Als je denkt aan Spanje, dan denk je aan tapas. Bij een bezoek aan een Spaanse stad mag het eten van tapas niet ontbreken op je to do list. De heerlijke kleine gerechtjes komen in allerlei soorten en maten, die je met zijn allen kunt delen. Van visgerechten tot vleesgerechten, olijven, patatas bravas en ga zo maar door. Maar waar eet je de lekkerste tapas? In Barcelona vind je door heel de stad heen gezellige tapasrestaurants. Lees snel verder voor onze lijst met de beste tapas restaurants in Barcelona!

Beste tapas restaurants in Barcelona

1. Tapas restaurant ‘Bar Bodega Quimet’

Dit tapas restaurant is een overblijfsel uit vervlogen tijden. Het geweldige kleine bodega (waarschijnlijk één van de beste bodega’s in de stad). Bodega Quimet is te vinden in Carrer de Vic, een vrij rustige straat. De plek heeft een hele gezellige, antieke sfeer met flessen langs de muren, marmeren tafels en een gepolijste houten bar. Verder is de lijst met tapas is bijna volledig gespecialiseerd in conserva’s (vis in blik), zoals verse anjovis en octopus. Ook de wijnen zijn hier uitstekend én tegen een hele scherpe prijs.

Probeer eens de hapjes Habitas con jamon ibérico y huevo “poché” (kleine tuinbonen met ham en een gepocheerd ei), en mini-prei met tartaarsaus (€ 3), de uitstekende kazen en de oesters uit Galicië. Als je geen keuze kunt maken, probeer dan een bord met ansjovis, tonijn, olijven, kokkels, scheermessen en rode peper (€ 9) of conservenmakreel, sint-jakobsschelpen, sardines, kokkels en mosselen (€ 11), beide geserveerd met een mandje pá amb tomaquet (tomatenbrood). Dit klinkt toch zeker als één van de beste tapas restaurants in Barcelona?

Adres: Carrer de Vic, 23

Front Marítim Hotel

Hotel Front Marítim

Front Marítim is hét hotel om stad en strand te combineren. Het hotel zit namelijk slechts 100 meter van het zandstrand en met de metro ben je al snel in het centrum van Barcelona. Dit populaire hotel is verzorgd en modern ingericht. Kortom is dit de ideale plek om te verblijven als je een stedentrip naar de mooie stad maakt. Vergeet dan zeker niet langs te gaan bij één van de beste tapas restaurants in Barcelona.

Bekijk het hotel
Beste tapas restaurants in Barcelona

2. ‘Bar Tomás’ in Barcelona

Bar Tomás ligt wat verder van het drukke stadscentrum, maar de Patatas Bravas in dit restaurant zijn het zeker waard! Dit is namelijk waar ze om bekend staan. Het zijn eenvoudig gebakken aardappelen met een saus als topping. De saus is hier het geheime recept.

Ze zijn heerlijk en probeer zeker de Patatas Bravas en de Patatas Bravas y salsa con aioli uit. Verder heeft Bar Tómas ook heerlijke traditionele tapas zoals: Ansjovis tapa, ham tapa, tonijn met pittige pepers en zijn zelfgemaakte snoepjes.

Het interieur is wel een beetje underwhelming en gedateerd maar zelfs dit draagt bij aan de jonge zorgeloze houding van het restaurant.

Omdat het tapas restaurant redelijk ver van het stadscentrum is, kom je hier veel locals tegen. Dit voegt de ongerepte charme toe aan de leuke plek. Het is het zeker waard om de L6 metro van Plaza Cataluña tot aan Sarrià te pakken.

Adres: Carrer Major de Sarrià, 49

Beste tapas restaurants in Barcelona

3. Heerlijke tapas bij ‘Suculent’

Suculent omschrijft zichzelf als een “huis met huisgemaakte maaltijden”. Het restaurant is een split-level bistro aan de gerenoveerde Rambla de Raval. Er worden gerechten gekookt van hoge kwaliteit in een bescheiden omgeving. Suculent is heel modern en behoort zeker tot één van de beste tapas restaurants in Barcelona. Ze wijken iets af van de traditionele tapas. Perfect dus, als je graag nieuwe gerechten proeft.

