Geen vakanties gevonden

  • Goedkoop vakantieland
  • Ongerepte natuur
  • Rijke historie
Geniet van historie, natuur, cultuur en strand tijdens een heerlijke vakantie naar Macedonië!

Macedonië, het geboorteland van Alexander de Grote! Dit Europese land wordt een steeds populairdere vakantiebestemming. Of je nu lekker wilt zonnen aan het meer van Ohrid of op zoek bent naar cultuur & natuur, een vakantie naar Macedonië heeft het allemaal!

 

Wat kan ik doen in Macedonië?

Het heldere meer van Ohrid is het oudste en diepste meer van Europa en cultuur erfgoed van UNESCO. Rondom het meer kun je een bezoekje brengen aan het klooster van St. Naum, warmwaterbronnen en andere toeristische trekpleisters. De historische stad Ohrid, dat ligt aan het meer van Ohrid, heeft een gezellige centrum en is bomvol bezienswaardigheden. ’s Avonds is het er erg gezellig met terrasjes en restaurants. Een zonvakantie aan het meer van Ohrid is dan ook zeker een aanrader!

De hoofdstad van Macedonië, Skopje, is ook het bezoeken waard! De stad bestaat uit een nieuwe en oude deel. Een oude, prachtige brug verbindt deze twee delen met elkaar. Ga in het oude deel naar de Oriëntaalse Bazaar, een belangrijke plaats waar nu nog steeds handel wordt gedreven. Erg leuk om doorheen te lopen Voor natuurliefhebbers is Macedonië ook een geschikte vakantiebestemming. Macedonië heeft maar liefst 50 meren, talloze bergen, kloven en rivieren. Wandel door de prachtige natuur en geniet van de rust. In nationaal park Galicica heb je schitterend uitzicht over het meer van Ohrid en het meer Prespa.


Het eten in Macedonië

Echt typische Macedonische gerechten zijn er niet. Wel wordt er veel typische Balkan gerechten geserveerd, zoals Pindjur. Dit gerecht is lekker als smeersel op brood of bij een hoofdgerecht. Aan het meer van Ohrid zul je vooral visgerechten tegenkomen, die vrijwel direct vanuit het meer geserveerd wordt. Probeer tijdens je vakantie in Macedonië een Macedonische wijn, deze zijn duizenden jaren oud en worden ook wel ‘vergeten wijnen’ genoemd.

 

Het weer in Macedonië

In Macedonië heb je warme, droge zomers met zo’n 30 - 35 graden. In het zuiden van Macedonië kan het zelfs 40 graden worden! Je kunt Macedonië dan ook het best bezoeken in de maanden juni en september, voor een aangename temperatuur. De winters zijn koud met temperaturen van gemiddeld 2 graden. In de winter valt er in de bergen sneeuw en kun je er in de maanden december, januari en februari naar toe voor een wintersportvakantie!

 

Dit wist je nog niet over Macedonië

De stad Ohrid stond vroeger bekend om zijn 365 kerken, je kon dus elke dag een andere bezienswaardigheid bezoeken!

Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     12:21:31 | 1,66 | Vakanties | NMT-WEB-121 TourWeb © NetMatch
nm-pixel