Recept: Maldivische Mas Huni

Dit recept voor Mas Huni is op de Malediven heel populair als ontbijt. Maar met wat extra toevoegingen is dit ook een ideaal recept voor de lunch. Ik presenteer: tonijnsalade met pita broodjes. En mocht je er zin in hebben: oefen alvast met tonijnsalade als ontbijt zodat je gelijk met de locals mee kan ontbijten tijdens jouw vakantie op de Malediven. Voor nu leer ik je hoe je dit heerlijke recept voor Mas Huni eenvoudig kan maken! Binnen 15 minuten zet je dit op tafel, en genieten maar!

 

Wat heb je nodig

  • ​320 gram tonijn in zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 schone limoen
  • 25 gram gemalen kokos
  • 1 krop babyromainesla
  • 4 pitabroodjes
  • Een broodrooster

 

Zo maak je het klaar

Laat de tonijnen uitlekken en plaats de tonijn daarna in een ruime kom. Snipper de ui vervolgens zo fijn mogelijk. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Dit voeg je toe aan de kom met tonijn. Zorg ervoor dat de schil van de limoen schoon is. De schip rasp je boven de kom en daarna pers je de vrucht uit. Voeg het sap toe aan de tonijn. Vervolgens voeg je de kokos toe en meng je alles met een vork door elkaar totdat de tonijnsalade in jouw ogen een fijne structuur heeft.

Daarna haal je de blaadjes van de krop sla, was de bladeren en droog de bladeren. Nu komt de brood rooster van pas! Hierin rooster je de pitabroodjes. Snijd ze daarna open en vul ze met de sla en de tonijnsalade. Klaar om te eten!

Normaal gesproken zeggen we in de taal van het land “eet smakelijk”. De taal op de Malediven is echter een mengelmoes van Arabisch, Hindu en Urdu. Dus hierbij zeggen we gewoon “eet smakelijk” tegen je!

recept mas hun

Naar de Malediven?

Heeft dit recept voor Mas Huni je enthousiast gemaakt voor de Malediven? Hier kan je genieten van parelwitte stranden, azuurblauw water, palmbomen en heel veel zon! Wij hebben de mooiste vakanties voor je uitgezocht.

Bekijk onze vakanties naar de Malediven