Vakantie Tanzania

  • Wildlife safari’s
  • Tropische stranden
  • De wereldberoemde Kilimanjaro
In het zonovergoten Tanzania kun je fantastische en veelzijdige vakantie vieren!
Neptune Pwani Beach Resort & Spa - All Inclusive Sea Cliff Resort & Spa Royal Zanzibar Beach Resort Uroa Bay Beach Resort Sahari Zanzibar Karafuu Beach Resort & Spa Bluebay Beach Resort & Spa La Madrugada Beach Hotel & Resort Breezes Beach Club and Spa Beyt Al Salaam

Tanzania is één van de mooiste safarilanden in Afrika. Van Mount Kilimanjaro tot witte stranden op Zanzibar en van wildlife safari’s in Serengeti tot de unieke Ngorongoro Krater. Tanzania is een groot en veelzijdig land waar je je tijdens een vakantie gegarandeerd zult vermaken!

 

Wat kan ik doen in Tanzania?

De Mount Kilimanjaro staat waarschijnlijk op veel bucket lists! De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en is wereldberoemd bij wandelaars en bergbeklimmers. Deze monsterachtige beproeving is een behoorlijke uitdaging met een spectaculaire beloning!

Ontdek met een 4x4 Serengeti National Park, het bekendste wildpark ter wereld! In de taal van de Masaï staat het woord Serengeti voor ‘eindeloze vlaktes’ en dat is precies wat je kunt verwachten als je het legendarische park bezoekt. Vlaktes met duizenden wildebeesten, zebra’s en natuurlijk de Big Five! Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid is de Ngorongoro Krater, dit is een enorme groene kuil in het Afrikaanse aardoppervlak waarin een variatie aan wilde dieren leeft. Deze krater is de grootste vulkaankegel ter wereld en biedt een unieke leefomgeving. Zeker het bezoeken waard!  Zanzibar is Afrika op zijn paradijselijkst, witte stranden, tropische temperaturen en ‘the place to be’ als je van watersporten houdt. Duik tussen de schitterende koraalriffen en rijk onderwaterleven en relax op de exotische stranden!

 

Het eten in Tanzania

Bananen zijn er in Tanzania in alle soorten en maten en deze worden op verschillende manieren bereid. Denk bijvoorbeeld aan bananensoep, gefrituurde banaan en gekookte banaan, maar ook bananenbier. Populaire snacks zijn chipsi mayai (aardappelomelet), samosa (deeghapje gevuld met vlees of groenten) en mishkaki of nyama choma (gegrilde vleesspies). Aan de kust en op Zanzibar eet men veel vis, kreeft en krab. Typische ‘Swahili gerechten’ worden bereid met kokosmelk. Tijdens feesten is er altijd pilau, een gekruide rijst. Voor liefhebbers van alcohol is er Safaribier, hoe toepasselijk!

 

Het weer in Tanzania

Tanzania ligt bijna op de evenaar, daardoor zijn er geen grote temperatuurverschillen. Hier heb je dus gegarandeerd veel zon en heerlijke temperaturen! Ondanks de tropische temperaturen zijn er wel regenperiodes van april t/m mei en van oktober t/m november waarin de parken groen worden en de wegen minder goed begaanbaar kunnen zijn. In de avond of nacht kan dan een flinke regenbui vallen en in de ochtend kan de lucht weer helderblauw zijn!

Fun fact: een bekend natuurspektakel is de Grote Trek, ook wel de Grote Migratie genoemd. Anderhalf miljoen gnoes en zebra’s migreren het gehele jaar door tussen Tanzania en buurland Kenia. Dit fenomeen wordt ingegeven door de regens.

 

Dist wist je nog niet over Tanzania

Tanzania heeft het grootste aantal dieren per vierkante kilometer, meer dan 4 miljoen wilde dieren. Het land heeft gemeten per vierkante kilometer de hoogste dierdichtheid ter wereld, met 430 soorten en ondersoorten.

Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     00:07:35 | 0,97 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel