24/7 bereikbaar
Geen boekingskosten
 • ANVR
 • Calamiteitenfonds
 • SGR
 • Ideal
 • BanContact
 • Mastercard
 • Visa
 • Amex
Goed nieuws! Boek je vakantie met geldteruggarantie: meer informatie

Annuleren i.v.m. het coronavirus

Veel reisorganisaties en airlines hebben besloten hun reizen te schrappen (bekijk hier het actuele overzicht). Wordt jouw reis geannuleerd? Dan nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. We werken maximaal twee weken vooruit. Gaat jouw vakantie door? Je kunt er ook voor kiezen zelf je vakantie te annuleren. 

Alleen voor bestemmingen met code oranje annuleren wij je vakantie. We kijken hiervoor maximaal 2 weken vooruit. Jouw vakantie wordt niet geannuleerd bij code geel. Je kunt er altijd voor kiezen zelf te annuleren. In dat geval rekenen we annuleringskosten.

 • Is het reisadvies voor jouw bestemming code oranje én vertrek je binnen twee weken? Dan kun je helaas nog niet op vakantie en wordt jouw reis kosteloos omgeboekt of geannuleerd. We kijken hier 10 tot 14 dagen in vooruit.

 • Is het reisadvies voor jouw bestemming code oranje én vertrek je pas later dit jaar? Dan wordt jouw reis (nog) niet kosteloos geannuleerd. De kans is groot dat het reisadvies wordt aangepast. We kijken maximaal twee weken vooruit. 

 • Is het reisadvies voor jouw bestemming code geel maar gelden er restricties (quarantaine of inreisverbod) tijdens jouw vakantie? Dan kun je helaas nog niet op vakantie en wordt jouw reis kosteloos omgeboekt of geannuleerd. We kijken hier 10 tot 14 dagen in vooruit.

 • Is het reisadvies voor jouw bestemming code geel? Goed nieuws! Dan gaat jouw vakantie door. Liever nog niet op vakantie? Kijk of je je reis kunt omboeken. Annuleren is alleen mogelijk volgens de van jouw reisuitvoerder. 

Wordt jouw vakantie kosteloos geannuleerd? Dan wordt je reeds betaalde reissom omgezet in reistegoed, oftewel: de 'coronavoucher'.  Je ontvangt je voucher binnen 14 dagen nadat je vakantie is geannuleerd. We sturen iedereen een voucher toe. Alleen met een voucher ben je verzekerd van dekking bij faillissement van de reisorganisator. Wil je toch liever geen nieuwe reis boeken? Vanaf 6 maanden na ontvangst van de voucher kun je een verzoek tot restitutie indienen. In geval van nood kun je ook eerder je geld terugvragen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Ook wanneer er geen officieel negatief reisadvies is uitgesproken over jouw vakantiebestemming kun je jouw vakantie annuleren of omboeken. In dat geval zijn de kosten voor het annuleren volledig voor eigen rekening. 

 • Lees hier hoe je je reis zelf annuleert.
 • Lees onze voorwaarden zodat de annuleringskosten geen verassing voor je zijn

Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten om per 28 oktober code oranje op te heffen voor de Griekse eilanden en Canarische eilanden. De Griekse regio West-Macedonië heeft wel nog een oranje reisadvies. In principe kan je als toerist naar alle bestemmingen met een geel reisadvies reizen. Wel zullen er extra gezondheidsmaatregelen van kracht zijn. Bekijk hier alle maatregelen die de Europese Commissie heeft opgesteld voor de reisbranche.

Een kosteloze annulering kan alleen bij een negatief reisadvies. Ook in Nederland gelden aanvullende gezondheidsmaatregelen. Dat betekent dat dit geen geldige reden is om jouw vakantie kosteloos te annuleren. In de meeste gevallen kunnen we je vakantie wel omboeken. Meer informatie over het omboeken van je vakantie vind je op deze pagina. Wil je toch liever annuleren? Lees hier hoe je je reis zelf annuleert.

Bekijk ook het artikel van MAX Ombudsman Jeanine Janssen over pakketreizen in coronatijd.

Aan het annuleren van je vakantie zijn altijd kosten verbonden. Hierin gelden altijd de voorwaarden van de uitvoerende touroperator + € 50,- administratiekosten. De regel luidt wel - hoe eerder je annuleert, hoe lager de annuleringskosten zijn. Lees onze voorwaarden zodat de annuleringskosten geen verassing voor je zijn.

Nee, de annuleringskosten komen niet boven op de aanbetaling die reeds is gedaan. Het bedrag van de annuleringskosten wordt verrekend met je aanbetaling. Dus stel je hebt een nota gekregen met annuleringskosten van €500,- en je hebt al €100,- aanbetaald, dan wordt de openstaande rekening dus €400,-. Je betaalt de kosten dus niet dubbelop. Lees onze voorwaarden zodat de annuleringskosten geen verassing voor je zijn.

Het staat je natuurlijk vrij om de kosten voor het annuleren op de vragen of om daadwerkelijk je vakantie te annuleren. Het berekenen van annuleringskosten doen wij momenteel niet meer telefonisch maar zetten we door aan onze extra helpers aan de zijlijn. Zo houden we de telefonische lijnen open voor andere vragen. Stuur ons een e-mail naar info@vakanties.nl met de wens om je vakantie te annuleren. Wij berekenen dan de annuleringskosten en vragen en sturen je deze per e-mail toe.

In de meeste gevallen worden annuleringen i.v.m. het coronavirus niet gedekt door je verzekering. Heb je via ons een verzekering bij De Europeesche bijgeboekt? Dan biedt de standaard annuleringsverzekering hiervoor geen dekking. Meer informatie vind je op de website van de Europeesche.

Niet via ons verzekerd? Vraag vooraf dan ook altijd even na bij jouw verzekeraar wat er voor jouw situatie geldt.

Scroll