Als je denkt aan een zonvakantie in Europa, dan denk je al snel aan standaard bestemmingen zoals Spanje of Turkije. Dat zijn fantastische vakantiebestemmingen waar van alles te beleven valt. Maar, we kunnen het ons heel goed voorstellen dat je soms even wat anders wil. Geen Spanje, maar Malta. Of wat dacht je van Cyprus? Genoeg andere mogelijkheden voor bijzondere vakantiebestemmingen. Haal je inspiratie uit onze top 10 bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020.

 

Top 10 bijzondere vakantiebestemmingen

Paphos

Paphos op Cyprus

De naam Paphos spreek je uit als Pafos. Het is één van de bekendste badplaatsen van Cyprus. Als je op zoek bent naar een veelzijdige vakantie, dan is dit dé vakantiebestemming voor jou. Het onderste gedeelte van de stad staat boordevol met archeologische bezienswaardigheden die zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Aan de andere kant heb je in Paphos ook een aantal mooie stranden, waaronder Coral Bay. Wil je een heel bijzonder uitstapje maken? Ga dan naar de Adonis Baths. Deze plek is geheel terecht één van de mooiste plekken op het hele eiland!

Chalkidiki

Chalkidiki in Griekenland

Als we je vragen om een aantal Griekse eilanden, dan kan je vast Kreta, Rhodos en Kos opnoemen. Maar heb je ook weleens gehoord van Chalkidiki? Dit nog wat onbekendere schiereiland is niet minder leuk. Hou je meer van een rustige vakantie? Dan is Sithonia iets voor jou! Sithonia ligt iets meer afgelegen en heeft prachtige verborgen baaien en afgelegen stranden. Als je meer van de wat drukkere badplaatsen houdt, dan is Kassandria de perfecte vakantiebestemming. Hier is het meer toeristisch en vind je ook grote resorts. Chalkidiki is erg bergachtig. Daarom is dit eiland perfect als je van wandelen houdt.

Malta

Malta

Het eiland Malta is de perfecte vakantiebestemming voor een echte zonvakantie. Het lijkt net een paradijs, maar dan dicht bij huis. Er zijn talloze stranden te vinden met schoon zand en helderblauw water. Houd je van watersport? Ook dan is Malta perfect. Het eiland staat namelijk bekend om de prachtige snorkel- en duikgebieden. Wat Malta zo bijzonder maakt, is dat er op het kleine eiland ruim 360 verschillende kerken te vinden zijn.

de Seychellen

De Seychellen

Prachtige witte bounty stranden, helderblauwe zee en prachtige resorts. Bij deze woorden denk je vast direct aan de Malediven, maar we hebben het over de Seychellen. Het ligt in de Indische Oceaan, wat zo’n 11 uur vliegen is (met vaak een tussenstop). De Seychellen is een enorm toegankelijke vakantiebestemming. Er liggen veel verharde wegen en merendeels van de bevolking spreekt Engels. Tijdens je vakantie naar de Seychellen hoef je je niet te vervelen. Ga snorkelen of duiken en verken de onderwaterwereld. Wil je liever de eilanden zelf verkennen? Er zijn verschillende natuurreservaten waar je door de prachtige bossen loopt.

bijzondere vakantiebestemmingen

Bulgarije

Het land Bulgarije staat bekend om de gastvrijheid. Naast dat het land perfect is voor een strandvakantie, heeft het een prachtige natuur. Vooral de rijke cultuur van Bulgarije is erg bijzonder. Bulgarije wordt gekenmerkt door de smeltkroes aan culturen. Je zal hier invloeden vinden vanuit de Griekse, Slavische, Perzische en Ottomaanse cultuur vinden. Dit is terug te zien in onderandere de architectuur, dans en muziek, kunst en eten. Kortom, er is genoeg te beleven in Bulgarije!

bijzondere vakantiebestemmingen

Kroatie

Misschien ben je op zoek naar een vakantie met wilde bossen en watervallen? Of een vakantie met cultuur en historische bezienswaardigheden? Liever een ontspannen strandvakantie? Kroatië heeft het allemaal! Geniet van een ontspannen strandvakantie aan de Adriatische kust of plan je stedentrip naar Dubrovnik! Daarnaast het Kroatië ook heel veel eilanden, 1246 om precies te zijn. Deze eilanden zijn niet allemaal bewoond.

bijzondere vakantiebestemmingen

Montenegro

Eén van de pareltjes van de Balkan is zonder twijfel Montenegro. De inwoners zijn wel gefocust op toerisme, maar Montenegro is nog vrij onbekend onder de Nederlandse vakantiegangers. We hopen dat dit in de komende tijd gaat veranderen, want het is een prachtig land. Montenegro bestaat voor het grootste gedeelte uit beschermde natuurreservaten. Ideaal dus als je een echte natuurliefhebber bent. Hou je meer van strandvakanties? Vergis je niet, want in Montenegro vind je prachtige stranden, bijvoorbeeld in Budva. Deze stad is zo mooi, dat hij vaak mini-Dubrovnik wordt genoemd. Hoe dan ook, Montenegro heeft alles in huis voor een fantastische vakantie.

bijzondere vakantiebestemmingen

Azoren

Dat Portugal een fantastisch vakantieland is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar wist je dat Portugal nog een eilandengroep heeft? Dat zijn de Azoren, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Het is eigenlijk Portugal, maar dan met een subtropisch klimaat. De Azoren bevatten in totaal 9 eilanden, waarvan Santa Maria en Sao Miguel de meest bekende zijn. Op San Miguel vind je drie vulkanen met een aansluitend heuvelachtig landschap. Perfect voor mooie wandelingen door de natuur. In de steden op het eiland vind je tientallen historische gebouwen.

Kaapverdië

Kaapverdië

De naam alleen al klinkt als een tropisch paradijs. Je wordt niet teleurgesteld, want dat is Kaapverdië ook. Kaapverdië ligt redelijk dichtbij, namelijk op maar 7 uur vliegen. Het fijne aan Kaapverdië is dat het niet perse een zomer- of een winterbestemming is. Het is er het gehele jaar door een heerlijke temperatuur, gemiddeld zo’n 24 graden. Je kan er dus het gehele jaar door terecht voor jouw welverdiende zonvakantie vol met hagelwitte stranden, helderblauwe wateren en een enorm gastvrije bevolking.

Agadir

Agadir

Als je aan Marokko denkt, dan denk je al snel aan de grote steden MarrakechCasablanca en Fès. Maar wist je dat Marokko ook een geweldige kustlijn heeft met badplaatsen waar je geniet van een fantastische zonvakantie? Agadir is zonder twijfel dé gezelligste badplaats in heel Marokko. De stad heeft een prachtig zandstrand dat aansluit aan de gezellige jachthaven. Als je even een pauze wilt van het zonnen, wandel je door de haven om de grote boten te bekijken. En de zonnige stad heeft een kleurrijke typische Marokkaanse souk. Agadir is een unieke badplaats, omdat de stad eigenlijk aan de voet van het Atlasgebergte ligt. Hierdoor is Agadir eigenlijk een afgeschermde baai met een warm briesje vanuit de Sahara. Heerlijk, toch?

bijzondere vakantiebestemmingen 2020

De 10 mooiste paradijsjes in Europa

Naast deze bijzondere vakantiebestemmingen, heeft Europa ook nog een aantal paradijsjes die je gezien moet hebben. Mooie stranden op maximaal 4 uur vliegen, hoe fijn! Wij hebben de 10 mooiste paradijsjes in Europa alvast voor je op een rijtje gezet.

Lees meer