Vakantie Bulgarije

  • Betaalbaar genieten
  • Cultuur in Nessebar
  • Uitgaan in Sunnybeach
Maak kennis met de prachtige natuur en authentieke cultuur tijdens je vakantie naar Bulgarije.
Aqua Paradise Resort Lion Sunny Beach Hotel Melia Grand Hotel Hermitage Izola Paradise Hotel - All Inclusive Melia Sunny Beach Sunset Resort Aqua Hotel Villa List Graffit Gallery Design Hotel Divesta

Bulgarije is een enorm gastvrij land. Naast dat het land perfect geschikt is voor een strandvakantie heeft het een prachtige natuur en rijke cultuur te bieden. Bulgarije staat bekend om zijn smeltkroes aan culturen. Je zal hier invloeden vinden vanuit de Griekse, Slavische, Perzische en Ottomaanse cultuur vinden. Dit is terug te zien in onderandere de architectuur, dans en muziek, kunst en eten die je tijdens je vakantie kan terugvinden in Bulgarije.

 

Wat kan ik doen in Bulgarije?

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en heeft een heleboel prachtige musea en grote zalen waar de grootste concerten en festivals worden gegeven. Daarnaast heeft de stad genoeg barretjes voor een gezellig avondje uit. Deze stad is dus perfect voor een citytrip of een leuk dagtripje. Eén van de hoogtepunten die je in Sofia kan vinden is de St. George Rotunda. In het hart van de historische wijk Serdica vindt dit kleine rode kerkje. Dit kerkje is het oudste gebouw van de hele stad. Het is namelijk rond het jaar 300 gebouwd. 

Een van de bekendste badplaatsen is toch wel Sunny Beach. Deze plek staat garant voor een vakantie voor feest en gezelligheid. De reden voor het aantrekken van zoveel jonge toeristen is omdat het nachtleven er super goedkoop is! Tijdens je vakantie Sunny beach kan je jezelf prima vermaken met bartochten en dagjes op de partyboat voor de Bulgaarse kust. 

In het noorden van Bulgarije vindt je de mooiste watervallen die je waarschijnlijk ooit gezien hebt! Meer dan 800 jaar geleden zijn de Krushuna watervallen ontstaan door kluizenaars die in deze bossen woonde. Vandaag de dag zijn de watervallen een enorm populaire plek om te bezoeken, want ze zijn prachtig!

 

Wat kan ik eten in Bulgarije

De Bulgaarse keuken heeft de volgende kenmerken: hartig, gegrild en gestoofd. Daarnaast zijn er ook veel vegetarische gerechten te vinden in de Bulgaarse keuken. Een traditioneel ontbijt begint met banitsa, een gebakken pastei met een vulling van kaas en ei. De meeste Bulgaren starten hun dag met deze lekkernij. Als lunch wordt er vaak een lichte salade geserveerd, dit ter compensatie voor het zware ontbijt. Tijdens het avondeten worden er wel verschillende vleesgerechten geserveerd waaronder kebab. Drink hierbij een lokaal gebrouwen glaasje raki en je Bulgaarse vakantie is compleet.

 

Het weer in Bulgarije

Het weer in Bulgarije wordt gekenmerkt door een landklimaat, waarbij de zomers warm zijn en de winters koud. Aan de kant van de Zware Zee heeft er een typisch mediterraans klimaat. Zomers kruipen de temperaturen hier op tot wel 30 graden! Ga ja aan het begin van zomerseizoen op vakantie, hou dan rekening met regen.Dit wist je nog niet over Bulgarije!

Bulgarije behoort tot een van de oudste landen van Europa. Het land is namelijk ontstaan rond het jaar 680 en is nog steeds het hart van de Balkan. 
Copyright GIATA 2015-2020, client ref. 126659     14:42:52 | 1,29 | Vakanties | NMT-WEB-122 TourWeb © NetMatch
nm-pixel