Vakanties zijn heerlijk, maar lang in het vliegtuig zitten is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Wil jij in slechts 3 uur vliegen naar de zon of naar een mooie stad? Dat kan! Je hoeft namelijk niet altijd lang in het vliegtuig te zitten om bij een mooie bestemming te komen. Daarom heb ik voor jou de leukste bestemmingen op maximaal 3 uur vliegen voor je op een rijtje gezet.

 

5 bestemmingen op maximaal 3 uur vliegen

maximaal 3 uur vliegen

Malaga

Op zo’n 2 en half uur vliegen vind je de Spaanse luchthaven van Malaga. Malaga heeft ontzettend veel te bieden en heeft voor iedereen wel wat. De havenstad heeft een pier, prachtige stranden en interessante historische gebouwen die je kunt bezoeken. De stad is perfect voor een stedentrip! Maar vliegen naar Malaga betekent ook niet meer dan maximaal 3 uur vliegen naar de zon. Malaga ligt namelijk aan de heerlijke Costa del Sol, waar je kunt genieten van een echte zonvakantie. Kies jij voor het gezellige Torremolinos, de plek waar je veel Nederlanders tegen zult komen? Of ga je liever naar het levendige Marbella, waar je een zonvakantie perfect kan combineren met het uitgaansleven.

maximaal 3 uur vliegen

Tirana

Een andere bestemming op maximaal 3 uur vliegen is Tirana. Tirana is de hoofdstad van Albanië. Om hier te komen zul je ongeveer 2 en half uur in het vliegtuig moeten zitten. Tirana heeft een fascinerende geschiedenis. Tot 1991 kende het land een zwaar communistisch regime, waarvan nog veel te zien is. Nu is Tirana een gezellige stad, waar je veel kunt beleven. Ben je toch opzoeken naar een zonvakantie? Ook dat kan als je naar Tirana vliegt! In Albanië kun je namelijk ook terecht voor een strandvakantie. In Durres heb je veel hotels die direct aan het strand liggen. Zo geniet jij echt van zon, zee en strand tijdens je vakantie.

maximaal 3 uur vliegen

Mallorca

Met maximaal 3 uur vliegen zit je in de zon van het Spaanse eiland Mallorca. Mallorca heeft écht voor iedereen wel wat te beleven. Zo is het eiland perfect voor een echte gezinsvakantie, met vele kindvriendelijke hotels. Kies bijvoorbeeld voor Playa de Palma, de gezellige hoofdstad van het eiland. Dit is ook de plaats van de luchthaven waar je zult landen. Ook is Cala d’Or, wat van oorsprong een vissersdorp is, een heerlijk vakantie oord. Naast Playa de Palma vind je El Arenal, een echte feestplaats. Hier zijn vele verschillende Nederlandse bars, waar veel Nederlanders op afkomen.

maximaal 3 uur vliegen

Algarve

Om in de prachtige Portugese streek Algarve te komen vlieg je naar de luchthaven van Faro. Oké, ik moet toegeven dat dit iets langer is dan 3 uur, namelijk 3 uur en 5 minuten, maar dat is natuurlijk geen probleem als je weet op wat voor prachtige bestemming je gaat komen. In de Algarve zijn witte zandstranden en prachtige baaien. Daarnaast zijn er verschillende historische bezienswaardigheden die zorgen voor genoeg afwisseling tijdens je vakantie. Hou jij van echte gezelligheid? Ga dan eens naar Albufeira, waar je geniet van het uitgaansleven in één van de bars en discotheken.

maximaal 3 uur vliegen

Kreta

Jij wilt maximaal 3 uur vliegen naar de zon om te genieten van een heerlijke vakantie in de zon, op een bestemming waar veel te beleven is? Dan is Kreta wat voor jou! Naast de heerlijke zandstranden en mooie natuur vind je hier ook veel historische gebouwen die zeker een bezoekje waard zijn. Over het hele eiland zijn verschillende badplaatsen gevestigd, waaronder de populaire plaatsen RethymonChania en Malia. Lees voor de mooiste stranden eens het blog ‘De 6 mooiste stranden van Kreta‘! Ook op dit eiland is er een echt uitgaanscentrum, namelijk het bekende Chersonissos. Dé plek waar jij een dansje waagt tijdens je vakantie.