Openingstijden

Maandag uur
Dinsdag uur
Woensdag uur
Donderdag uur
Vrijdag uur
Zondag uur
Let op Bij drukte is chatten sneller!
  1. 11 tips voor een goedkope vakantie

11 tips voor een goedkope vakantie

Het liefst betaal je natuurlijk geen cent teveel voor je vakantie! Wij combineren prijzen van verschillende airlines, hotels en reisaanbieders tot een perfect pakket voor jou. En als wij onze ervaringen met jou delen, kun jij nóg slimmer je vakantie boeken! Met deze 11 tips boek jij vanaf nu de allergoedkoopste vakanties. Wel bij ons natuurlijk 🙃 
 

Tip 1: Kies voor een pakketreis

Meestal is het goedkoper om een pakketreis te boeken. Een pakketreis is een vlucht + hotel (en soms ook transfer) voor één totaalprijs. Reisorganisaties hebben grote inkoopcontracten met hotels en vliegmaatschappijen. Ze kopen grote aantallen voor hele lage prijzen in. Dat maakt het voor jou goedkoper dan wanneer je zelf je hotel, vlucht en vervoer regelt.
 

Tip 2: Vroeg of laat boeken?

Boek je reis minimaal 6 maanden van tevoren of super last minute (maximaal 3 dagen voor vertrek). Uit angst voor lege hotelkamers of vliegtuigen verlagen reisorganisaties op het aller-allerlaatste moment hun prijzen. Vroegboekkortingen kunnen interessant zijn, let dan wel op dat ze geldig zijn voor jouw vertrekperiode. Meer informatie lees je in mijn blog: Vroeg of laat boeken, wat is goedkoper

 

Tip 3: Vertrek vanaf Düsseldorf

Vlieg vanaf Düsseldorf of Keulen in plaats vanaf Amsterdam. In Duitsland concurreren verschillende reisaanbieders flink met elkaar vanaf deze luchthavens. Ook deze pakketreizen vind je in ons aanbod. Woon je in het oosten van het land? Dan kan het zeer aantrekkelijk zijn om vanuit Düsseldorf te vliegen.


Tip 4:  Volg mijn collega Xaviera

Word lid van de groep Xaviera's Secrets op Facebook. Xaviera struint iedere dag ons aanbod af op zoek naar ongelofelijke deals. Ze deelt alleen de allerbeste 'secrets' 2x per week met haar volgers. Leden krijgen exclusief toegang tot deze geheime deals. Niemand anders weet deze deals te vinden, zo raken ze minder snel uitverkocht.

 

Tip 5: Vertrek in juni

Niet aan het hoogseizoen gebonden? Ga dan in juni op vakantie. Juni is over het algemeen geen hele populaire maand. Veel flexibele reizigers kiezen voor een vakantie in september. Daarom is juni, in vergelijking met bijvoorbeeld september, véél goedkoper!

Hoe bepalen reisorganisaties die prijs? Dat lees je in het blog: "Waarom is mijn vakantie duurder geworden?"

 

Tip 6: Kies een onbekende(re) bestemming

Boek je vakantie naar een nieuwe bestemming. Oost-Europese bestemmingen beginnen aan populariteit te winnen en zijn écht goedkoop. De beste budgetbestemming van dit moment is Albanië, maar ook Bulgarije en  Kroatië bieden veel goedkope vakanties.

 

Tip 7: Alles inbegrepen

Eten buiten de deur maakt je vakantie vaak een stuk duurder. Ook al kook je de hele week zelf, een all-inclusive vakantie is vaak toch voordeliger doordat ook al je drankjes zijn inbegrepen in de prijs. En iedere dag koken.. Wie heeft daar nou zin in op vakantie? Hou die portemonnee deze vakantie maar in je zak. Kies voor een hotel met een hoog beoordeelde all-inclusive formule, zoals bijvoorbeeld Kervansaray Lara*****

 

Tip 8: Kies een centrale ligging

Ligt je hotel in de buurt van het strand, supermarkt en eetgelegenheden? Mooi! Dat scheelt je namelijk toch een taxi terug. Bespaar taxikosten door dagelijkse benodigdheden op loopafstand te doen. Wil je toch verder op stap? Controleer ook het openbaar vervoer op je bestemming, vaak rijden er goedkope bussen.

 

Tip 9: Eet een blokje om

Loop bij toeristische bezienswaardigheden altijd een blokje om wanneer je een hapje wil eten. De prijzen zijn iets verderop vaak een stuk goedkoper. Zie je een restaurant met veel lokale bevolking? Dan weet je zeker dat je goed zit. Eet smakelijk, voor minder.

 

Tip 10: Let op het ANVR keurmerk

Boek je een pakketreis bij een organisatie met ANVR keurmerk dan ben je verzekerd van eerlijke voorwaarden en veilige reizen. Gaat er iets mis? Dan ben je goed beschermd en krijg je in de meeste gevallen je geld terug.

 

Tip 11: Vergeet bagagekosten niet

Bij veel luchtvaartmaatschappijen is ruimbagage tegen betaling, het bijboeken van koffers verhoogt de prijs van je vakantie met tot wel €50 per koffer. Neem deze kosten mee in je budget, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het boeken van je vakantie.

 

Ben je inmiddels een pro in het vinden van de beste deal? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod goedkope vakanties. Wil je meer leren over prijzen en de reisbranche? Lees dan ook eens mijn twee vorige blogs: 'Vroeg of laat boeken, wat is goedkoper' en 'Waarom is mijn vakantie duurder geworden?'

Heb je een vraag of een onderwerp waar je graag meer over wil weten? Laat het ons weten via Facebook en dan schrijf ik daar graag mijn blog over!

 

 

Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     09:13:43 | 0,07 | Vakanties | NMT-WEB-121 TourWeb © NetMatch
nm-pixel