Openingstijden

Maandag uur
Dinsdag uur
Woensdag uur
Donderdag uur
Vrijdag uur
Zondag uur
Let op Bij drukte is chatten sneller!

Vakanties Ibiza

  • Meer dan een feesteiland
  • Heerlijke relaxte sfeer
  • Prachtige oude binnenstad
Als je aan Ibiza denkt, denk je al snel aan het levendige nachtleven en de prachtige stranden. Maar Ibiza heeft zo veel meer! Dit prachtige eiland in de Middelandse zee is een schitterende natuur rijk. Kortom, dit zonnige en hippe eiland heeft voor elke vakantieganger iets te bieden. 
In het noorden van Ibiza ontwijk je de drukte en waan je jezelf in een schitterende omgeving vol met pijnbomen en ongerepte stranden. Ben je meer op zoek naar een vakantie waarbij je de heupen los kan gooien? In het zuiden van Ibiza, in San Antonio, vind je alle clubs en hotspots van het eiland.


Wat kan ik doen op Ibiza?

Ibiza is een van de populairste vakantiebestemmingen van dit moment.  In de jaren 70 werd dit eiland overspoelt door zonzoekers van over de hele wereld. De hele stad werd overgenomen door kunstenaars en hippies, hier ontstond de zogenoemde ‘hippiebeweging’. Breng dan ook zeker een bezoek aan een van de vele hippiemarktjes tijdens je vakantie in Ibiza. 

Breng een bezoek aan Ibiza-stad ook wel Eivissa genoemd. Kom de stad binnen via een van de vijf stadspoorten en wandel naar de kathedraal uit de 13 eeuw. Slenter verder door het historisch centrum en ontdek de leukste winkeltjes en gezelligste restaurants. 

Liever lekker in de zon liggen met een koude cocktail in je hand. Dit kan prima op een van de vele stranden of op zijn Spaans gezegd: playa’s. Las Salinas ligt vlak bij Ibiza-stad, hier vindt je een relaxte sfeer en veel exclusieve bars. Wil je liever naar een rustigere strand, bezoek dan Cala D’en Serra in het Noorden van Ibiza.

 

Het eten op Ibiza

Het eten op het eiland is niet heel anders de andere toeristische gebieden in Spanje. Verwacht dan ook een ruime keuze aan paella, verse vis en tapas! Probeer ook zeker een glaasje Hierbas Ibicencas. Deze authentieke likeur wordt al meer dan 200 jaar gemaakt op het eiland.

 

Het weer op Ibiza

Vanwege het Middelandse zeeklimaat maakt van Ibiza een aangenaam. Vanaf juni is het er zomers warm en kan je temperaturen verwachten tussen 20 en 25 graden. Overwinteren in Ibiza is ook prima te doen. In de wintermaanden is het namelijk niet kouder dan 18 graden. 
 

Dit wist je nog niet

Ibiza heeft meer dan 1200 restaurant verdeeld over het hele eiland. Dit betekent dat je de komende drie jaar, iedere dag bij een ander restaurant kan eten!
Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     08:59:55 | 0,96 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel