Het kiezen uit meer dan 150 bewoonde Griekse eilanden is misschien best moeilijk, want ze zijn allemaal uniek! Het kan een stuk makkelijker zijn als je weet wat de eilanden te bieden hebben. Wat zijn nou precies de mooiste Griekse eilanden? We gaan ze niet alle 150 langs, maar hieronder staan volgens ons de leukste Griekse eilanden met de mooiste stranden in Griekenland!

 

de mooiste griekse eilanden

1. Sprookjesachtig Santorini

Tijdens een vakantie in Santorini kom je erachter dat sprookjes echt bestaan. Het eiland staat bekend om de witte huisjes met de blauwe koepels. Je kan genieten van de prachtige zon die je ziet verdwijnen in de helderblauwe Egeïsche Zee tijdens de adembenemende zonsondergangen. Santorini kent geen witte stranden zoals je waarschijnlijk gewend bent. Het vulkanische eiland kent alleen maar zwarte en rode stranden. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige strand Red Beach. Vergeet ook vooral niet om je fotocamera mee te nemen, want je kan de perfecte vakantiefoto’s maken op het eiland! Het is niet voor niets het meest gefotografeerde eiland in Griekenland!

2. Rustgevende Rhodos

Net als Zakynthos kent Rhodos de meeste zonnige dagen per jaar. Dit zijn maar liefst 300 dagen met zon! De bekende Vlindervallei is zeker een aanrader voor een vakantie in Rhodos. Bereid je voor op een stevige wandeling met aardig wat trapjes, maar ook voor duizenden sierlijke vlinders die om je heen fladderen. Let wel op, de vallei is alleen in juni, juli en augustus open! Bezoek ook de Anthony Quinn Baai, wat een beetje afgelegen ligt en perfect is als je even tot rust wilt komen.

de mooiste griekse eilanden

Casa Cook Rhodes

Dit luxe adults-only hotel is de bestemming voor een romantische reis naar Rhodos. Dit hotel is hip ingericht en straalt veel rust uit. Je kan hier heerlijk eten, yoga lessen volgen en met de fiets de mooie omgeving ontdekken.

Bekijk Casa Cook Rhodes op Rhodos
de mooiste griekse eilanden

3. Cultureel Corfu

Het hele eiland Corfu kan je zien als een groot en levend museum dat je meeneemt door de historie en de cultuur van het eiland. Zo zijn er meer de dan 10 musea te vinden, waarin onder ander veel terug te vinden is over de oude steden die ooit op het eiland hebben bestaan. Je ziet hiervan dan marmeren en bronzen beelden, aardewerk en delen van oude tempels. Bezoek het eeuwenoude Venetiaanse fort “The Old Fortress”. Het fort bood bescherming voor het hele eiland tijdens de Ottomaanse aanvallen. Verder is Corfu een groen eiland en is het bedekt met veel olijfbomen en cipressenbossen.

4. Zonnig Zakynthos

Dit Griekse eiland staat bekend om het iconische scheepswrak op Navagio Beach. Dit strand behoort zeker tot een van de mooiste stranden in Griekenland.  Ook is Zakynthos de ideale bestemming voor duikers en snorkelaars. De onderwaterwereld kent kleurrijke vissen en schildpadden. Het water is zo helder dat het lijkt alsof de boten zweven! Samen met Rhodos kent Zakynthos de meeste zonuren van heel Griekenland.

de mooiste griekse eilanden

Zante Maris Suites

Het mooie Zante Maris Suites is een prachtig hotel met uitzicht over de zee. Het is gelegen in een rustige omgeving tussen de olijfbomen. Dit hotel is modern ingericht en straalt luxe uit. Dit hotel maakt jouw vakantie naar Zakynthos compleet. Gasten beoordelen dit hotel met een dikke 9.5!

Bekijk Zante Maris Suites in Zakynthos
de mooiste griekse eilanden

5. Sportief Kos

Het huren van een fiets is zeker een aanrader tijdens je vakantie naar Kos. Over het hele eiland zijn er goede fietspaden aangelegd en het grootste deel van het eiland is vlak. Hierdoor kan je een perfecte fietstocht maken over het hele eiland. Fiets langs de kust en geniet van het spectaculaire uitzicht! Het eiland kent veel stranden, waar je natuurlijk kan genieten van de zon, maar waar je ook vele watersporten aangeboden krijgt. Kies bijvoorbeeld voor paragliden, windsurfen of huur een waterscooter op kano. Ook heeft het eiland een warm bad genaamd Embrós Thermé, in het bronwater kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 graden! Natuurlijk moet je de typische witte Griekse huisjes niet vergeten, want die kan je in Kos natuurlijk gewoon zien.

6. Populair Kreta

Kreta is een van de bekendste eilanden in Griekenland en is de perfecte plek voor een alles-in-één bestemming, want er is genoeg te doen voor zowel jong als oud. Voor natuurliefhebbers heeft Kreta uitgestrekte valleien vol olijfbomen, indrukwekkende kloven en veel verschillende soorten bloemen en dieren. Een bezoek aan Vai is voor hen misschien leuk vanwege het unieke palmenbos. Jongeren kunnen naar Chersonissos, sportieve vakantiegangers kunnen wandelen door de Samaria Kloof en genieten van de prachtige uitzichten hierbij en Kreta kent voor iedereen die op zoek is naar de zon genoeg stranden. Een van deze stranden is bijvoorbeeld Elafonissi Beach, waar het strandzand een roze lijkt door de roze gloed.

de mooiste griekse eilanden

Knossos Beach Bungalows & Suites op Kreta

Dit mooie hotel ligt op slechts enkele meters van de zee. Het is gebouwd in een rustige stijl met Griekse elementen. Je krijgt hier meteen het vakantiegevoel. Verken de omgeving met de fiets en neem vervolgens een heerlijk verfrissende duik in het zwembad.

Bekijk Knosso Beach Bungalows & Suites op Kreta
de mooiste griekse eilanden

7. Vriendelijk Kefalonia

Het Griekse eiland Kefalonia is een magische plek met rotsen, hoge bergen en rauwe stranden. Het eiland ziet er volgens veel van de buitenkant een beetje grillig uit met diepe inhammen, grotten en baaien met kiezel- of zandstranden. Deze indruk verdwijnt meteen als je het eiland betreedt en wordt verwelkomd door de inwoners. Kefalonia staat namelijk bekend om de enorme vriendelijkheid en gastvrijheid van de Grieken. Het eiland is de perfecte plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers omdat het nog niet veel toerisme kent.

Dit zijn volgens on de mooiste Griekse eilanden. Welk van de eilanden in Griekenland jij kiest hangt natuurlijk of van je voorkeuren. Wij denken dat je eigenlijk niet verkeerd kan kiezen. Boek dus snel een vakantie naar een van de mooie eilanden in Griekenland!

de mooiste griekse eilanden

Een vakantie naar Griekenland

Ben je er na deze tips nog niet helemaal uit? Bekijk dan de rest van ons aanbod naar Griekenland. Zowel de eilanden als het vasteland zijn een aanrader.

Boek een vakantie naar Griekenland