24/7 bereikbaar
Geen boekingskosten
 • ANVR
 • Calamiteitenfonds
 • SGR
 • Ideal
 • BanContact
 • Mastercard
 • Visa
Boek jouw vakantie zonder zorgen: lees hier alles over jouw vakantie tijdens corona.

Annuleren i.v.m. het coronavirus

Is de kleurcode van jouw bestemming veranderd naar code oranje en is jouw vertrek binnen 2 weken? Dan nemen wij contact met jou op.

Wordt jouw reis geannuleerd? Dan nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. We werken maximaal twee weken vooruit. Gaat jouw vakantie door? Dan kan je er ook voor kiezen zelf je vakantie te annuleren. 

Alleen voor bestemmingen met code oranje annuleren wij je vakantie. We kijken hiervoor maximaal 2 weken vooruit. Jouw vakantie wordt niet geannuleerd bij code geel. Je kunt er altijd voor kiezen zelf te annuleren. In dat geval rekenen we annuleringskosten.

 • Is het reisadvies voor jouw bestemming code oranje én vertrek je binnen twee weken? Dan kun je helaas nog niet op vakantie en wordt jouw reis kosteloos omgeboekt of geannuleerd. We kijken hier 10 tot 14 dagen in vooruit.

 • Is het reisadvies voor jouw bestemming code oranje én vertrek je pas later dit jaar? Dan wordt jouw reis (nog) niet kosteloos geannuleerd. De kans is groot dat het reisadvies wordt aangepast. We kijken maximaal twee weken vooruit. 

 • Is het reisadvies voor jouw bestemming code geel maar gelden er restricties (quarantaine of inreisverbod) tijdens jouw vakantie? Dan kun je helaas nog niet op vakantie en wordt jouw reis kosteloos omgeboekt of geannuleerd. We kijken hier 10 tot 14 dagen in vooruit.

 • Is het reisadvies voor jouw bestemming code geel? Goed nieuws! Dan gaat jouw vakantie door. Liever nog niet op vakantie? Kijk of je je reis kunt omboeken. Annuleren is alleen mogelijk volgens de van jouw reisuitvoerder. 

Alle coronavouchers zijn terugbetaald en er worden geen nieuwe vouchers meer uitgegeven.

Ook wanneer er geen officieel negatief reisadvies is uitgesproken over jouw vakantiebestemming kun je jouw vakantie annuleren of omboeken. In dat geval zijn de kosten voor het annuleren volledig voor eigen rekening. 

 • Lees hier hoe je je reis zelf annuleert.
 • Lees onze voorwaarden zodat de annuleringskosten geen verassing voor je zijn

Sinds 27 juli is het reisadvies voor de landen van de EU aangepast naar code geel. Veel andere bestemmingen buiten de Europese Unie hebben wel nog een oranje reisadvies. Het wordt afgeraden om naar landen te reizen met een oranje of rood reisadvies, voor landen met code geel zijn er veiligheids- of gezondheidsrisico's maar wordt reizen niet afgeraden. Vanaf 8 augustus heb je een coronabewijs nodig bij thuiskomst in Nederland, ook vanuit een geel gebied. Als coronabewijs wordt het vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs geaccepteerd.

Op de bestemmingen zullen er extra gezondheidsmaatregelen van kracht zijn. Bekijk hier alle maatregelen die de Europese Commissie heeft opgesteld voor de reisbranche.

Een kosteloze annulering kan alleen bij een negatief reisadvies. Ook in Nederland gelden aanvullende gezondheidsmaatregelen. Dat betekent dat dit geen geldige reden is om jouw vakantie kosteloos te annuleren. Bekijk ook het artikel van MAX Ombudsman Jeanine Janssen over pakketreizen in coronatijd.

Aan het annuleren van je vakantie zijn altijd kosten verbonden. Hierin gelden altijd de voorwaarden van de uitvoerende touroperator + € 50,- administratiekosten. De regel luidt wel - hoe eerder je annuleert, hoe lager de annuleringskosten zijn. Lees onze voorwaarden zodat de annuleringskosten geen verassing voor je zijn.

Nee, de annuleringskosten komen niet boven op de aanbetaling die reeds is gedaan. Het bedrag van de annuleringskosten wordt verrekend met je aanbetaling. Dus stel je hebt een nota gekregen met annuleringskosten van €500,- en je hebt al €100,- aanbetaald, dan wordt de openstaande rekening dus €400,-. Je betaalt de kosten dus niet dubbelop. Lees onze voorwaarden zodat de annuleringskosten geen verassing voor je zijn.

Het staat je natuurlijk vrij om de kosten voor het annuleren op de vragen of om daadwerkelijk je vakantie te annuleren. Het berekenen van annuleringskosten doen wij momenteel niet meer telefonisch maar zetten we door aan onze extra helpers aan de zijlijn. Zo houden we de telefonische lijnen open voor andere vragen. Stuur ons een e-mail naar info@vakanties.nl met de wens om je vakantie te annuleren. Wij berekenen dan de annuleringskosten en vragen en sturen je deze per e-mail toe.

In de meeste gevallen worden annuleringen i.v.m. het coronavirus niet gedekt door je verzekering. Heb je via ons een verzekering bij De Europeesche bijgeboekt? Dan biedt de standaard annuleringsverzekering hiervoor geen dekking. Meer informatie vind je op de website van de Europeesche.

Niet via ons verzekerd? Vraag vooraf dan ook altijd even na bij jouw verzekeraar wat er voor jouw situatie geldt.