Recept: Bulgaarse buterki met pompoen

De Bulgaarse keuken is voor de meeste Nederlanders geen keuken waar we gelijk aan denken. Zonde, want Bulgarije heeft enorm veel lekkere gerechten! Ga je binnenkort op vakantie naar Bulgarije of heb je gewoon zin in een nieuw gerecht? Dan zit je hier zeker goed, want met dit recept voor buterki met pompoen zet je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. Zo waan je jezelf toch een beetje in Bulgarije!
Buterki zijn kleine gevulde bladerdeeg hapjes. Deze kunnen hartig gevuld zijn, maar ook met kaas of worst en met een zoete vulling zoals pompoen, suiker en walnoten! Ideaal voor de snelle kokers onder ons, want dit gerecht staat binnen een mum van tijd op tafel.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 pak bladerdeeg uit de diepvries
  • 500 gram pompoen
  • 120 gram gehakte walnoten
  • 5 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • Poedersuiker

Zo maak je het klaar

Als allereerste verwarm je de oven voor op 180 graden. Tegelijkertijd laat je de bladerdeeg vellen uit de diepvries ontdooien. Daarna rasp je de pompoen op een fijne rasp zodat je fijne stukjes pompoen krijgt. De suiker meng je met de geraspte pompoen en met de gehakte walnoten.

Op het ontdooide bladerdeeg vel leg je een kleine hoeveelheid ter grootte van een bergje van het mengsel. De randen maak je vochtig en daarna vouw je de bladerdeeg dicht als een driehoek en druk je de randen goed op elkaar. Op deze manier komen de randen niet los tijdens het bakken. Deze randen kun je nog extra aandrukken met een vork. Vervolgens leg je de gevulde bladerdeeg vellen in een ingevet bakblik.

Daarna klop je het ei los met een eetlepel water en bestrijk je de buterki met het eimengsel. Nu kun je de buterki’s in de voorverwarmde oven plaatsen gedurende 20-30 minuten. Bak ze totdat ze goudbruin zijn. Bij het serveren bestrooi je ze nog met wat poedersuiker en klaar!

Deze heerlijke hapjes zijn ideaal voor op een feestje, als iets lekkers bij de thee of koffie of zelfs als toetje! Vergeet ze ook zeker niet in Bulgarije te proeven als je daar op vakantie gaat.

Насладете се на храната си ofwel: eet smakelijk!

recept buterki pompoen

Op vakantie naar Bulgarije?

Heb jij door dit recept zin gekregen in een vakantie naar Bulgarije? Dit bijzondere land is de ideale bestemming voor een leuke citytrip, maar is ook geschikt voor een strandvakantie! Wij hebben de beste vakanties naar Bulgarije al voor je opgezocht.

Bekijk onze vakanties naar Bulgarije