Kreta is favoriet bij veel vakantiegangers. En natuurlijk vind je er heerlijke hotels en resorts. Maar heb jij de veelzijdigheid van Kreta al ontdekt? Het eiland heeft een eeuwenoude cultuur, een helderblauwe zee, tientallen afgelegen bergdorpjes en daarboven een prachtige natuur. Ontdek de adembenemende bezienswaardigheden van Kreta, en zorg dat je niets mist van deze geweldige vakantiebestemming.

 

Het grootste eiland van Griekenland

Kreta is eigenlijk bijna een land op zichzelf. Als je puur kijkt naar de oppervlakte, dan is Kreta bijna even groot als Zeeland, Noord-Brabant en Limburg bij elkaar. Wil je het hele eiland goed ontdekken, moet je bereid zijn om wat afstanden af te leggen. Kreta heeft prima busverbindingen die gemakkelijk en goedkoop te gebruiken zijn. De meeste verbindingen tussen de grote steden kosten slechts € 1,80 per rit. Als busreizen niet jouw ding zijn en je het eiland echt vrij wil kunnen verkennen, kun je een auto huren. Op deze manier kun je ook de kleinere dorpjes bereiken, en gemakkelijk de meer afgelegen stranden ontdekken. Je boekt je huurauto bij vakanties.nl vanaf €30 per dag.

 

Samariakloof op Kreta

De langste kloof van Europa

Eén van de vele noemenswaardige bezienswaardigheden op Kreta is de Samariakloof. Een bezoek aan de langste kloof van heel Europa is een spectaculair bezoek. Kies je voor de gehele wandelroute dan vertrek je ‘s ochtends vroeg om 18 kilometer door het prachtige landschap te wandelen. En hoewel het misschien een beetje inspannend is om deze wandeling tijdens de warme zomermaanden te maken, wordt je aan het einde van je reis beloond met een prachtig uitzicht over de Libische Zee. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kortere route. Deze begint aan de andere kant van de kloof en is ongeveer 5 kilometer lang.

Een ander hoogtepunt van Kreta is het Minoïsche paleis in Phaistos (of Faistos). Het paleis is gelegen op een heuvel met uitzicht op een vlakte. Phaistos is één van de oudste en belangrijkste steden uit de Prehistorische tijd. Phaistos is iets minder beroemd dan de ruïnes van Knossos en daarom ook een stuk minder druk.

Nog echt authentiek is het pittoreske vissersdorpje Loutro. Het dorpje is alleen wandelend of per boot te bereiken en daarom nog heerlijk rustig. Hoewel ook hier het toerisme opkomt, kun je aan dagje geieten op de terassen van dit charmante dorpje. Het bezoeken van dit dorpje pas perfect in jouw planning tijdens jouw all inclusive vakantie naar Kreta.

 

Elafonissi strand op Kreta

Prachtige stranden

Elafonissi is een klein paradijs op aarde. Elafonissi ligt op ongeveer 70 kilometer van Chania en is een beschermd natuurgebied. Op dit adembenemende stukje Kreta vind je ondiep kristalhelder water en de mooiste zandtranden van heel Kreta. In de zomer is het hier erg druk, vooral rondom eetgelegenheden. Parkeer je auto verderop en loop wat verder door zodat je de toeristen een beetje vermijd. Perfect voor een idyllisch dagje strand.

Het eiland Spinalonga, gelegen in de baai van Elounda, is een voormalige melaatse kolonie. De kolonie is verlaten toen een kuur tegen de ziekte werd gevonden. Het hele eiland, met zijn Venetiaanse fort, is toegankelijk voor het publiek dat er via een veerboot naar toe kan. Wandelen rond de griezelige spookstad is een unieke spookachtige ervaring die je van je bucketlist kunt afvinken.

Wil je een dagje naar een gezellig stadje? Ga dan naar Rethymnon. In oude centrum dwaal je door een wirwar van smalle straatjes, gezellige pleintjes en winkeltjes. Je proeft de oude cultuur en historische invloeden door de hele stad. In de prachtige oude Venetiaanse haven dineer je romantisch aan het water aan een van de gezellige taveernes en bars.

Bekijk al onze vakanties naar Kreta

Ben je enthousiast geworden over Kreta?

We begrijpen het heel goed dat je al deze prachtige bezienswaardigheden op Kreta heel graag zelf wilt bewonderen.

Bekijk al onze vakanties naar Kreta