De mooiste riads in Marrakech

Tijdens een vakantie in Marrakech zou je willen dat je meer oren, ogen en handen had. Deze prachtige stad prikkelt al je zintuigen, vooral die riads zijn prachtig! Je bent dan ook niet snel uitgekeken. De mooiste plekken zijn vaak verborgen en dus is het soms even goed zoeken. Je moet jezelf natuurlijk ook wel wat rust gunnen. Dat kan perfect met een verblijf in één van de mooiste riads in Marrakech! Wij hebben de mooiste riads alvast voor je op een rijtje gezet.

 

Wat is een riad eigenlijk?

Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis. Meestal heeft een riad ook een atrium (een centrale ruimte in een gebouw) of een binnentuin. Als je ooit in een riad bent geweest, dan weet je hoe mooi deze binnentuinen eruit zien. Het Marokkaanse woord voor tuin is ook ryad. Vroeger waren riads vooral huizen voor de rijkere mensen, tegenwoordig zijn veel riads omgetoverd tot hotels waar jij in kan verblijven.

Wij hebben de 5 mooiste riads in Marrakech voor jou op een rij gezet.

Mooiste riads Marrakech

1. Riad Karmela Princesse

Deze nieuwe en zeer luxe riad heeft een kleurrijke moderne Marokkaanse/ Franse inrichting. Tijdens je overnachting hier word je elke dag in de watten gelegd door het vriendelijke personeel. Je komt helemaal tot rust in deze riad door de  welnessfaciliteiten en het zonneterras. De riad ligt midden in het centrum van Marrakech omgeven door barretjes, restaurants en winkeltjes. Na de drukke medina verkend te hebben, kom je terug naar Riad Karmela Princesse om weer helemaal te ontspannen.

Riad Karmela Princesse

Riad Karmela Princesse

Verblijf in een prachtige en typisch Marokkaanse kamer

Bekijk riad
mooiste riads Marrakech

2. Riad Dar Attika

Deze riad is prachtig ingericht en geeft je een warm gevoel. Er zijn massages en manicures te boeken, en je regelt vanuit de riad leuke excursies in Marrakech. Dar Attika heeft het uiterlijk van de traditionele woning van de medina en je kunt er heerlijk ontspannen op het terras en bij de fontein. Er zijn Marokkaanse avonden met dansers en muzikanten. Verder is de ligging perfect. Riad Dar Attika ligt namelijk op maar 10 minuten lopen van het Djemaa El Fna-plein. Het wordt lastig om weer naar huis te gaan als je hier je vakantie hebt doorgebracht!

Riad Dar Attika

Riad Dar Attika

Verblijf in luxe op een geweldige locatie

Bekijk riad
mooiste riads marrakech

3. Ryad Amiran

Ryad Amiran is een prachtige riad en spa. Het spa- en wellnesscentrum heeft een hamam, massages en gezichts- en lichaamsbehandelingen. Je kan in deze riad genieten van traditionele gerechten die op je verzoek worden bereid door de kok. Wees niet bang om dus Marokkaanse salades, tajines, couscous of pastillas te proberen en laat je verleiden door de smaken van de Marokkaanse keuken! Verder heeft de riad een dakterras waar je kunt genieten van het uitzicht. Ontspan in Ryad Amiran en geniet van al haar aangeboden diensten!

Ryad Amiran

Ryad Amiran

Kom tot rust in één van de luxe kamers

Bekijk riad
mooiste riads marrakech

4. Hotel & Ryad Art Place Marrakech

In deze riad vind je alles wat je nodig hebt. De riad ziet er prachtig uit en heeft zelfs een eigen restaurant en zwembad. Het heeft de perfecte locatie omdat het heel centraal ligt, hierdoor is Marrakech makkelijk te verkennen en beleven. Na 100 meter ben je al in de medina. Ondanks dat de riad zo centraal ligt kan je er alle rust vinden die je nodig hebt. Het vriendelijke personeel zal hierbij ook altijd voor je klaar staan. Je voelt je binnen enkele minuten helemaal thuis in Art Place en beleeft een geweldige vakantie in Marrakech!

Hotel & Ryad Art Place Marrakech

Hotel & Ryad Art Place Marrakech

Verblijf in alle luxe in deze 5-sterren riad

Bekijk riad
mooiste riads marrakech

5. Riad Dar Saad

Heb je liever ontbijt bij het zwembad of op het terras? Geef dit aan bij het personeel en daar word je ontbijt vervolgens naartoe gebracht! Het personeel staat altijd voor je klaar bij Riad Dar Saad! Deze luxe riad heeft een elegante Marokkaanse inrichting en beschikt over een zwembad, een ruim zonneterras en een hamam. Je komt hier dus in alle luxe tot rust. Ook ligt het midden in het centrum van het levendige Marrakech. Hoe lekker is het ook om na veel drukte een plek binnen te komen waar je lekker verwend wordt?

Riad Dar Saad

Riad Dar Saad

Kom in de Marokkaanse sferen tijdens je verblijf in deze prachtige riad.

Bekijk riad
gratis fietstour Marrakech

Boek nu je stedentrip en krijg er een GRATIS fietstour bij.

Ben je al overtuigd om het prachtige Marrakech te bezoeken en in een prachtige riad te verblijven? Het wordt nóg leuker met onze actie: boek nu je stedentrip en ontvang er een GRATIS fietstour bij van Baja Bikes. Ontdek de prachtige stad op een typisch Nederlandse manier!

Bekijk onze voorwaarden