië

Voor je vakantie naar Albanië dien je in het bezit te zijn van een paspoort of een geldig Nederlandse identiteitskaart. Bij aankomst in Albanië moet het eisdocument nog minimaal 3 maanden geldig zijn.
 

Canada

Voor Canada is er geen visum nodig bij een verblijfsduur van minder dan 6 maanden. Reis je per vliegtuig naar Canada of is Canada je doorreisland? Dan dien je een eTA (elektronische reisvergunning) aan te vragen. Deze kost ongeveer €5 en is 5 jaar geldig. Je kan hier terecht voor alle info omtrent de eTA.
 

Cyprus

Voor je vakantie naar Cyprus moet je in het bezit zijn van een visum. Bij aankomst op de luchthaven ontvang je een toeristenvisum. Hier hoef je niets voor te betalen. Bij terugkomst moet je paspoort of identiteitskaart nog minimaal 3 maanden geldig zijn.

 

Kaapverdië

Een geldig paspoort is nodig om naar Kaapverdië te reizen. Deze moet nog minimaal 1 dag geldig zijn bij vertrek uit Kaapverdië.
Voor het reizen naar Kaapverdië is een visum vereist. Het visum kan worden aangevraagd bij het consulaat in Rotterdam, maar kan ook op de luchthaven van Kaapverdië worden gekocht voor ongeveer €35. Voor kinderen onder 12 jaar is een visum gratis.
 

Cuba

Een geldig paspoort is vereist voor je reis naar Cuba. Deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na je vertrek uit Cuba. Voor je reis naar Cuba heb je ook een visum nodig. Een toeristenvisum kan worden aangevraagd bij het consulaat in Rotterdam. Het toeristenvisum is voor 30 dagen geldig en kost ongeveer €22. 
 

Dominicaanse Republiek

Voor de Dominicaanse Republiek is een geldig paspoort vereist. Bij aankomst op de luchthaven wordt een toeristenvisum verstrekt voor €10. Verblijf je langer dan 30 dagen? Dan die je voor vertrek een visum aan te vragen.
 

Egypte

Voor je vakantie naar Egypte moet je in het bezit zijn van een digitaal E-visum. Wat je in elk geval moet weten:
-              Het is niet mogelijk om naar Egypte te reizen met een identiteitskaart.
-              Je bent in het bezit van een Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina in je paspoort
-              Op de dag dat je visum ingaat moet je reisdocument nog minimaal 8 maanden geldig zijn.
-              De prijs voor een single entry visum ligt rond de € 35 p.p.

Op Egypt Visa Online, de officiële overheidswebsite, kan je makkelijk een visum aanvragen.
Op E-Visums Egypte (een Nederlandse website) kan je ook met iDeal betalen.

 

Gambia

Voor Gambia is een geldige paspoort vereist. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Gambia.
 

Groot Brittannië en Noord Ierland

Een geldig paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist voor een reis naar Groot Brittannië en Noord Ierland.
 

Indonesië

Voor Indonesië is een geldig paspoort vereist. Bij aankomst in Indonesië moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor Indonesië is geen visum nodig voor een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen. Dit geldt als je binnenkomt via een grenspost. Bekijk hier of jij binnenkomt via een grenspost. Kom je Indonesië binnen via een andere plaats? Dan dien je wel in het bezit te zijn van een visum. Bij aankomst is  het visum te koop voor ongeveer 35 USD. Wil je een bezoek brengen aan Atjeh, Molukken of Irian Jaya? Dan dien je een speciale vergunning aan te vragen bij het regionaal kantoor van de politie en bij Dinas Intel Pam Pol Mabak in Jakarta. Meer informatie hierover kan aangevraagd worden bij de immigratiedienst op de luchthaven van Indonesië.
 

Kenia

Een paspoort is vereist voor een bezoek aan Kenia. Deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na aankomst in Kenia. Hiernaast moet het paspoort één lege pagina bevatten. Voor het reizen naar Kenia heb je een visum nodig. Een visum met één inreis kan worden aangevraagd via de Evisa website. Deze is 3 maanden geldig en kost ongeveer USD 50. Het is alleen mogelijk om te betalen met een Visa-Mastercard.
 

