Recept: Braziliaanse Brigadeiros

Oké, toegeven: het zijn officieel geen chocoladetruffels, maar ze lijken er wel op! Fan van hagelslag? Dan zijn Brigadeiros zeker iets voor jou. Nu hoef je niet op vakantie naar Brazilië om ze te eten, hoewel het wel een goed excuus is natuurlijk. Lees snel dit recept voor brigadeiros, zodat je snel van deze heerlijke snack kan genieten! Ik hou zelf erg van dit recept, omdat het snel en makkelijk is, maar wel heel bijzonder en lekker!

 

Wat heb je nodig?

  • 1 eetlepel boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 3 eetlepels cacao
  • Hagelslag

 

Zo maak je het klaar

Doe wat boter in een steelpan en laat it smelten, maar niet bruin worden. Vervolgens voeg je het blikje gecondenseerde melk toe. Roer hier de drie eetlepels cacao doorheen en breng het aan de kook. Laat dit net zolang koken totdat het begint in te dikken. Tip: als je een streep over de bodem van de pijn kunt trekken, is het cacaomengsel voldoende gekookt! Dan is het dus dik genoeg.

Vervolgens doe je dit cacaomengsel in een schaal en laat je het afkoelen. Let hierbij wel goed op, want het cacaomengsel is natuurlijk erg heet doordat het gekookt heeft. Verbrand je vingers niet!

Zodra het mengsel op kamertemperatuur is, kun je er balletjes van draaien. Dit gaat het makkelijkste zodra je je handen een beetje hebt ingevet met boter. Leg de hagelslag in een schaal zodat je de balletjes hier doorheen kunt rollen.

Laat de balletjes verder opstijven in de koelkast en haal ze vlak voor het serveren uit de koelkast!

“desfrutar da sua refeição” ofwel: eet smakelijk!

recept brigadeiros

Nieuwsgierig naar Brazilië?

Na het proberen van dit recept voor brigadeiros heb je natuurlijk zin in een vakantie naar Brazilië! Het is een exotische bestemming met tropische temperaturen! Wij hebben de leukste vakanties naar Brazilië alvast voor je opgezocht.

Bekijk onze vakanties naar Brazilië