Openingstijden

Maandag uur
Dinsdag uur
Woensdag uur
Donderdag uur
Vrijdag uur
Zaterdag uur
Let op Bij drukte is chatten sneller dan bellen.

Vakanties Rome

Rome ademt cultuur. Het maakt niet uit waar je in de stad bent, overal vind je wel prachtige bezienswaardigheden. De hoofdstad van Italië is een groot kunstwerk, een echt paradijs voor iedereen die van cultuur en architectuur houdt. Rome is een culturele trekpleister omdat Rome vroeger de belangrijkste stad van het Romeinse Rijk was. Een stedentrip naar Rome betekent heel veel wandelen om al het mooie van de stad te ontdekken. Vliegen naar Rome is een eitje, de vlucht duurt namelijk maar 2,5 uur. Je bent er dus zo!

Wat kan ik doen in Rome?

Rome is de Italiaanse stad vol bezienswaardigheden. Van de honderden bezienswaardigheden die je kan zien, moeten de volgende gegarandeerd op je to do lijst. Allereerst het indrukwekkende Colosseum. Dit gigantische amfitheater is niet te missen uit de eeuwenoude stad, het mag best hét symbool van Rome genoemd worden. Breng ook een bezoek aan het Forum Romanum. Dit was in de Oudheid het centrum van Rome. Hier vind je nog prachtige archeologische kunstwerken die nog altijd intact zijn. Of loop langs de Trevi fontein. De legende beweert dat je terugkeert naar de stad wanneer je er een muntje in gooit.

 

Eén van de bekendste wijken in Rome is Trastevere. En niet zonder reden! Deze wijk is super romantisch en je geniet hier van het heerlijke eten dat wordt bereid door de locals.

 

Wil je liever buiten de stad van Rome ook nog dingen ondernemen? Ga dan naar het kleinste land ter wereld, Vaticaanstad. Hier vind je een apostolisch paleis, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Vaticaanstad is ook de plek waar de Paus de wereld toespreekt. Klim langs de hoge trappen van de Sint-Pietersbasiliek voor het mooie uitzicht wat je ooit hebt gezien.

 

Het eten

Grote kans dat we je niet hoeven te introduceren aan de Italiaanse keuken. Het land staat veelal bekend om de heerlijke pasta’s en de verschillende pizza’s. Zo ook in Rome! Je geniet van de fantastische kwaliteit van het eten dat vers voor je wordt bereid. Vaak gebeurt dit met lokale ingrediënten. Neem bij je verse pasta ook eens een heerlijk glas lokale wijn. Dat is genieten geblazen!

 

Het weer

Italië zelf kent maar liefst 3 (!) verschillende klimaten. In het noorden van Italië kan je prima terecht voor je skivakantie, terwijl je in het zuiden van het land geniet van heerlijke zomerse temperaturen. De beste tijd om je stedentrip naar Rome te plannen, is in de lente of de herfst. Dan zijn de temperaturen het fijnst. In de winter ga je ook gerust een weekend naar Rome. Het is nauwelijks echt koud in de stad.

 

Dit wist je nog niet!

Dagelijks gooien duizenden mensen muntjes in de Trevi Fontein. De fontein wordt elke avond leeggeveegd en dit levert tot wel €3.000,- op! Dit geld wordt gedoneerd aan Caritas, een katholiek goed doel. Zij helpen families die het minder goed hebben ermee.

Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     14:56:40 | 2,06 | Vakanties | NMT-WEB-121 TourWeb © NetMatch
nm-pixel