Mijn betaling en het Coronavirus

Je hebt natuurlijk vreselijk veel vragen en onzekerheid in deze situatie. We begrijpen dat de antwoorden hieronder niet zijn toegespitst op jouw situatie. Toch willen we je vragen alleen contact met ons op te nemen voor zéér dringende vragen. Neem voor contact nog even de richtlijnen door.

 

Hoef ik mijn vakantie nu niet te betalen?

Is je vakantie niet geannuleerd? Dan moet je toch de restantbetaling voldoen binnen de gestelde termijn. In veel gevallen is deze termijn tijdelijk verruimd. Neem hiervoor even contact op met onze klantenservice.

Betaal je niet? Dan kunnen we je reisbescheiden niet vrijgeven en kun je straks niet op vakantie. Wijzigt de situatie voor jouw vakantie en wordt hij geannuleerd? Dan ontvang je het betaalde bedrag als reistegoed terug. 

 

Krijg ik mijn geld terug?

In het geval van een negatief reisadvies, inreisverbod of omdat de touroperator beslist om de reis te annuleren, wordt de vakantie kosteloos geannuleerd. Dit doen we uiterlijk twee weken van te voren. Pas wanneer we zeker weten dat de vakantie géén doorgang kan vinden, annuleren wij jouw vakantie kosteloos. Start jouw vakantie pas later deze zomer? Dan kunnen we niet kosteloos annuleren.
Wordt jouw vakantie geannuleerd vanwege bovenstaande redenen? Dan wordt je reeds betaalde reissom omgezet in reistegoed, oftwel: de 'coronavoucher'. Het bedrag van op voucher staat gelijk aan het bedrag dat je aan ons hebt betaald. De voucher is geldig 1 mei 2020 t/m 30 april 2021. 

Belangrijk: de geldigheid van de voucher gaat om de boekdatum, niet om de vertrekdatum. Wil jij dus liever in augustus 2021 op vakantie? Dat is dus geen enkel probleem, zolang je deze maar voor 30 april 2021 boekt! 


 

Wanneer ontvang ik mijn voucher?

Op dit moment zijn we druk bezig met het versturen van de vouchers. Dit doen we handmatig en op volgorde van vertrekdatum. Alle informatie over de voucher ontvang je per mail. In deze mail vind je alle voorwaarden en instructies over het verzilveren van je voucher. Houd je mailbox dus goed in de gaten! Controleer ook af en toe je spamfolder, daar kan de mail soms in terecht komen.

We doen ons uiterste best om de vouchers zo snel mogelijk naar iedereen te versturen. Omdat het om ontzettend veel boekingen gaat, kan het zijn dat je even moet wachten. Maar geen zorgen, je ontvangt zo snel mogelijk alle uitleg over je voucher per mail!

 

Kan ik nu vast boeken of moet ik wachten op de voucher?

Zodra je de voucher van ons ontvangt, ontvang je ook uitgebreide uitleg over hoe je de voucher gebruikt. Hierin lichten we de voorwaarden waaraan je nieuwe reis moet voldoen toe. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je een nieuwe reis hebt geboekt en je kan de voucher niet gebruiken, omdat deze niet voldoet aan de voorwaarden van de voucher. 

 

Moet ik de voucher verplicht accepteren?

Je behoudt altijd het recht om je geld terug te vragen, dat kan vanaf 6 maanden nadat je van ons de voucher hebt ontvangen. Heb jij de reissom terug gevraagd en ontvangen wij deze binnen 6 maanden retour van de touroperator? Dan zullen we natuurlijk deze direct naar je overboeken. 


 

Krijg ik een voucher als ik zelf annuleer?

Als je nu jouw reis zelf annuleert en er later toch een negatief reisadvies volgt, kun je de kosten niet  verhalen op de touroperator. We begrijpen dat dat heel spannend is, maar we willen je niet met onnodige kosten opzadelen. Wil je toch annuleren? Touroperators geven in sommige gevallen een voucher uit als je zelf annuleert. Neem voordat je annuleert even contact met ons op, dan vragen we dit voor je na.


 

Kan ik de gemaakte kosten verhalen op mijn verzekering?

In bijna alle situaties worden de kosten niet gedekt door verzekeraars. Dat geldt ook voor de reis- en/of annuleringsverzekering die je via ons hebt afgesloten. De Europeesche dekt namelijk geen schade gemaakt door het Coronavirus. In uitzonderlijke gevallen zijn er verzekeringen die wel een vergoeding stellen. Daarom adviseren we om altijd contact op te nemen met de desbetreffende verzekeraar. 
Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     08:35:12 | 1,08 | Vakanties | NMT-WEB-123 TourWeb © NetMatch
nm-pixel