Wil jij deze zomer op vakantie maar heb je nog geen idee waarheen? Dan zit je hier juist! Ik heb namelijk de meest populaire vakantiebestemmingen voor deze zomer op een rijtje gezet. Voor iedereen die een zonbestemming zoekt in de vakantie, is er wel wat te vinden in dit lijstje; of je nu een verre reis wilt maken, of liever in Europa blijft. Hopelijk kan ik je wat inspiratie geven voor je vakantie, want hier vindt je de 10 leukste, mooiste en meest populaire vakantiebestemmingen voor de zomer van 2020.

Populaire vakantiebestemmingen

1. Griekenland

Griekenland heeft ontzettend veel mooie plekjes te bieden, dus het kiezen waarheen je op vakantie wilt in dit prachtige land is niet altijd even makkelijk. Het land bestaat uit zo’n 6000 verschillende eilanden, waarvan er 227 bewoond zijn. Omdat er zo veel keuze is, is er voor ieder wat wils. Ook ontdek je telkens weer wat nieuws als je het mooie Griekenland bezoekt. Er zijn prachtige witte stranden en het land heeft een rijke geschiedenis. Daardoor kun je ultiem relaxen maar is er ook veel te zien. Onze lievelingseilanden zijn Kreta, Corfu, Zakynthos, Santorini en Mykonos. Maar welk eiland het ook wordt, genieten ga je zeker tijdens een vakantie in Griekenland.

Spanje

2. Spanje

Niet voor niets is Spanje zo ontzettend geliefd bij de Nederlandse vakantiegangers. Het is duidelijk één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Het land biedt heerlijke temperaturen aan in de zomer en je gaat je zeker thuis voelen Spanje. Houd je bijvoorbeeld van Nederlandse gezelligheid? Kies dan voor Torremolinos, aan de Costa del Sol, waar je dit zeker terug gaat vinden. Wil je juist het idee hebben dat je in een totaal ander land bent? Kies dan voor één van de prachtige Canarische Eilanden. Helemaal los gaan tijdens je vakantie kan in El Arenal op Mallorca of Lloret de Mar aan de Costa Brava. Één ding is zeker: voor iedereen is er een passende vakantie in Spanje.

Populaire vakantiebestemmingen

3. Italië

La vita è bella! Italië heeft voor iedereen wel wat. In de zomervakantie kan het in de Italiaanse steden zoals Rome en Milaan misschien erg heet zijn, maar de Italiaanse kust is een perfecte zonbestemming voor een vakantie! De kustplaatsen zijn populaire vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie aan de Italiaanse Rivièra. Niet alleen de zee zorgt voor verkoeling in Italië, ook de Italiaanse meren zoals het Gardameer zijn populaire vakantiebestemmingen. Geniet van de prachtige cultuur en het heerlijke eten dan het land je allemaal te bieden heeft!

Thailand

4. Thailand

In het grootste gedeelte van Thailand is het in onze zomer regenseizoen. Toch is een vakantie in Thailand als zonbestemming mogelijk in de zomervakantie! Meestal zijn de regenbuien maar kort en het blijft warm weer. Vooral op de eilanden Ko Samui, Koh Phangan en Koh Tao is genoeg zon te bekennen in de zomervakantie! Er kan af en toe een tropische bui vallen. Dit gebeurt voornamelijk in de namiddag. Maar dit neem je natuurlijk graag voor lief als je kijkt naar de geweldige eilanden! Geniet van de prachtige stranden, de boeddhistische cultuur en de heerlijke Thaise keuken. Je gaat gegarandeerd een leuke vakantie beleven in het land van de glimlach.

beste deals : Turkse kust

5. Turkije

Als je een echte zonbestemming zoekt voor je vakantie dan zit je in Turkije zeker goed! In de zomer is het hier namelijk ontzettend warm en zal er genoeg zon zijn om lekker bij te bruinen. Ook is er een prachtige cultuur en natuur, waardoor er veel te doen is in het mooie land. Ook in Turkije is er genoeg keuze in populaire vakantiebestemmingen. Er zijn super leuke badplaatsen zoals Kusadasi en Alanya. Verder is Bodrum de mooiste kustplaats van het land. Aan de Turkse Rivièra vind je de mooiste resorts waar je vaak een all-inclusive verzorging hebt. Zo kom je zeker niets te kort tijdens je vakantie!

