Het liefst betaal je natuurlijk geen cent teveel voor je vakantie! Wij combineren prijzen van verschillende vliegmaatschappijen, hotels en reisaanbieders tot een perfect  pakket met dé ideale prijs speciaal voor jou. En als wij onze ervaringen met jou delen, kun jij nóg slimmer je vakantie boeken! Maar hoe boek je een goedkope vakantie? Met deze 14 tips boek jij vanaf nu ook de perfecte goedkope vakantie. Wel bij ons natuurlijk! 🙃

Hoe boek je een goedkope vakantie?

Tip 1: Kies een goedkope pakketreis

Meestal is het goedkoper om een pakketreis te boeken. Een pakketreis is een vlucht + hotel (en soms ook transfer) voor één totaalprijs. Reisorganisaties hebben grote inkoopcontracten met hotels en vliegmaatschappijen. Ze kopen grote aantallen voor hele lage prijzen in. Daardoor is het makkelijker een goedkope vakantie te boeken als pakket, dan wanneer je zelf je hotel, vlucht en vervoer regelt.

tips goedkope vakantie

Tip 2: Vergelijk

Op Vakanties.nl vergelijk je meer dan 148 aanbieders van vakanties. Wij werken samen met grote Nederlandse en Duitse touroperators als TUI, Corendon, en FTI. Daarnaast vergelijk je ook de prijs van een lijnvlucht van o.a. Transavia, Easyjet en Vueling gecombineerd met jouw hotel als pakket. Zo vergelijk je echt alle prijzen op één plek. Hierdoor vind je eenvoudig de perfecte goedkope vakantie voor jou. Kies voor gemak en bespaar uren met zoeken en vergelijken!

 

Tip 3: Boek je goedkope vakantie op het juiste moment

Uit onderzoek van Vakanties.nl blijkt dat een vakantie gemiddeld 15% goedkoper is wanneer je 8 tot 4 weken voor vertrek boekt. Vier weken voor vertrek stijgt de prijs van een vakantie: een last minute vakantie is dus geen gegarandeerd koopje. Lees het persbericht over het onderzoek hier. Hou onze website dus goed in de gaten, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt!

 

Tip 4: Vertrek vanaf Düsseldorf

Vlieg vanaf Düsseldorf of Keulen in plaats vanaf Amsterdam. In Duitsland concurreren verschillende reisaanbieders flink met elkaar vanaf deze luchthavens. Ook deze pakketreizen vind je in ons aanbod. Woon je in het oosten van het land? Dan kan het zeer aantrekkelijk zijn om vanuit Düsseldorf te vliegen. Zo boek je eenvoudig een goedkope vakantie.

tips goedkope vakantie

Tip 5:  Volg mijn collega Xaviera

Word lid van de groep Xaviera’s Secrets op Facebook. Xaviera struint iedere dag ons aanbod af op zoek naar ongelofelijke deals en goedkope vakanties. Ze deelt alleen de allerbeste ‘secrets’ 2x per week met haar volgers. Leden krijgen exclusief toegang tot deze geheime deals. Niemand anders weet deze deals te vinden, zo raken ze minder snel uitverkocht. Word dus snel lid van de Facebook pagina!

 

Tip 6: Vertrek in juni voor een goedkope vakantie

Niet aan het hoogseizoen gebonden? Ga dan in juni op vakantie. Juni is over het algemeen een minder populaire vakantiemaand, waardoorde prijzen lager liggen. Veel flexibele reizigers kiezen voor een vakantie in september. Daarom is juni, in vergelijking met september, véél goedkoper!

Hoe bepalen reisorganisaties die prijs? Dat lees je in het blog: “Waarom is mijn vakantie duurder geworden?”

tips goedkope vakantie

Tip 7: Kies een onbekende(re) bestemming

Boek je vakantie naar een nieuwe bestemming. Oost-Europese bestemmingen beginnen aan populariteit te winnen en zijn écht goedkoop. De beste budgetbestemming van dit moment is Montenegro, maar ook Bulgarije biedt goedkope vakanties. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt, en kan je ook gelijk een hele nieuwe bestemming ontdekken.

