Dit geldt voor jouw vakantie

Gaat mijn vakantie door?

Update dinsdag 8 september 00:00
Helaas heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken besloten om vanaf 8 september de Griekse eilanden code oranje toe te kennen. Dit geldt ook voor de eilanden die met een brug aan het vasteland verbonden zijn. 
Op dit moment zijn we druk bezig om iedereen te informeren. Dit gebeurt op basis van vertrek datum en je ontvangt binnen 2 weken vóór vertrek bericht van ons.
 • Jouw reis wordt indien gewenst kosteloos geannuleerd. Wil je toch op reis te gaan? Dat kan, we ontvangen graag schriftelijk bevestiging van jouw besluit.
 • Vertrek je deze of volgende week? Ook jouw reis wordt kosteloos geannuleerd maar het lukt ons niet om je vandaag te woord te staan.
Wij verzoeken iedereen om ons te helpen door nog even te wachten met contact opnemen. Je begrijpt vast dat het voor ons nu belangrijk is om iedereen op bestemming en kort voor vertrek te helpen. Wij nemen in de loop van de week contact met je op. Beloofd!

Wij werken samen met verschillende soorten reisorganisaties. Zo verkopen we reizen van TUI en FTI, maar ook vakanties uit ons eigen aanbod onder het label van Vakanties.nl. Iedere reisorganisatie, ook wel touroperator genoemd, hanteert zijn eigen regels in deze situatie. Veel hebben besloten om reizen te schrappen. We nemen met iedereen persoonlijk contact op als de vakantie geannuleerd wordt. Opgesomd zijn dat de volgende:

Annuleringen voor boekingen met touroperator FTI
 • Voor landen met code oranje worden alle reizen met vertrek t/m 5 oktober 2020 geannuleerd. 
Annuleringen voor boekingen met touroperator Alltours
 • Voor landen met code oranje worden alle reizen met vertrek t/m 5 oktober 2020 geannuleerd. 

Annuleringen voor boekingen andere touroperators
 • Is jouw touroperator niet FTI of Alltours? In dat geval worden alle boekingen die uiterlijk over twee weken vertrekken met een oranje reisadvies geannuleerd. 

 

Waar vind ik mijn uitvoerende touroperator?

Wie jouw uitvoerende touroperator is, vind je terug op de volgende plekken:
 • Op je factuur
 • Op je reisbescheiden
Kan je het hier niet vinden? Vraag het onze digitale medewerker Vera! Je start een chat door op het gele bolletje te klikken. 

 

Gaat mijn vakantie door?

 • Is het reisadvies voor jouw bestemming code geel? Goed nieuws! Dan gaat jouw vakantie door. 
 • Is het reisadvies voor jouw bestemming code geel maar gelden er restricties (quarantaine of inreisverbod) tijdens jouw vakantie? Dan kun je helaas nog niet op vakantie en wordt jouw reis kosteloos omgeboekt of geannuleerd. 
 • Is het reisadvies voor jouw bestemming code oranje én vertrek je binnen twee weken? Dan wordt jouw reis kosteloos omgeboekt of geannuleerd in overleg met de touroperator. 
 • Is het reisadvies voor jouw bestemming code oranje én vertrek je pas later deze zomer? Dan wordt jouw reis (nog) niet kosteloos geannuleerd. De kans is groot dat het reisadvies wordt aangepast. 


Vakanties naar Turkije, Spanje, Griekenland, Kroatië, Cyprus, Malta, Egypte, Tunesië en alle verre bestemmingen 

Voor deze bestemmingen geldt op dit moment nog altijd een oranje reisadvies. Boek je je vakantie terwijl dit reisadvies nog altijd oranje is? Dan wordt jouw boeking niet kosteloos geannuleerd. Boeken en reizen is op eigen risico. Bij thuiskomst geldt ook een thuisquarantaine periode van 10 dagen. 

Krijg ik mijn geld terug?

Voor alle vakanties die geannuleerd worden vanwege een negatief reisadvies, inreisverbod, onveilige situatie of omdat de touroperator beslist om de reis te annuleren, wordt er een speciale SGR Corona-Voucher uitgegeven. Op deze pagina vind je meer informatie over de voucher. 

 

✈ Jouw vertrek is later

Dan vragen we om je geduld. Wij behandelen eerst alle boekingen op volgorde van vertrek. In de tussentijd hopen we op een verbetering in de situatie. We vragen je daarom vriendelijk om géén contact op te nemen met onze klantenservice, wij nemen contact op met jou. De situatie rondom het Coronavirus geeft géén mogelijkheid tot het uitstellen van de restantbetaling. We verzoeken je daarom vriendelijk om je restantbetaling altijd te voldoen conform de afspraak op de uiterlijke betaaltermijn!
 

Gaat jouw vakantie door? Dan voldoen alle hotels aan de Europese veiligheidsmaatregelenKan ik kosteloos omboeken als ik later vertrek?

Veel reisorganisaties hebben besloten om hun reizen te schrappen. Iedereen die een vakantie gepland had staan voor deze periode, is inmiddels op de hoogte gebracht. 

Heb je een vakantie gepland staan met het vertrek later in het jaar? In dit geval kunnen we geen bevestiging geven over of de vakantie doorgaat of niet. Hierin zijn we compleet afhankelijk van alle partners waar we mee samenwerken. We begrijpen heel goed dat deze onzekerheid niet fijn is, maar op dit moment is er simpelweg nog geen duidelijkheid over. 

Wil je toch liever alvast annuleren? Dat kan natuurlijk altijd. Houd er dan wel rekening mee dat de kosten voor jezelf zijn. Meer informatie over het annuleren van je vakantie vind je hier. 

Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     00:57:06 | 1,08 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel