Barcelona, Valencia, Marseille en Dubrovnik, stuk voor stuk prachtige en populaire bestemmingen voor een citytrip. En dat is niet zomaar, want hier kun je dubbel genieten van een mini-vakantie! Je hoeft niet meer te kiezen tussen een leuke stedentrip of een relaxte strandvakantie. Want in deze verrassende steden geniet je van de stad én het strand! De temperatuur in de zomer is hier vaak net iets aangenamer. En dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de kinderen! Lees snel verder voor inspiratie voor je stedentrip bestemming met strand!

stedentrip met strand

1. Alicante

Dichterbij dan je denkt! Want Alicante is nog geen 3 uur vliegen. Neem een bus of taxi en binnen een half uur sta jij met je blote voeten in het zachte zand van het prachtige witte strand “Playa de San Juan’! Alicante is een kindvriendelijke bestemming met palmbomen, een gezellige boulevard, een oud stadscentrum én adembenemende ruïnes. Dit is een ideale stedentrip met strand. Bekijk al onze vakanties in Alicante.

stedentrip met strand

2. Catania

Een historisch centrum met paleizen, theaters, kerken en kathedralen. Catania staat niet voor niets op de Unesco-werelderfgoedlijst. Daarnaast zijn er door de ligging, naast de actieve vulkaan Etna, veel stranden met zwart vulkaanzand. En dat zorgt voor bijzondere contrasten met de helderblauwe zee! Bekijk al onze vakanties in Catania.

stedentrip met strand

3. Palma de Mallorca

Mallorca is een populaire bestemming voor zowel jong als oud. De stad heeft zelf geen strand, maar een klein stukje verderop ligt ‘Playa de Palma’, een strand van 3 kilometer lang waar veel te doen is! Van kanoën en waterfietsen tot barretjes en speeltuinen voor de kinderen. Een ideale bestemming voor het hele gezin! Bekijk al onze vakanties in Palma de Mallorca.

stedentrip met strand

4. Barcelona

Onze favoriet! Barcelona is volgens velen vergelijkbaar met Miami, Sydney en Rio de Janeiro. En je raad het al, dit zijn de beste ‘stedenreis-strand’ bestemmingen van de wereld. De stad is groot maar compact waardoor de meeste bezienswaardigheden op loopafstand zijn. Ga zwemmen, shoppen, lekker eten of ontdek de stad. Reis je met je kinderen? Vergeet dan niet een bezoek te brengen aan de dierentuin midden in het centrum! Bekijk al onze stedentrips in Barcelona.

stedentrip met strand

5. Dubrovnik

Dit is zonder twijfel de populairste bestemming van Kroatië met historische monumenten en een kristalheldere zee. Zowel in als rond de stad zijn er prachtige stranden waar je kunt ontspannen. Wil je net iets actievers? Maak dan een leuke dagexcursie naar één van de mooie eilandjes voor de kust! Bekijk al onze vakanties in Dubrovnik.

stedentrip met strand

6. Dubai

De laatste, maar zeker niet de minste, is Dubai! Deze enorm grote en indrukwekkende stad is te herkennen aan de torenhoge gebouwen. Het allerhoogste gebouw ter wereld staat dan ook in deze stad. Dat is de Burj Khalifa, die goed is voor 828 meter hoog. Het mooie aan deze stad? Het ligt vlak aan het water en daarom vind je er ook kilometers aan strand. Bezoek tijdens je stedentrip naar Dubai zeker Palm Jumeirah, een opgespoten zandstrand in de vorm van een palmboom. Beleef een luxe stedentrip met strand. Bekijk al onze stedentrips naar Dubai.
stedentrip met strand

Bekijk onze stedentrips

Er zijn zoveel mooie steden om uit te kiezen. Wil je nog even verder kijken? Bekijk dan ons aanbod aan stedentrips.

Boek een stedentrip