Recept: Maltese Pastizzi

Tijdens mijn vakantie vind ik het altijd ontzettend leuk om lokale gerechten te proeven. Maar het allerlekkerste vind ik kleine tussendoortjes die bekend zijn in andere landen. Je kunt ze vaak kopen in kleine winkeltjes of kraampjes langs de weg. Je moet even goed zoeken, maar meestal is het echt de moeite waard. Zo ging ik in Malta opzoek naar het beste tussendoortje. Er werd mij verteld op zoek te gaan naar pastizzi. Het is klein gebakje gemaakt van bladerdeeg. Je hebt ze in verschillende soorten; met een zoete vulling of met een hartige vulling. De pastizzi met hartige vulling was absoluut mijn favoriet en daarom deel ik graag het recept voor Maltese pastizzi met je!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram bladerdeeg
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram fijne suiker
  • 2 eieren
  • Vloeibare honing

 

Zo maak je het klaar

Om te beginnen rol je rol bladerdeeg helemaal uit. Uit dit bladerdeeg snijd je 8 vierkantjes van ongeveer 12 centimeter breed. Meestal is het bladerdeeg al voorgesneden in vierkantjes. Dat scheelt jou weer een stap!

Zorg er voor dat je je oven voor verwarmt op 200 graden.

Dan ga je aan de slag met de vulling. Klopt het eigeel van 1 ei los. Dit eigeel meng je vervolgens met de ricotta. Doe vervolgens alle suiker bij het mengsel en meng het nog even goed door elkaar.

De vulling verdeel je over de 8 vierkantjes van bladerdeeg. Vouw vervolgens de punten van het bladerdeeg naar het midden toe. Duw de randjes goed tegen elkaar aan en zorg dat het pakketje dicht zit. Het pasteitje mag namelijk niet open vallen.

Klop het andere ei nu los en gebruik dit om de pasteitje te bestrijken. Leg de pasteitjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. De pasteitjes zijn nu klaar om in de oven te gaan! Laat ze ongeveer 25 minuutjes bakken in de oven, tot ze mooi bruin worden.

Als de pasteitjes klaar zijn laat je ze eventjes afkoelen. Strijk dan een beetje vloeibare honing over de pasteitjes en smullen maar!

‘Igawdi l-ikla tieghek!’ Oftewel, eet smakelijk!

Recept Maltese pastizzi

Nieuwsgierig naar Malta?

Ben jij na het proberen van dit recept voor Maltese pastizzi ook zo benieuwd naar de rest van de Maltese keuken? Probeer het uit tijdens een vakantie naar Malta! We hebben de leukste vakanties naar Malta alvast voor je uitgezocht.

Bekijk onze vakanties naar Malta