Geen vakanties gevonden

Sri Lanka is een prachtig eiland gelegen in de Indische Oceaan. Perfect voor een heerlijke zonvakantie of vakantie vol avontuur. Van verlaten stranden tot wilde natuur, hoge bergen en oude tempels, een vakantie in Sri Lanka staat gegarandeerd voor avontuur, cultuur en een heerlijke zonvakantie.

Waarom op vakantie naar Sri Lanka

Omdat er zoveel valt te beleven tijdens je vakantie in Sri Lanka! Van wandelen tot eten. De rijke cultuur en historie in dit land is het waard om volledig in te duiken.
 
In Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka zijn een hele hoop mooie dingen te zien. Zo vind je door heel de stad muren vol met street art en pleinen vol met jonge kunstenaars! Laat zien dat je ze support door een mooi kunstwerk van ze te kopen!
 
Één van de grootste exportproducten uit Sri Lanka is thee. In de binnenlanden kan je daarom enorm veel theeplantages vinden. In de omgeving van Nuwara Eliya zijn de meeste plantages te vinden en dit is meteen een super mooie omgeving om te verblijven tijdens je vakantie in Sri Lanka.
 
De nationale sport van Sri Lanka is cricket. Je vakantie is daarom niet compleet zonder een bezoekje aan een cricket wedstrijd. Gedurende het jaar zijn er enorm veel toernooien en wedstrijden te zien.
 
Tenslotte moet je de mooie stranden van Sri Lanka gezien hebben! Aan de west kust vind je populairste badplaatsen waaronder Bentota Beach. In Bentota kan je veel restaurants vinden en kan je een heerlijke dagje relaxen. Ideaal voor als je op zoek bent naar een zonvakantie op Sri Lanka. Vanuit Bentota pak je makkelijk de trein naar andere steden of voor een leuke dagtrip naar de Bentota River.
 

Eten op Sri Lanka

Het eten in Sri Lanka is te herkennen aan de geurige kruiden die in bijna elk gerecht wordt gebruikt. Sri Lanka heeft veel weg van een tropisch eiland waardoor er veel wordt gekookt met vis en kokosnoot. In veel restaurants vind je dan ook curry’s in allerlei soorten versies op de menukaart.
 

Het weer op Sri Lanka

Sri Lanka kent twee grote moessoenseizoenen. Yala, in het westen heeft overhand tussen mei en juli. In het oosten neemt Maha het moesoenseizoen over van november tot januari  De zomer vindt plaats van maart t/m september, het kan hier dan ook behoorlijk heet worden.
 

Dit wist je nog niet!

Sri Lanka wordt ook wel ‘de parel van de Indische Ocean’ genoemd. Dit komt omdat het land zo mooi is en een hele hoge biodiversiteit heeft!
Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     07:30:13 | 1,32 | Vakanties | NMT-WEB-122 TourWeb © NetMatch
nm-pixel