 

Tip 8: Alles inbegrepen

Eten en uitstapjes buiten de deur maken je vakantie vaak een stuk duurder. Ook al kook je de hele week zelf, een all-inclusive vakantie is vaak toch voordeliger doordat ook al je drankjes zijn inbegrepen in de prijs. En iedere dag koken… Wie heeft daar nou zin in op vakantie? Hou die portemonnee deze vakantie maar in je zak. Kies voor een hotel met een hoog beoordeelde all-inclusive formule, zoals bijvoorbeeld Kervansaray Lara***** Zo boek je een goedkope vakantie, terwijl je niet hoeft in te leveren op luxe.

 

Tip 9: Kies een centrale ligging

Ligt je hotel in de buurt van het strand, supermarkt en eetgelegenheden? Mooi! Dat scheelt je namelijk de reiskosten van een taxi terug. Bespaar taxikosten door dagelijkse benodigdheden op loopafstand te doen. Wil je toch verder op stap? Controleer ook het openbaar vervoer op je bestemming, vaak rijden er goedkope bussen.

Hoe boek je een goedkope vakantie?

Tip 10: Eet een blokje om voor een goedkope vakantie

Loop bij toeristische bezienswaardigheden altijd een blokje om wanneer je een hapje wil eten. De prijzen zijn iets verderop vaak een stuk goedkoper. Zie je een restaurant met locals? Dan weet je zeker dat het goed zit met de prijs-kwaliteitsverhouding. Eet smakelijk, voor minder geld.

 

Tip 11: Let op het ANVR keurmerk

Boek je een pakketreis bij een organisatie met ANVR keurmerk. Op die manier ben je verzekerd van eerlijke voorwaarden en veilige reizen. Gaat er iets mis? Dan ben je goed beschermd en krijg je in de meeste gevallen je geld terug. Zo blijft je goedkope vakantie daadwerkelijk goedkoop.

hoe boek je een goedkope vakantie?

Tip 12: Vergeet bagagekosten niet

Bij veel luchtvaartmaatschappijen is ruimbagage tegen betaling, het bijboeken van koffers verhoogt de prijs van je vakantie met tot wel €50 per koffer. Neem deze kosten mee in je budget, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het boeken van je vakantie. Of kies natuurlijk voor een kleinere handbagagekoffer. Deze zijn goedkoper dan ruimbagage en in sommige gevallen zelfs gratis. Wel opletten dat je genoeg ruimte vrijhoudt voor alle souvenirs op de terugweg!

Tip 13: Ga verzekerd op reis voor een goedkope vakantie

Een reisverzekering is niet duur. Kom je in een noodsituatie dan kan dit veel onkosten met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een ongeplande terugvlucht bij een sterfgeval in de familie. In dat geval dekt de reisverzekering je onkosten. Bespaar jezelf veel ellende en kies een reisverzekering bij je reis.

 

Tip 14: Ergens anders goedkoper? Vraag dan het verschil terug!

Nee hè!? Net geboekt en nu vind je jouw vakantie op een andere website toch goedkoper. Stuur ons meteen een berichtje, en wij betalen je het verschil terug. Met de prijsgarantie van Vakanties.nl boek je gegarandeerd de goedkoopste vakantie. Daarnaast halen we altijd de meest actuele prijzen op bij onze partners. Álle kortingen, álle aanbiedingen en álle voordeeltarieven geven we één-op-één aan jou door. Natuurlijk rekenen we geen verborgen boekings- of creditcardkosten. Overal tonen we hoe je prijs is opgebouwd, zodat jij precies weet wat je betaalt.

Nieuwsgierig over prijzen in de reisbranche? Lees dan ook eens deze blogs: ‘Vroeg of laat boeken, wat is goedkoper‘ en ‘Waarom is mijn vakantie duurder geworden?‘ Bekijk ook ons persbericht waarin we onderzoek doen naar het beste moment om je vakantie te boeken.