Openingstijden

Maandag uur
Dinsdag uur
Woensdag uur
Donderdag uur
Vrijdag uur
Zondag uur
Let op Tijdens feestdagen zijn wij gesloten.

Vakanties Corfu

Een vakantie op Corfu staat voor onbezorgd genieten in een prachtige groene omgeving. Het eiland is voor veel reizers één van de mooiste Griekse eilanden. Corfu ligt in het Noorden van de Ionische zee en ligt vlak voor de kust van het Griekse vaste land. Het is een van de dichtsbewoonde eilanden maar heeft hierdoor niet minder rust en ruimte. Je vindt op Corfu verschillende bezienswaardigheden die nog dateren uit de Venitiaanse tijd. 

Wat kan ik doen op Corfu?

Eigelijk kan het hele eiland Corfu als een groot levend museum worden beschouwd dat je meeneemt door de rijke historie en cultuur. Het eiland heeft verschillende musea waarin alle historische invloeden worden weergeven. Zo kan je bijvoorbeeld in het archeologisch museum veel terug vinden van de oude steden die ooit op het eiland hebben bestaan zoals bronzen en marmeren beelden, aardewerk en delen van oude tempels. Naast het archelogisch museum zijn er nog 10 andere musea, genoeg te zien dus!

Corfu heeft heel veel stranden! Paleokastritsa is een van de bekendste badplaatsen heeft de meeste gefotografeerde stranden van heel Corfu. De stranden kenmerken zich door kiezelstranden aan helderblauw water en hoge kliffen die de gehele kust omringen. 

Corfu is omringd door twee forten die worden gebruikt om de stad te beschermen in de tijd van de middeleeuwen. Tegenwoordig hebben zij deze functie verloren, maar niet hun schoonheid, ze schitteren nog steeds elke dag als symbool van die tijd. Het oude fort is een meesterwerk uit de Byzantijnse en Venitiaanse tijd aan de oostkant van Corfu. Maak een wandeling door het fort en laat je verassen door het panoramische uitzicht over de oude stad. Het nieuwe fort, ookwel Fortezza Nuova genoemd, is gebouwd in de 16de eeuw als ondersteuning voor het beschermen van de stad. Dit indrukwekkende fort, gelegen in de oude haven, wordt tegenwoordig door de Griekse Marine gebruikt en voor verschillende culturele evenement. 

 

Wat kan ik eten op Corfu?

Net als de rest van Griekenland, bestaat de basis van de Corfiotische keuken uit veel olijfolie, knoflook en heerlijk verse kruiden zoals dille, munt, rozemarijn en salie. Maar naast veel overeenkomende gerechten heeft Corfu ook een heleboel lokale gerechten. Proef de Venitiaanse invloeden in gerechten zoals Sofrito en Pastisada. Toch liever verse vis? Probeer dan zeker Bourdeto, gemaakt van schorpioenvis. 

 

Het weer op Corfu

Corfu heeft een aangenaam warm en zonnige meditteraans klimaat. De warmste tijd van het jaar is van juni tot september. De temperatuur ligt gemiddels rond de 25 graden en kan oplopen tot 31 graden. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond de 15 graden. De ideale temperatuur voor een citytrip of wandelvakantie! 

 

Dit wist je nog niet!

In het plaatsje Gastouri in Corfu is een prachtig marmeren paleis te bewonderen. Vanaf hier heb je het mooiste uitzich op het landschap en de zee. Dit paleis "Achilleion" genoemd, het vakantieverblijf van keizerin Sisi geweest. Later is dit paleis verkocht aan de keizer van Duitsland, Wilhelm II. Het paleis heeft een overweldigende tuin met zeldzame bomen en planten en is zeker het bezoeken waard. 
Copyright GIATA 2015-2018, client ref. 126659     15:54:40 | 2,56 | Vakanties | NMT-WEB-122 TourWeb © NetMatch
nm-pixel