 “Suculent” betekent in het Catalaans niet alleen succulent (vetplant). Er wordt ook een woordspeling gebruikt die de twee concepten verenigt: ‘sucar’ (dompelen van brood) en ‘lent’ (langzaam). Eigenlijk geniet je hier van een slow-food concept. In het restaurant vind je traditionele gerechten uit de mediterrane en Spaanse keuken. Het menu is gevarieerd en altijd variabel omdat het gemaakt wordt met producten die elke dag op de markt gekocht worden.

Adres: Rambla del Raval, 43

Sunotel Aston

Sunotel Aston

Sunotel Aston is een perfect hotel voor een stedentripje naar Barcelona. Op het dakterras is er een heerlijk zwembad om in af te koelen voor als het warm is. En hier heb je ook nog eens een geweldig uitzicht over de stad. Verken Barcelona op de fiets of pak de metro. Want de beste tapas restaurants staan voor je klaar!

Bekijk dit hotel
Beste tapas restaurants in Barcelona

4. Hapjes bij ‘El Rincón del Cava’

Bij El Ricón del Cava kun je lekkere tapas eten en goede wijn drinken voor een hele lage prijs. Hier kosten de meeste tapas minder dan €3. Verder kost een hele fles wijn rond de €5 waarvan een glas slechts €0.95 kost. Ook serveren ze half geprijsde porties eten zodat je eerst kunt proeven voordat je je tegoed doet aan garnalen, calamares, mosselen, chorizo, jamón, salami, kaas, gevulde paprika , pescaditos (gebakken witvis), albondigas (gehaktballetjes), berenjenas (aubergine) en alle gebruikelijke lekkernijen.

De muren hier zijn van vloer tot plafond bedekt met foto’s van gelukkige klanten, dus als je klaar bent, lach, omdat je wordt gevraagd of je je foto wilt nemen voor de collectie.

Kortom, als je op je vakantie wil besparen maar toch lekker wil eten is nummer 4 van de beste tapas restaurants in Barcelona een echte aanrader!

Adres: Carrer de Blasco de Garay, 53

Beste tapas restaurants in Barcelona

5. Tapas restaurant ‘Bar la Plata’ in Barcelona

La Plata is gevestigd in een zeventiende-eeuws gebouw in een gotische wijk in de buurt van Port Vell. Dit is één van de weinige authentieke tapas restaurants die zich nog in deze wijk bevindt. Het interieur van La Plata is klein, versierd met prachtige Spaanse tegels en ingericht met een klein aantal smeedijzeren tafels.

Het tapas restaurant in Barcelona heeft een simpel menu van maar vier klassieke gerechten. Deze zijn sinds de oprichting in 1945 nooit meer veranderd. De gerechten zijn pescadito frito (kleine gefrituurde vis), butifarra (worst), ansjovis en tomatensalade. Verder worden de wijnen rechtstreeks uit het vat geserveerd in kleine chupitoglazen. Ze zijn ook heel erg betaalbaar. Eén glas kost namelijk maar €1,20.

Samengevat zijn dit alle ingrediënten die je nodig hebt voor een fijne predinner-tapasplek!

Adres: Carrer de la Mercè, 28

Andante Hotel

Andante Hotel

Hotel Andante is één van de populairste hotels in de wereldstad Barcelona. Het ligt achter de gezellige Ramblas en op slechts een paar minuten lopen van de sfeervolle jachthaven. Ook zit je midden in El Raval. Dé plek met gezellige restaurantjes en barretjes. De tapas kan hier dus niet ontbreken. Mocht het warm zijn, kun je ook heerlijk afkoelen in het zwembad op het dakterras.

Bekijk dit hotel