Turkije

6. Portugal

Portugal heeft een zacht klimaat, waardoor het niet vaak extreem heet wordt. Het is hier bijna het gehele jaar zonnig. Hierdoor is de bestemming ideaal als zonvakantie. Kies bijvoorbeeld voor een strandvakantie naar Algarve. Deze regio kent prachtige brede zandstranden en baaien, maar ook interessante historische bezienswaardigheden. Zoek je een plek waar geen massatoerisme is? Dan is een vakantie in de regio Costa Verde zeker iets voor jou! In het prachtige landschap van deze regio kom je helemaal tot rust. Of kies voor het mooie bloemeneiland Madeira als je van natuur houdt.

Populaire vakantiebestemmingen

7. Indonesië

Wil jij deze zomer een vakantie naar een ver land maken maar heb je nog geen idee waarheen? Kies dan voor Indonesië! Het is een heel groot land en daardoor is het super veelzijdig, er is voor iedereen wat wils. Indonesië heeft prachtige stranden, een jungle en een mooie onderwaterwereld. De eilanden Bali en Lombok kennen prachtig weer in de zomervakantie en zijn dus perfect als zonbestemming. Tijdens je vakantie op één van deze eilanden zul je je geen moment vervelen. Door het tropische klimaat kleurt de natuur op de eilanden prachtig groen. Ook vind je hier de mooiste rijstvelden en zie je hier veel van de interessante cultuur.

Kroatië

8. Kroatië

Kroatië is één van de super populaire vakantiebestemmingen voor in de zomervakantie. Ondanks dat er wat kans is op regen, is het weer goed genoeg voor een echte zonbestemming. De temperaturen kunnen hier namelijk hoog oplopen in de zomermaanden. Opzoek naar wat afwisseling? Tijdens een vakantie in de regio Istrië kun je genieten van het strand, maar ook verschillende culturele bezienswaardigheden bewonderen. Tot rust komen doe je in de regio Dalmatië, waar je kunt genieten van de mooiste natuur of kunt ronddwalen in één van de middeleeuwse steden.

Populaire vakantiebestemmingen

9. Egypte

Ben je helemaal gek op de zon en kun je goed tegen de warmte? Dan is een vakantie naar zonbestemming Egypte zeker wat voor jou. Wie wat minder goed tegen de warmte kan, kan beter naar één van de andere prachtige landen uit dit lijstje gaan. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om af te koelen. Zo liggen veel van de hotels in ons aanbod direct aan het strand. Ook kent Egypte de mooiste resorts met grote zwembaden voor genoeg verkoeling. Wist je trouwens dat er in de Rode Zee hele mooie plekjes zijn om te duiken en snorkelen? Ook zijn er geweldige excursies te doen in de woestijn en kan je de piramides bewonderen. Je gaat je niet vervelen in Egypte!

Curaçao

10. Curaçao

Curaçao is het populairste ABC-eiland en dat is niet voor niks. Het is een geweldig eiland om te bezoeken op je zonvakantie. Je vindt er prachtige stranden en azuurblauwe zeeën. Hier zijn ook super mooie duik- en snorkelplekken te vinden die zeker een bezoekje waard zijn. Er is een tropisch klimaat, namelijk gemiddeld 27 graden per dag. De laagste temperatuur ooit gemeten op Curaçao is 19 graden dus je zal het hier niet snel koud hebben. Dit alles maakt het natuurlijk erg aantrekkelijk om dit paradijsje te bezoeken. En nog een voordeel is dat je hier gewoon lekker Nederlands kan blijven praten! Curaçao hoort daarom zeker bij één van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederland.

Bijzondere vakantiebestemmingen

Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020

Ben je nog niet uitgekeken op alle prachtige vakantiebestemmingen? De blog 'bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020' is perfect voor als je eens iets anders wilt! Je ontdekt hier prachtige en bijzondere bestemmingen.

Lees ook!