Openingstijden

Maandag uur
Dinsdag uur
Woensdag uur
Donderdag uur
Vrijdag uur
Zaterdag uur
Let op Wegens drukte is onze reactietijd langer dan je van ons gewend bent. We doen ons best om zo snel mogelijk antwoord te geven op je vraag. Onze excuses voor het ongemak.
  1. Vroegboeken of last minute vakantie?

Vroegboeken of last minute vakantie?

Wij verzamelen alle aanbiedingen van verschillende airlines, hotels en reisaanbieders om jouw een perfecte pakketvakantie te kunnen laten kiezen. Omdat we zo te werk gaan, zien we duizenden prijzen veranderen door het hele seizoen. En als wij onze prijschecks met jou delen, kun jij nóg slimmer je vakantie boeken! 

In dit deel geef ik antwoord op een vraag die iedereen komende maanden weer zal bezig houden: "Wanneer kun je het best je reis boeken voor de zomervakantie. Vroegboeken in januari of toch last minute in juli?" Ik kan me heel goed voorstellen dat je graag weet hoe je zo goedkoop mogelijk je vakantie boekt. Of wanneer je het beste je last minute zonvakantie wil boeken.

In het vorige blog  heb ik uitgelegd hoe prijzen van hotels en tickets veranderen op basis van de populariteit van de periode of vertrekdatum. Daarom is je vakantie in juni het goedkoopst, en betaal je voor een vakantie in de schoolvakanties helaas altijd een stuk meer.
 

Vroegboeken is bijna nooit goedkoper

We hebben de vroegboekprijzen van meer dan 1000 zomervakanties vergeleken met lastminute prijzen. En wat blijkt? De vroegboekprijzen voor bijna alle zomervakanties liggen een stuk hoger dan de prijzen voor een last minute vakantie in de zomer. Vaak gelden er hoge vroegboekkortingen, maar de prijsverschillen tussen verschillende aanbieders zijn uiteindelijk vaak maar klein. Kijk dus altijd goed naar de totaalprijs van je vakantie en reken bijkomende kosten zoals de kosten voor je bagage ook mee.
Is vroegboeken dan altijd duurder? ​Het kan ook andersom!  Het zomerweer heeft enorme invloed op de prijs. Regent het pijpenstelen in juli? Dan willen we massaal naar de zon! En als de vraag stijgt, stijgt de prijs van jouw beoogde zonvakantie razendsnel. Zo kan een last minute zonvakantie in een enkel geval toch duurder zijn.
 

Lastminute vakantie vaker uitverkocht

Toch maar last minute boeken dan? Ben je flexibel in je vertrekdatum en stel je weinig geen strenge eisen aan je vakantie? Dan is een last minute vakantie je beste kans op de allerscherpste deal. Vooral populaire vertrekdagen of vluchten zijn dan al uitverkocht of flink duurder. Maakt het jou niet uit wanneer je vertrekt? Dan vind je de beste aanbiedingen op doordeweekse vertrekdagen.

Tijdens de last minute periode zie ook je dat veel populaire hotelkamers (zoals familiekamers) al zijn uitverkocht. Ook kun je als je met een groter gezelschap reist op verschillende verdiepingen of gebouwen van het hotel geplaatst worden. Ben je gebonden aan een specifieke vertrekdag? Ook dan is de kans groot dat er al veel vliegtickets zijn verkocht en dat drijft de prijs weer op. In dat geval is vroegboeken waarschijnlijk niet veel duurder, maar ben je wel verzekerd van de beste plek.
 

Wanneer boek ik de beste deal?

De beste deal is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Laat je niet gek maken door vroegboekkortingen, maar weet ook dat je last minute niet meer alle keuze kunt hebben. De populairste hotels hebben nog maar weinig plekken vrij in de last minute maanden. De meeste hotels raken nooit helemaal uitverkocht, dus als je flexibel bent heb je kans op een hele goede deal.

Je weet uiteindelijk nooit precies wat de prijs van je vakantie zal doen, maar als je een prijs flink ziet stijgen is de kans klein dat je vakantie later nog in de uitverkoop gaat. Hou daarom de prijzen goed in de gaten en boek op het moment dat voor jouw reisgezelschap het verstandigst is.

Grrrrr...Heb je gister een mooie vakantie op onze website bekeken, is hij vandaag alweer €25 duurder!
Hoe kan het toch dat prijzen zo snel kunnen veranderen? En waarom kan je de prijs van gister nooit meer terugvinden? Je wilt gewoon het liefst je vakantie zo goedkoop mogelijk boeken. Je leest in dit blog waarom de prijs van je vakantie verandert.  

 

Lees ook: Dit moet je weten voordat je je gezinsvakantie boekt​ | 11 tips voor een goedkope(re) vakantie
Copyright GIATA 2015-2019, client ref. 126659     11:10:08 | 0,08 | Vakanties | NMT-WEB-121 TourWeb © NetMatch
nm-pixel