Malediven

Ook voor de zonovergoten Maldiven heb je een visum nodig bij je verblijf van maximaal 30 dagen, wees op tijd met de aanvraag!

-              Hiervoor moet je in het bezit zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is
-              Je bent in het bezit van een Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina in je paspoort
-              Het is niet mogelijk om naar de Maldiven te reizen met een identiteitskaart

Het aanvragen van je visum kan je bijvoorbeeld regelen bij de CIBT Visumcentrale.

 

Maleisië

Om naar Maleisië te reizen heb je een paspoort nodig. Deze moet nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na aankomst. Een visum is niet nodig voor een toeristisch verblijf.
 

Marokko

Voor Marokko is er een geldig paspoort vereist, deze moet nog minimaal 90 dagen geldig zijn na vertrek uit Marokko. Voor Marokko is er geen visum nodig.
 

Mauritius

Voor Mauritius is een geldig paspoort vereist, deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek. Het paspoort dient tevens één lege pagina te bevatten.
 

Mexico

Voor Mexico is een paspoort vereist,  deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Mexico.
 

Seychellen

Voor je reis naar Seychellen, dien je te beschikken over een geldige paspoort dat nog geldig is bij vertrek uit Seychellen. Een visum is vereist en kan worden aangevraagd via de Visumcentrale.
 

Sri Lanka

Voor Sri Lanka is een paspoort vereist, deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na aankomst in Sri Lanka. Voor Sri Lanka is ook een visum nodig. Je vraagt dit visum uiterlijk 5 dagen vertrek aan via de website van ETA.

 

Tanzania

Voor Tanzania is een paspoort vereist, deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aanvraag van het visum. Voor het visum worden twee tegenover elkaar liggende paspoortpagina’s gebruikt. Visum kan je aanvragen bij de ambassade in Den Haag. Bij aankomst op de luchthaven is er ook een mogelijkheid om de visum te kopen voor ongeveer USD 50.
 

Tunesië

Een paspoort is vereist, deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na aankomst in Thailand. Dit document moet gedurende het gehele verblijf geldig zijn.
 

Turkije

Voor je trip naar Turkije moet je in het bezit zijn van een E-visum. Regel dit vóór vertrek! Een visum kopen op de luchthaven in Turkije is namelijk niet meer mogelijk. Maar waar moet je rekening mee houden?
-              Je moet in het bezit zijn van een Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina of een Nederlandse identiteitskaart.
-              Op de dag van aankomst moet je reisdocument nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
 
Het E-visum is verkrijgbaar via EVISA (ca. € 15 p.p.). Voor deze officiële website van de Turkse regering heb je een creditcard nodig. Heb je deze niet? Dan kan je hier een E-visum aanvragen (ca. €25,- p.p.). Deze zal per e-mail naar je toegestuurd worden. Vergeet niet om je E-visum uit te printen en mee te nemen naar Turkije!

 

Verenigde Arabische Emiraten

Bij aankomst op de luchthaven wordt er een gratis visum in het paspoort gestempeld, dat geldig is voor maximaal 90 dagen verblijf.
-              Je Nederlandse paspoort moet bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn
-              Ook moet er nog minstens één lege visumpagina in je paspoort zijn. Er wordt namelijk gratis een toeristenvisum gestempeld. 
-              Het is niet mogelijk om naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen met een identiteitskaart.

 

Verenigde Staten

Voor je reis naar de Verenigde Staten is een geldig paspoort vereist. Via de website van ESTA kun je zien of je in aanmerking komt om een ESTA formulier aan te vragen voor Amerika. Deze dien uiterlijk 72 uur  voor aankomst in de Verenigde Staten worden geregistreerd. Dit kost circa USD 15.
 

Vietnam

Een paspoort is vereist om te reizen naar Vietnam. Dit document dient nog 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Vietnam. Een visum is nodig, deze kan worden aangevraagd bij de consulaat  van Vietnam in Den Haag. Het formulier voor de aanvraag kan je hier opvragen. De kosten voor een toeristenvisum kost ongeveer €65. Het is ook mogelijk om een E-visum aan te vragen. Deze kost ongeveer €20.

Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     01:44:41 | 0,35 | Vakanties | NMT-WEB-121 TourWeb © NetMatch
nm-pixel