Recept: Gambiaanse Domoda

Wie aan Gambia denkt, denkt misschien niet meteen aan lekker eten. Toch zijn er ontzettend veel lekkere Afrikaanse gerechten, die absoluut het proberen waard zijn. In Gambia eet de lokale bevolking veel vlees. Het vlees dat zij voornamelijk eten is kip en rund. Het grootste deel van de bevolking is namelijk islamitisch. Er zijn dus bijna geen lokale gerechten met varkensvlees. Tijdens een vakantie in Gambia zul je genoeg westerse restaurants vinden met pizza’s of burgers. Maar wat is er nu leuker dan een lokaal gerecht proberen? Als je het nog een beetje spannend vindt om een typisch Gambiaans gerecht op vakantie te proberen, kun je het natuurlijk ook eerst zelf maken! Domoda is één van de bekendste Gambiaanse gerechten. Ik heb dit recept voor Gambiaanse Domoda voor je gevonden, waardoor jij het makkelijk klaar maakt.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo kipfilet
  • 400 gram witte rijst
  • 200 gram pindakaas met stukjes noten
  • 3 tomaten
  • 2 uien
  • 4 eetlepels palmolie
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout

 

Zo maak je het klaar

Allereerst hak je uien en tomaten fijn. Als je dit hebt gedaan kun je deze samen met 1 theelepel zout en 1 theelepel chilipoeder pureren. Het makkelijkste is om hiervoor een keukenmachine te gebruiken. Snijd de kip in stukken en laat de stukken enkele uren marineren in het mengsel.

Als je de kip een aantal uren hebt laten marineren, kun je verder met het bereiden van dit heerlijke gerecht. Om te beginnen verhit je wat olie in een pan. Begin ook met het koken van de rijst, volgens de instructies van het pak. In de tussentijd neem je de kip uit de marinade en veeg je deze droog (gooi de marinade niet weg!). Als de olie verhit is, doe je de kip in de pan en laat je ze met gesloten deksel braden in de pan. Voeg na enkele minuten de marinade toe aan de kip en laat het geheel ongeveer 10 minuutjes sudderen.

Doe de pindakaas in een kom en roer het los met 100 milliliter warm water. Als het een beetje los is, voeg je het toe aan de pan met kip. Voeg nog 1 theelepel chilipoeder toe en laat het met de deksel op de pan nog eventjes stoven.

‘Domooro diemaa!’ Oftewel, eet smakelijk!

recept Domoda

Meer Gambia?

Wil jij meer proeven van het prachtige land Gambia? Boek dan een vakantie naar Gambia en probeer nog meer lokale gerechten! Wij hebben de leukste vakanties al voor je opgezocht.

Bekijk onze vakanties naar Gambia